Αλλιώτικη και άκρως συγκινητική αποφοίτηση ομογενούς στο Bala Cynwyd, PA (βίντεο)

0
475
Η Ντίνα Οικονόμου ενώ λαμβάνει τα δώρα των συγγενεών και φίλων.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αλλιώτικη και άκρως συγκινητική ήταν η γιορτή αποφοίτησης της Ντίνας (Κωνσταντίνας)  Οικονόμου (Dina Economou) από το Λύκειο «Lower Merion High School», η οποία έλαβε χώρα την Τετάρτη, 27 Μαϊου 2020 στο προαύλιο του σπιτιού της στο Bala Cynwyd Πεσνιλβάνιας.

 Αν και οι τελετές αποφοίτησης λόγω του κορωνοϊού σε πολλές πόλεις και πολιτείες των ΗΠΑ έχουν ακυρωθεί, είτε γίνονται εικονικά, εν τούτοις οι οικογένειες προσπαθούν να «γιορτάσουν» η κάθε μία με τον δικό της τρόπο την επίτευξη ενός σημαντικού στόχου των παιδιών και των εγγονιών τους, που αν μη τι άλλο σηματοδοτεί  την λήξη ενός σημαντικού κεφαλαίου της ζωής τους και την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου και μιας νέας προσπάθειας για την κατάκτηση των κορυφών της γνώσης, της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Οι συγγενείς και οι φίλοι της οικογένειας του Μιχάλη και της Αμίλιας Οικονόμου επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητά τους και συμμετείχαν στο καραβάνι αγάπης. Η Ντίνα είχε φορέσει την τήβεννο και κρατούσε στα χέρια μια ανθοδέσμη με πολύχρωμα λουλούδια τα οποία καθιστούσαν ακόμη πιο λαμπερό το πλημμυρισμένο από χαρά και συγκίνηση πρόσωπό της.

Άλλοτε χαιρετούσε τους συγγενείς και φίλους, άλλοτε έστελνε φιλάκια και άλλοτε πήγαινε πιο κοντά για να παραλάβει τα δώρα, τις ευχετήριες κάρτες και τις ανθοδέσμες.

Η Ντίνα ανήκει στην τρίτη γενιά των Ελληνοαμερικανών και μεγάλωσε στους κόλπους της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι της Πενσιλβάνιας. Αποφοίτησε με άριστα από το λύκειο «Lower Merion High School», ήταν μέλος του «Honor Society», έγινε δεκτή στα πανεπιστήμια επιλογής της και αναμένει με λαχτάρα τον προσεχή Σεπτέμβριο να ξεκινήσει τα μαθήματα στην Σχολή Φαρμακευτικής του πανεπιστήμιου «Temple University».

Άκρως συγκινητική ήτα η γιορτή και για τους παππούδες της Ντίνας, τον Ευθύμιο και την Αθηνά Οικονόμου, οι οποίοι αισθάνονται υπερήφανοι για τα επιτεύγματα των παιδιών και των εγγονών τους.

Η οικογένεια Οικονόμου. Από αριστερά διακρίνονται οι Αθηνά, η Αμίλια, η Ντίνα, ο Ευθύμιος και ο Μιχάλης (Μάικ) Οικονόμου.

Ο πατέρας της Μιχάλης (Μάικ) Οικονόμου γεννήθηκε στην Φιλαδέλφεια, ενώ οι γονείς του κατάγονται από τα γραφικά Ζαγοροχώρια της Ηπείρου. Είναι νυμφευμένος με την Αμίλια το γένος Λεονάρδη, η οποία είναι εδώ γεννημένη, ενώ οι γονείς της κατάγονταν από τον Πύργο Ηλείας.

Ο Μιχάλης είναι επιχειρηματίας και ασχολείται με τις εγκαταστάσεις ηλεκτρονικών συστημάτων, ενώ η Αμίλια είχε σπουδάσει νοσοκόμα, αλλά αφιέρωσε όλη της την ζωή στα παιδιά και στην οικογένεια.

Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία παιδιά, την Αθηνά, την Κωνσταντίνα και τον Ευθύμιο. Η Αθηνά ακολούθησε τα χνάρια της μητέρας της και σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή του Widener University και θα γίνει νοσοκόμα, ενώ ο Θύμιος είναι μαθητής Γυμνασίου.

Ο Ευθύμιος και η Αθηνά Οικονόμου σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την εγγονή τους Ντίνα (Κωνσταντίνα) Οικονόμου.

Ο Μιχάλης Οικονόμου, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι πρόεδρος της μεγαλωνύμου κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.  

Μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιτυχίες της Ντίνας και των παιδιών του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για όλους συμμετείχαν στη γιορτή της αποφοίτησης της Ντίνας.

Η Ντίνα Οικονόμου με την μεγαλύτερη αδελφή της Αθηνά και τον αδελφό της Ευθύμιο.
Η Ντίνα Οικονόμου, ενώ χαιρετά τους συγγενείς και φίλους.
Η Ντίνα Οικονόμου σε μια αναμνηστική φωτογραφία με συγγενείς, φίλους και συμμαθητές.
Η Ντίνα σε μια αναμνηστική φωτογραφία με συγγενείς και φίλους.
Η Ντίνα Οικονόμου, η οποία αποφοίτησε με άριστα από το Λύκειο Lower Merion High School.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.