ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Άξιος επιστήμονας, χειρουργός, νομοθέτης και γνώστης της ομογένειας των ΗΠΑ είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα αποδήμου ελληνισμού, Δρ. Κώστας Βλάσης.

Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα αποδήμου ελληνισμού στον καθηγητή Κώστα Βλάση προκάλεσε ικανοποίηση στις δύο ακτές του Ατλαντικού, διότι ο νέος υφυπουργός είχε επισκεφθεί αρκετές φορές τις ΗΠΑ και είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς που μετά από κάθε επίσκεψη στις ΗΠΑ επέστρεφε με περισσότερους φίλους.

Ήταν από τους ελάχιστους που διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με τους ομογενείς δημοσιογράφους και όταν επισκέπτονταν τη Νέα Υόρκη παραχωρούσε συνεντεύξεις σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Η επιλογή του έχει προκαλέσει ικανοποίηση στους κόλπους των ομογενών δημοσιογράφων, διότι είναι ο μόνος που μπορεί να επουλώσει τα τραύματα  που προκλήθηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες στις σχέσεις των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών διατηρεί εξαιρετικά καλές σχέσεις τόσο με τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο της Νέας Υόρκης, όσο με την Ομοσπονδία Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά, διότι ο Δρ. Βλάσης έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις προσπάθειες των ομογενών γιατρών να στηρίξουν το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τριπόλεως το οποίο ως γνωστόν είναι ένα από τα μνημειώδη έργα των Αρκάδων της Αμερικής στη γενέτειρα.

Ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Ανδρέας Παπαντωνίου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Δρ. Κώστας Βλάσης είναι ένας από τους καλύτερους φίλους των Αρκάδων της Αμερικής και της ίδιας της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας. Ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών και ευελπιστούμε ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στην ενίσχυση των δεσμών των απανταχού αποδήμων με τη γενέτειρα και πάνω από όλα στην αξιοποίηση των αστείρευτων και ανεκμετάλλευτων δυνάμεων της ομογένειας».

Η ανακοίνωση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό μετά την πρόσφατη παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη ορίζεται ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές «ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ιδιαιτέρως τις ικανότητες του κ. Βλάση, που παρά το νεαρό της ηλικία του – είναι 44 ετών – έχει καταφέρει να διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον πολιτικό στίβο».

Σημειώνουν ότι ο Κώστας Βλάσης είναι χειρουργός-ορθοπεδικός, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου πήρε και το Διδακτορικό του το 2005. Εν συνεχεία πέρασε με επιτυχία από τις ακαδημαϊκές βαθμίδες του Λέκτορα και του Επίκουρου Καθηγητή, ενώ από το 2016 είναι Αναπληρωτής Σχολής της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας.

Προσθέτουν ότι σημαντικό ρόλο στην επιλογή του πρωθυπουργού έπαιξε η εκλογική επιτυχία του κ. Βλάση στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, αλλά και η ευρεία του εκλογική νίκη στην Αρκαδία στις εκλογές του Ιουλίου. «Επιπλέον, κατά κοινή ομολογία ο Αρκάς βουλευτής είχε μεγάλο μερίδιο συμμετοχής στη νίκη της ΝΔ και του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς ανέλαβε προσωπικά την οργάνωση του εκλογικού αγώνα του υποψήφιου Περιφερειάρχη κερδίζοντας μια πολύ δύσκολη μάχη και μια Περιφέρεια που πολλοί στην παράταξη θεωρούσαν χαμένη υπόθεση», συμπληρώνουν.

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας ο κ. Βλάσης διετέλεσε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ενώ υπήρξε εισηγητής σε σημαντικά νομοσχέδια.

«Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν αλλά υπήρξε καταλυτικός παράγοντας στην επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι ο Αρκάς βουλευτής έχει αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό με τους Έλληνες ομογενείς και κυρίως αυτούς των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς από τα πρώτα χρόνια που πολιτευόταν πραγματοποιούσε συστηματικές επισκέψεις σε αρκετές Πολιτείες δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον απόδημο Ελληνισμό. Υπήρξε θερμός υποστηρικτής της ψήφου των αποδήμων και συμμετείχε ενεργά στην προώθησή της μέσω της στενής συνεργασίας του με την κοινότητα των αποδήμων Αρκάδων, που αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο όγκο των συμπατριωτών μας σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Επιπλέον αναφέρουν ότι πρόκειται για άνθρωπο αυτοδημιούργητο και χαμηλών τόνων, με πλούσιο βιογραφικό αλλά και εργασιακή εμπειρία. «Έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά στα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σ’ ό,τι αφορά στην επιλογή των στελεχών της κυβέρνησής του», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Βιογραφικό σημείωμα 

Ο Κωνσταντίνος Βλάσης γεννήθηκε το 1975 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα του χειρουργού-ορθοπεδικού στο Νοσοκομείο Λαϊκό. Το 2004-2005 φοίτησε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας». Το 2005 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 2007 εκλέχθηκε Λέκτορας της ίδιας Σχολής. Το 2012 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής και το 2016 Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ από το 2010, του Τομέα Υγείας – Παιδείας. Έχει διατελέσει μέλος διαφόρων επιστημονικών συλλόγων όπως της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής και της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών από το 2001

Έχει επιμεληθεί και μεταφράσει πολυάριθμα επιστημονικά συγγράμματα και έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση πολλών επιστημονικών συνεδρίων. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες υψηλού κύρους σε ιατρικά περιοδικά, που θεωρούνται πρωτοποριακές και αναφέρονται από τη διεθνή βιβλιογραφία. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.

Εκλέχθηκε Βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 αλλά και στις εκλογές του 2019. Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας έχει διατελέσει αναπληρωτής γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και μέλος πολλών κοινοβουλευτικών επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων.

Είναι παντρεμένος με την ιατρό-βιοπαθολόγο Χρύσα Σαλδάρη και έχουν μία κόρη κι έναν γιο.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.