Αγνοούν τις απειλές και εκλέγουν στο Μινωϊκό Σπίτι πρόεδρο και προεδρείο της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης

2
624
Από αριστερά οι Αναστάσιος Καραγκούνης, Γρηγόρης Δημητρουλάκος και Γιώργος Χρυσομαλλίδης, ενώ κηρύσσουν την έναρξη της ψηφοφορίας. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Εφορευτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης επικύρωσε το αποτέλεσμα των εκλογών και σήμερα, Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 συγκαλεί την πρώτη συνεδρίαση του 21μελούς συμβουλίου που εκλέχτηκε από τις ιστορικές και συνάμα τραυματικές εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου 2021.

Οι εκλογές, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» διεξήχθησαν για πρώτη φορά στην 80ετή ιστορία της οργάνωσης στο πεζοδρόμιο, καθώς το Σταθάκειο τελούσε υπό κατάληψη με ταμπουρωμένους τον απερχόμενο πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και τον καθαιρεθέντα πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, Δημήτριο Α. Γωνιά.

Η Αστυνομία λίγο πριν το κλείσιμο της κάλπης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» πήγε την ώρα που έκλεινε η κάλπη φυγάδευσε τους κ.κ. Μεϊμάρογλου και Γωνιά και αφαίρεσε τις προειδοποιητικές ταινίες.

Ο κ. Μεϊμάρογλου στην  πράξη είχε αλλάξει τις κλειδαριές της Ομοσπονδίας την παραμονή της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 14ης Σεπτεμβρίου 2021 με συνέπεια να ματαιωθεί η σύσκεψη κατά την οποία η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή θα έδινε αναφορά για τα ευρήματά της έρευνάς της σχετικά με την διακίνηση των ρευστών.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ενώ αλυσοδένει την κεντρική είσοδο του Σταθάκειου Κέντρου στην Αστόρια. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Η ομάδα που εξουσιοδότησε τον κ. Μεϊμάρογλου να αλλάξει για τρίτη φορά σε τέσσερις περίπου μήνες τις κλειδαριές του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου απαρτίζεται από τους κ.κ. Δημήτριο Καλαμαρά, Δήμο Σιώκη, Νίκο Διαμαντίδη, Βασίλειο Σταθάκο και Ηλία Τσεκερίδη, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι εκλογές ήταν παράνομες.

Ωστόσο ο κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου υπέβαλε ένσταση την ύστατη στιγμή στην Εφορευτική Επιτροπή και με αυτόν τον τρόπο αναγνώρισε εμμέσως πλην σαφώς τις εκλογές.

Η ένσταση του κ. Μεϊμάρογλου, όπως επεσήμανε ο γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής Αναστάσιος Καραγκούνης, απαντήθηκε δεόντως και τα πρακτικά της Επιτροπής θα παραδοθούν στο νέο συμβούλιο και στο Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας.

Η ομάδα του Δημητρίου Καλαμαρά, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές προτίθεται να αποταθεί στην δικαιοσύνη και την ερχόμενη Τετάρτη κατά πάσα πιθανότητα θα συγκαλέσει πανομογενειακή συγκέντρωσηγ και δεν αποκλείεται να τους προλάβουν και πάλι τα γεγονότα. Κι αυτό διότι το νέο συμβούλιο κατά την πρώτη συνεδρίασή του θα αποφασίσει να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να κάνει τις προγραμματικές δηλώσεις και να διαμηνύσει ότι ο έλεγχος των οικονομικών θα συνεχιστεί και ότι θα λογοδοτήσουν όσοι έχουν παραβιάσει τις αρχές και τους κανόνες της Ομοσπονδίας τόσο ως φορέα, όσο και ως μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Η ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής.

Στο Μινωϊκό Σπίτι

Η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου συμβουλίου θα λάβει χώρα στο Μινωϊκό Σπίτι στην Αστόρια, διότι στο Σταθάκειο έχει ταμπουρωθεί ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και δεν επιτρέπει σε κανέναν την είσοδο.

Το νέο συμβούλιο, βάσει του Καταστατικού έπρεπε να έχει συνέλθει σε σώμα εντός των δέκα ημερών από την εκλογή τους, αλλά η Εφορευτική Επιτροπή καθυστέρησε προκειμένου οι δικηγόροι να επικυρώσουν το αποτέλεσμα των εκλογές ούτως ώστε να προβούν στις νόμιμες διαδικασίες για να παραλάβουν και επισήμως και με τον νόμο τα κλειδιά του Σταθάκειου Κέντρου.

Ο γραμματέας της Επίτροπής των Πρώην Προέδρων Απόστολος Τομόπουλος θα παραδώσει στο νέο προεδρείο τα πρακτικά της ομοσπονδίας και όλα τα έγγραφα που διατηρούσε στο σπίτι του, βάσει πρότερης ομόφωνης απόφασης της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων την περασμένη άνοιξη.

Το νέο συμβούλιο απαρτίζεται από τους κ.κ. Γεώργιο Γεωργόπουλο, Νίκο Μπάρδη, Άννα Νότη, Σοφία Στρουμπάκη, Τιμολέοντα Κακούρο, Πολύκαρπο Κοτρώνη, Στέφανο Αμανατίδη, Βασίλειο Πετράτο, Θεόδωρο Αστρινίδη, Σπυριδούλα Τσουκαλά, Γεώργιο Ξερακιά, Νίκο Βέλλιο, Γιώργο Σερέτη, Νομική Καστανά, Βαγγέλη Κατρακάζο, Σπύρο Πυργιώτη, Απόστολο Τραμπάκουλο, Γιάννη Πηγή, Κωνσταντίνο Προκόβα, Κωνσταντίνο Καμπέρη και Κωνσταντίνο Τσούκαρη.

Η πλειοψηφία των νέων μελών εκλέγονται για πρώτη φορά και έχουν μακρά εμπειρία, διότι είναι ηγετικά στελέχη των συλλόγων από τους οποίους προέρχονται.

- Advertisement -

2 COMMENTS

 1. We can always choose how we act, and while we shouldn’t allow our feelings and ego to take over how we behave, we shouldn’t try to shut them off entirely either. As imperfect human beings, we aren’t only affected by what happens to us, but by the prism through which we view what happens to us and the interpretation of the social signals that we receive and analyze the right or the wrong way.

  Unfortunately in the Omospondia’s illegal elections things have not their own way of working out and the only way out from this mess is by seeking legal relief. So be it since the so called “fake saviors” want to have it their speedy way via the orchestrated illegal elections.

  I just wonder how the Omospondia’s officials involved will excuse the tens of thousands cash sponsorships to the judge, done by just two past sponsors of the Omospondia, in exchange for their Grand Marshall position at the Fifth Avenue’s Parade. To an average person of our Diaspora this smells like money laundering and it directly points to the deficient integrity of the Omospondia’s receivers. Needless to say that the Omospondia cannot afford to be run again by such “geniuses” and their pawns. Τα δέοντα.

 2. Αφού υπάρχουν ακόμη ομογενειακές
  στέγες για τέτοιου είδους περιθάλψεις…..
  είμεθα άξιοι της τύχης μας.
  Ασκός φουσκωμένος ριγμένος στο πέλαγος
  που θα παλεύει με τα κύματα μέχρι να τον
  εμβολίσει κάποιος ξιφίας και να βουλιάξει.
  Η διάλυση εν τη διχόνοια .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.