Αλλαγή φρουράς στον Άγιο Δημήτριο Αστόριας – νέο συμβούλιο και νέος προϊστάμενος (βίντεο)

0
Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Κατηχητικού Σχολείου σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, το πρωί της Κυριακής, 27 Φεβρουαρίου 2022, τέλεσε την τελευταία θεία λειτουργία στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στο Ντίτμαρς και προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα στους ομογενείς που είχαν κατακλύσει το ναό.

Μετά από δέκα χρόνια στο πηδάλιο του προπύργιου του Ελληνισμού της Αμερικής ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος αποχωρεί και παραδίδει τα ηνία στον π. Βασίλειο Τσουρλή, που μέχρι και σήμερα κατείχε το αξίωμα του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας της Αγίας Τριάδας στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, αύριο, 1 Μαρτίου 2022, θα αναλάβει τα καθήκοντα του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Πρόκειται για ένα από τα πιο νευραλγικά αξιώματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Ταυτόχρονα ο π. Ηλίας Βίλλης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Πρωτοσυγκέλου της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, τα οποία μέχρι και σήμερα κατείχε ο π. Ανδρέας Βυθούλκας και ο οποίος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έχει ήδη αναλάβει τα καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου του υπό ανέγερση ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.

Ο π. Βασίλειος Τσουρλής έχει ήδη έρθει σε επαφή με το κοινοτικό συμβούλιο και την ερχόμενη Κυριακή, 6 Μαρτίου 2022 θα τελέσει την πρώτη Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.

Το μεσημέρι της Κυριακής, 13 Μαρτίου 2022, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία η κοινότητα θα παραθέσει το καθιερωμένο Σαρακοστιανό Γεύμα, στο πλαίσιο του οποίου θα καλωσορίσει το νέο ιερατικό προϊστάμενο, π. Βασίλειο Τσουρλή και θα αποχαιρετήσει τον π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο.

Νέο Συμβούλιο

Η ιστορική κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια πρόσφατα ανέδειξε το νέο διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον  Στέφανο Θωμάτο, ο οποίος έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στο Ιερό Ίδρυμα Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής και Καναδά και ανήκει στη νεότερη γενιά των στελεχών που προσέφεραν την δική τους συμβολή στην ανοδική πορεία του Ιδρύματος.

Σε πρώτο πλάνο ο ευεργέτης της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Νίκος Γαβαλάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το προεδρείο της κοινότητας απαρτίζεται από τους Στέφανο Θωμάτο, πρόεδρος, Φώτιο Παπαμιχαήλ, εκτελεστικό αντιπρόεδρο, Γεώργιο Κρητικό, αντιπρόεδρο για τον Άγιο Δημήτριο Αστόριας, Βασίλειο Κωνσταντά, αντιπρόεδρος για την Αγία Αικατερίνη, Κέλυ Μανέτα, γραμματέας αγγλικών, Νικήτα Μάριος, γραμματέας Ελληνικών, Βαν Χριστάκο (ταμία), Μιχάλης Μίχαλος, βοηθός ταμίας και Νικόλαος Παπαϊωάννου (βοηθό ταμία). Σύμβουλοι εκλέχτηκαν οι Τζον Μπανάσιος, Δρ. Κυριάκος Κύρου, Άγγελα Κάπταν, Σταύρος Λιβανός, Όλγα Παπαδοπούλου, Μαρία Τζίκα, Γιώργος Μασουρίδης, Σοφία Παπαδοπούλου, Δρ. Χρήστος Βαβάσης, Παρθένα Ψύλλου, Δρ. Νικόλαος Μίγιας, Γεώργιος Χριστίδης, Εμμανουήλ Δρίτσας, Μιχάλης Μίχαλος και Κυριάκος Σιδέρης.

Επίτιμοι πρόεδροι είναι οι Νίκος Ανδριώτης, Ιωάννης Κοκκόρης, Χάρης Κάλας, Δημήτριος Κωσταράς και Κώστας Ηλιάδης.

Ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το λάβαρο του Συλλόγου Ηπειρωτών “Αναγέννησις;” Σουλιώτισσες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου προσ΄φεραν μια ανθοδέσμη και ευχετήριες κάρτες στον π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος ενώ τελεί την Αρτοκλασία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με ευλάβεια και κατάνυξη την Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόλος, αριστερά και π. Δημήτριος Μπαλλίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.