Αγνόησαν την βροχή, φωταγώγησαν το δέντρο και έψαλαν τα κάλαντα οι Καστοριανοί της Νέας Υόρκης

0
Η νεότερη γενιά των Καστοριέων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τρεις γενιές των Καστοριέων της Νέας Υόρκης το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Δεκεμβρίου 2022 συγκεντρώθηκαν στον χώρο στάθμευσης του Πνευματικού Δέντρου του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» στο Γουάιτστόουν για το καθιερωμένο ραντεβού για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Κέντρου.

Αν και την ώρα της φωταγώγησης άρχισε να βρέχει, εν τούτοις οι Καστοριανοί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους περίμεναν υπομονετικά για την φωταγώγηση, αλλά και για να ψάλουν τα Καστοριανά Κάλαντα.

Ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου και συνάμα υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής, Γιώργος Ρέτζιος μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου Δήμου Σιώκη που λόγω αδιαθεσίας δεν μπόρεσε να παραστεί και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους εθελοντές που εργάστηκαν αμέτρητες ώρες για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και την περίφραξη, καθώς επίσης και για το δείπνο που ακολούθησε.  

Στην συνέχεια ανέγνωσε την εύστοχη ευχή: «Καστοριανοί της ξενιτειάς αν είναι ορισμός σας / Χριστού τη θεία γέννηση θα πω στ’ αρχοντικό σας / Σ’ αυτό το δέντρο τ’ αψηλό τριγύρω ας μαζευτούμε / Τα φώτα του ν’ ανάψουμε, τραγούδια για να πούμε / Αραδιαστείτε έμπρεπα, όλοι με την αράδα.

Τα κάλαντα να ψάλλουμε, σαν τότε, στην Ελλάδα / Χριστούγεννα να νιώσουμε, να φάμε και να πιούμε / Ευχές καλές να δώσουμε, Χρόνια Πολλά να πούμε / Σ’ αυτό το σπίτι που ‘ρθαμε πέτρα κα μη ραγίσει / Κι ο ξακουστός μας Σύλλογος παντοτινά να ζήσει».

Και έδωσε το σήμα για την φωταγώγηση του δέντρου.

Οι Καστοριανοί ενώ ψέλλουν τα Κάλαντα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην συνέχεια έψαλαν τα Καστοριανά Κάλαντα και αντάλλαξαν ευχές για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με τους εθελοντές ο κ. Ρέτζιος επεσήμανε ότι «η επιτυχία είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας».

«Οφείλω από τα βάθη της καρδιάς μου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη για την Ζωή Τζίκα, τον Ζαχαρία Παπαναγνώστου, Νίκο Παπακώστα, Αλέξανδρο Ρέτζιο, Κώστα Πάτσιο, Χαρίλαο Βλαχόπουλο, Αναστάσιο Πολιτίδη και Κωνσταντίνο Μιχάλτση, καθώς επίσης και τις μητέρες και τα παιδιά της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου μας», επεσήμανε. 

Οι Καστοριανοί, ενώ ψέλλουν τα Κάλαντα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο υπεύθυνος Γιώργος Ρέτζιος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.