ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η νέα σχολική χρονιά (2021-2022) του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, με νέο διευθυντή και με πρωτοποριακά προγράμματα. Το κοινοτικό συμβούλιο, η σχολική επιτροπή ο Σύλλογος Γονέων και Δασκάλων και η διεύθυνση του Λυκείου την θερινή περίοδο συνεργάστηκαν και κατάφεραν όχι μόνο να αυξήσουν κατά 10% του αριθμού των μαθητών, αλλά και να προβούν στις ανακαινίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει χρόνια πριν.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος και ο ταμίας Γεράσιμος Ασπρογέρακας μας ξενάγησαν τις κτιριακές εγκαταστάσεις και μίλησαν με υπερηφάνεια για τα έργα που τελέστηκαν την θερινή περίοδο.

Σε όλο το σχολικό συγκρότημα βελτίωσαν τον φωτισμό με LED λαμπτήρες οι οποίοι έχουν καλύτερη απόδοση και είναι πιο οικονομικοί.

Το Γυμναστήριο του Λυκείου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το εργαστήριο Χημείας και Βιολογίας ανακαινίστηκε πλήρως και παρέχει την δυνατότητα στους δασκάλους και μαθητές όχι μόνο να διδάξουν και να διδαχτούν, αλλά και να ασχοληθούν με διάφορα ερευνητικά προγράμματα.

Με την χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων εγκαταστάθηκαν κλιματιστικά τόσο στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και τώρα πλέον όλες οι αίθουσες διδασκαλίας είναι κλιματιζόμενες.

Παράλληλα ξεκίνησαν τα έργα και για την ανακαίνιση του Γυμναστηρίου. Ξηλώθηκε το δάπεδο και θα εγκαταστήσουν υψηλών προδιαγραφών παρκέ δάπεδο οξιάς για το μπάσκετ.

Οι τουαλέτες των αγοριών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Έμφαση έδωσαν στην ανακαίνιση των αιθουσών του προνηπιαγωγείου (Universal Pre – Kindergarten).

Και δεν αρκέστηκαν μόνο με τις αίθουσες διδασκαλίες και το Γυμναστήριο, αλλά προχώρησαν στην πλήρη ανακαίνιση οκτώ συνολικά τουαλετών (4 στο Λύκειο και άλλα 4) στην Αγία Αικατερίνη.

Το κοινοτικό συμβούλιο, όπως επεσήμανε ο κ. Χρυσανθόπουλος ενέκρινε και άλλα έργα μεταξύ των οποίων την δημιουργία τσιμεντένιας ράμπας που οδηγεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και τώρα πλέον τα άτομα με ειδικές ανάγκες μπορούν να εκκλησιάζονται και να ασκούν τις θρησκευτικές τους ελευθερίες.

Οι εργασίες για την ανέγερση του εξαώροφου κτιρίου απέναντι στον Άγιο Δημήτριο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Οι τουαλέτες των κοριτσιών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τόσο ο πρόεδρος κ. Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος, όσο και ο ταμίας κ. Ασπρογέρακας εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη προς το κοινοτικό συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε την αξιοποίηση των υπαρχόντων πόρων και τόνισαν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει την οικονομική εκστρατεία για την εξασφάλιση των 5.7 εκατομμυρίων δολαρίων που υπολείπονται για την ολοκλήρωση των εργασιών στο νέο εξαώροφου κτιρίου.

Η εν λόγω εκστρατεία, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» παρέχει πολλές ευκαιρίες στους ομογενείς που επιθυμούν να καταταγούν στον μακρύ κατάλογο των δωρητών και των ευεργετών του σχολείου και της κοινότητας.

Για τους πιο γενναιόδωρους υπάρχουν επί πλέον κίνητρα μεταξύ των οποίων η ονοματοδοσία ολόκληρου του συγκροτήματος (για όποιον προσφέρει δύο και άνω εκατομμύρια δολάρια), του μεγίστου ευεργέτη (Grand Benefactor) για την ονοματοδοσία εκάστου ορόφου (για το ποσό του ενός και άνω εκατομμυρίου, του Μέγα Ευεργέτη (Major Benefactor) για την ονοματοδοσία εκάστης από τις τέσσερις αίθουσες του βρεφικού σταθμού (για ποσά της τάξεως των $250.000).    

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν τον οβολό τους για την ανέγερση του συγκροτήματος καλούνται να αποστείλουν τις επιταγές (πληρωτέες στο New Building Construction) στην διεύθυνση St. Demetrios Astoria, 30-11 30 Drive, Astoria, NY, 11102.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία της κοινότητας στο (718) 728-1718.

Η ράμπα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι σκάλες που οδηγούν στα γραφεία της κοινότητας και την κοινοτική αίθουσα στο υπόγειο του ναού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι σκάλες που οδηγούν στα γραφεία της κοινότητας και την κοινοτική αίθουσα στο υπόγειο του ναού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

1 COMMENT

  1. Θερμα συγχαρητηρια στην Κοινοτητα του Αγιου Δημητριου για την βελτιωση των κτηριακων εγκαταστασεων των σχολειων απο Νηπιαγωγειο ως το Λυκειο!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.