ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Άκρως διδακτική ήταν η Οινογνωσία με τίτλο «Summer Lovers White and Red» που διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, 26 Αυγούστου 2020, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Νέας Υόρκης.

Η εκδήλωση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έγινε διαδικτυακά και παρείχε την δυνατότητα στα στελέχη και στα μέλη να γευτούν τα εκλεκτά κρασιά της Κεφαλλονιάς, της Κρήτης και της Σαντορίνης και να πληροφορηθούν τα μυστικά της παραγωγής στο Κτήμα Gentilini το οποίο βρίσκεται κοντά στο Αρογοστόλι της  Κεφαλονιάς, στους Αμπελώνες Καραβιτάκης στα Χανιά της Κρήτης και το Acroterra Winery της Σαντορίνης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δρακωτός, στην εναρκτήρια ομιλία αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έλαβαν την περίοδο της πανδημίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Άντρια Ιγκλέση από την εισαγωγική εταιρεία «Athenee Importers & Distributors» με έδρα το Χέμπστεντ του Λογνκ Αϊλαντ και η εκτελεστική διευθύντρια του Επιμελητηρίου Αλεξάνδρα Μιτσάκη συνεργάστηκαν για μια ακόμη φορά άψογα για την διοργάνωση της Οινογνωσίας.

Στιγμιότυπο από την οινογνωσία που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Νέας Υόρκης.

Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους επέλεξαν τα τρία νησιά για να ξεκινήσουν τον κύκλο των ενημερωτικών εκδηλώσεων για τον ελληνικό οίνο επεσήμανε ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε η εν εξελίξει τουριστική σεζόν διότι ήθελαν να προβάλλουν αυτά τα τρία νησιά που βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των ομογενών και των Αμερικανών τουριστών και να προωθήσουν τον τουρισμό.

Η κ. Άντρια Ιγκλέση αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2012 για Προϊόντα Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) & Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) και τόνισε ότι αυτά παράγονται με ενδημικές ποικιλίες αμπέλου.

Στην συνέχεια έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία και στις παραδόσεις της Κεφαλλονιάς και εστίασε την προσοχή της  στο Κτήμα Gentilini το οποίο βρίσκεται κοντά στο Αρογοστόλι της  Κεφαλονιάς και στον τρόπο με τον οποίο παράγεται το κρασί ρομπόλας.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του Κτήματος Gentilini.

Οι κ.κ Πέτρος και Μαριάννα Μαρκαντωνάτος, οι οποίοι ανήκουν στην νεότερη γενιά του Κτήματος Gentilini αναφέρθηκαν στις ιδιαιτερότητες της ρομπόλας και των υπολοίπων ποικιλιών αμπέλου, καθώς επίσης και την ποικιλία «Μαυροδάφνη – Eclipse”.

Ακολούθησε η παρουσίαση του κρασιών «Karavitakis Klima White Vidiano 2019» και «Karavitakis Klima Red 2017» που παράγει ο Αμπελώνας Καραβιτάκης στα Χανιά της Κρήτης.

Τα κρασιά του οινοποιείου «Acroterra Winery» της Σαντορίνης παρουσίασε ο ιδιοκτήτης του Απόστολος Θυμιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενδημικές ποικιλίες και στον ρόλο που παίζει το ηφαιστιογενές έδαφος στην ποιότητα των σταφυλιών και του ίδιου του οίνου.

Αριστερά ο Πέτρος και η Μαριάννα Μαρκαντωνάτου, ενώ δεξιά η κόρη τους Αριάννα.

Τα μέλη και τα στελέχη του Επιμελητηρίου τα οποία παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν προμηθευτεί τις προαναφερόμενες ποικιλίες, τις γεύτηκαν και αντάλλαξαν απόψεις με τους παραγωγούς.

Επιπτώσεις της πανδημίας στην εστίαση

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο το απόγευμα της Δευτέρας, 31 Αυγούστου 2020 και ώρα 4.00 μ.μ. θα διοργανώσει την τηλεδιάσκεψη με θέμα «Start Your Engines an online restaurant reopening event» με την συμμετοχή του Στηβ Τενέδιου από την «Fresh & Co», τον Νίκο Λιβανό από το «Livanos Restaurant Group», τον Alexandros Aldous, γενικό σύμβουλο της «The Chefs Warehouse, Inc .»  τον Αριστοτέλη Χαρτουλιάρη διευθυντή πωλήσεων της «Victory Food Service», ο Δημήτρης Καφχίτσας, πρόεδρος της εταιρείας του Παν Γκριγκόριαν της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης και του Λονγκ Άϊλαντ και ο προϊστάμενος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, κ. Γιώργος Μιχαηλίδης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού στα ομογενειακά εστιατόρια και γενικότερα στον χώρο της εστίασης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση κάνετε κλικ στην ιστοσελίδα  https://hellenicamerican.cc/ είτε στο Facebook:https://www.facebook.com/HACCNY/

Η ποικιλία Gentilini Eclipse
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση των κρασιών των Χανίων.
Το κτήμα Καραβιτ’ακης.
Ο Νίκος Καραβιτάκης, ο οποίος ανήκει στην τέταρτη γενιά των ιδιοκτητών του Κτήματος Καραβιτάκη.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.