ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανήμερα της ονομαστικής εορτής του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου θα γίνει η εις πρεσβυτέρου χειροτονία του αρχιδιακόνου Παντελεήμονα Παπαδόπουλου.

Η χειροτονία θα λάβει χώρα το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στον αρχιεπισκοπικό ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.

Η απόφαση του κ. Ελπιδοφόρου να τελέσει τη χειροτονία του αρχιδιακόνου ανήμερα της ονομαστικής του εορτής αποτελεί ελάχιστο δείγμα της αγάπης του για τον κ. Παντελεήμονα που από το 2001 μέχρι και σήμερα έχει ασκήσει με απόλυτο σεβασμό και αφοσίωση τα καθήκοντά του όντας το δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής, κ. Δημητρίου για δέκα οκτώ συναπτά έτη και του νέου Αρχιεπισκόπου, κ. Ελπιδοφόρου για τέσσερις περίπου μήνες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο αρχιδιάκων, κ. Παντελήμων Παπαδόπουλος και η πρεσβυτέρα Γεωργία. Φωτογραφία: https://www.facebook.com/goasbm

Πληροφορίες των «Αναμνήσεων» αναφέρουν ότι ο αρχιδιάκων Παντελεήμων μετά τη χειροτονία θα αναλάβει τα καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ του Λονγκ Αϊλαντ και θα διαδεχτεί τον π. Ανδρέα Βυθούλκα, ο οποίος χθες, Τετάρτη, 16 Οτωβρίου 2019, ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο κ. Παντελεήμων αργά το βράδυ της Τετάρτης, 16 Νοεμβρίου 2019 ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τη χαρμόσυνη είδηση προκαλώντας την ευαρέσκεια των φίλων του. Μέχρι και ετούτη την ώρα (9.38 π.μ.) έχει λάβει τα συγχαρητήρια 356 ομογενών, τα οποία αν μη τι άλλο αποδεικνύουν την αγάπη τους και την εκτίμηηση για τον κ. Παντελεήμονα.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το σχόλιο του νεοεκλεγέντα προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνου Τσιλφίδη, το οποίο με οκτώ μόνο λέξεις περιγράφει την ικανοποίηση που προκάλεσε στους κόλπους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας η χειροτονία του κ. Παντελεήμονα. «Υπερήφανοι για ένα δικό μας παιδί «τ’εμέτερον», Άξιος! .

Ο αρχιδιάκων Παντελεήμων Παπαδόπουλος, αριστερά και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος σε μια πρόσφατη θεία Λειτουργία. Φωτοφραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.

Ο κ. Παντελεήμων, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» στην πρόσφατη παρέλαση της Νέας Υόρκης παρέλασε με τον Επίσκοπο Φασιανής, κ. Αντώνιο και τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ με τα τμήματα των Ποντίων και ένωσαν τις φωνές τους με το δίκαιο αίτημα για την αναγνώριση της προ ενός αιώνα Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο κ. Παντελεήμων είναι νυμφευμένος με την πρεσβυτέρα Γεωργία με την οποία έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά, την Ελευθερία, τον Νικηφόρο και την Αλεξάνδρα.  

Οι προσπάθειες των «Αναμνήσεων» για την επικοινωνία με τον κ. Παντελεήμονα δεν καρποφόρησαν μέχρι και την ώρα της ανάρτησης του άρθρο στην ιστοσελίδα.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.