ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αμερικανογεννημένοι και άνω των 60 ετών είναι και οι τρεις νέοι Επίσκοποι που εκλέχτηκαν από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πρόκειται για τον 85χρονο π. Σπυρίδωνα Κέζιο (Fr. Spencer T. Kezios) που γεννήθηκε στο Σικάγο και εκλέχτηξε ως Επίσκοπος Αμάστριδος, τον 68χρονο π. Τιμόθεο Μπακάκο (Fr. Timothy G. Bakakos) που γεννήθηκε στο Σικάγο και εκλέχτηκε ως Επίσκοπος Εξαμιλίου και τον π. Ιωάννη Κωνσταντίνου που γεννήθηκε στο Ρίτσμουντ της Βιρτζίνια ως Επίσκοπος Φωκαίας.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής αμέσως μετά την εκλογή τους εξέδωσε ανακοίνωση τύπου στην οποία αναφέρεται: Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής πληροφορήθηκε με χαρά και ευγνωμοσύνη την είδηση ότι η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και η περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου έκαναν δεκτή την πρόταση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής μας για την εκλογή τριών Βοηθών Επισκόπων επί τη βάσει τριπροσώπων, τα οποία απεστάλησαν σύμφωνα με τους Κανονισμούς και τον Καταστατικό Χάρτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας.

Με βάση τα ανωτέρω, η Μητέρα Εκκλησία εξέλεξε σήμερα στο αξίωμα του Επισκόπου τρεις διακεκριμένους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής: τον π. Σπυρίδωνα Κέζιο ως Επίσκοπο Αμάστριδος, τον π. Τιμόθεο Μπακάκο ως Επίσκοπο Εξαμιλίου και τον π. Ιωάννη Κωνσταντίνου ως Επίσκοπο Φωκαίας.

O π. Ιωάννης Κωνσταντίνου, ο οποίος εκλέχτηκε ως Επίσκοπος Φωκαίας.Φωτογραφία: GOA

Τόσο οι ημερομηνίες όσο και οι ιεροί ναοί στους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι τρεις επισκοπικές χειροτονίες θα ανακοινωθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Όλες οι χειροτονίες θα λάβουν χώρα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid–19.

Βιογραφικά και επίσημες φωτογραφίες των τριών εψηφισμένων Επισκόπων μπορεί να βρει κανείς εδώ.

Ο π. Σπυρίδωνας Κέζιος ο οποίος εκλέχτηκε ως Επίσκοπος Αμάστριδος. Φωτογραφία: GOA
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.