ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τα εγκαίνια του Σπαρτιάτικου Μουσείου και οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 2500 ετών από την Μάχη των Θερμοπυλών που επρόκειτο να διοργανώσει το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ.

Οι εκδηλώσεις, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είχαν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα από τις 2 έως και τις 4 Οκτωβρίου 2020 και συνδυάζονταν με θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις που θα διοργανώνονταν για πρώτη φορά στο καλλιμάρμαρο Ελληνικό Θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος» και στις οποίες αναμένονταν να παραστεί και ο ομογενής πρόεδρος του Πανεπιστημίου, Δρ. Τομ (Αθανάσιος) Κατσουλέας (Thomas Katsouleas).

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας «Παιδεία» Ηλίας Τομάζος μέσω ενός ηλεκτρονικού μηνύματος προς τα μέλη, τους φίλους και τους υποστηρικτές εκφράζει την θλίψη του για την απόφασή τους να τις μεταφέρουν στην επόμενη χρονιά και ότι τονίζει ότι την νέα ημερομηνία θα την ανακοινώσει ο ομογενής πρόεδρός του.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ηλίας Τομάζος, Δρ. Τομ Κατσουλέας, Θεδόδωρος Παυλάκος και Χρήστος Μπακής, μέλος του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών “Παιδεία”.

Παράλληλα ανακοινώνει ότι το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών έλαβε μια χορηγία ύψους $250.000 από την πολιτεία του Κονέκτικατ και ότι αυτή η χορηγία σε συνδυασμό με άλλες δωρεές τους παρέχει την δυνατότητα να επεκτείνουν τον χώρο του ελληνικού θεάτρου, να βελτιώσουν το εσωτερικό του Σπαρτιάτικου Μουσείου και να αναμορφώσουν τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο κ. Τομάζος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του πολιτειακού βουλευτή  Κρις Ζιώγκα (Chris Ziogas) και τον πρώην πολιτειακό βουλευτή Κώστα Διαμαντή και όλους τους αιρετούς αντιπροσώπους για την αδιάλειπτη υποστήριξη των προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικής Παιδείας.

Παράλληλα τονίζει ότι την περασμένη σχολική χρονιά είχαν λάβει από την πολιτεία μισό εκατομμύριο δολάρια.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» διοργανώνονται με την υποστήριξη της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελληνικής Παιδείας Ηλίας Τομάζος. Φωτογραφίες: GOA / D. Panagos.

Ο πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Θεόδωρος Παυλάκος μέσω ενός ηλεκτρονικού μηνύματος προς τον κ. Τομάζο, τα στελέχη και τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας εκφράζει την κατανόησή του για την αναβολή των εκδηλώσεων και την ακλόνητη εμπιστοσύνη στις αποφάσεις του ομογενή προέδρου του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ.

Τέλος τους συγχαίρει και για την χορηγία των $250.000 που έλαβαν από την πολιτεία για την ολοκλήρωση των έργων και την αναβάθμιση του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.