Αγεφύρωτο το χάσμα των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας – η πλειοψηφία τα ηνία – η μειοψηφία σε αντεπίθεση

2
Από αριστερά διακρίνονται οι Τιμολέων Κακούρος, Γιώργος Γεωργόπουλος, Απόστολος Τομόπουλος, Νίκος Βέλλιος, Γιώργος Χρυσομαλλίδης, Γιάννης Κουταλής, Γιάννης Νικολόπουλος Νίκος Διαμαντίδης, Βασίλειος Σταθάκος, Ηλίας Τσεκερίδης, Δημήτριος Καλαμαράς, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Πέτρος Γαλάτουλας και Δήμος Σιώκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα μεταξύ της «μειοψηφίας» και της «πλειοψηφίας» της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων που επωμίστηκε το δύσκολο έργο της εξόδου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης από την κρίση της τελευταίας τριετίας και την επιστροφή στην ομαλότητα.

Η έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της 22ας Ιουλίου 2021 και η απόφαση της πλειοψηφίας για την αντικατάσταση του συντονιστή Τιμολέοντα Κακούρου έφερε πιο έντονα στο προσκήνιο την κρίση που επικρατεί από τις αρχές Απριλίου στους κόλπους της Επιτροπής.

Το βράδυ της Δευτέρας, 26 Ιουλίου 2021 ο καθαιρεθείς συντονιστής Τιμολέων Κακούρος και οι νεοδιορισθέντες συντονιστές Δημήτριος Καλαμαράς και Νικόλαος Διαμαντίδης κάλεσαν την ίδια ώρα συσκέψεις της Επιτροπής των  Πρώην Προέδρων με διαφορετική ατζέντα.

Οι κ.κ. Απόστολος Τομόπουλος, Γιώργος Γεωργόπουλος και Νίκος Βέλιος, οι οποίοι αποτελούν την «μειοψηφία» και ο κ. Τιμολέων Κακούρος είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα της γραμματείας, ενώ οι κ.κ. Δημήτριος Καλαμαράς, Δήμος Σιώκης, Ηλίας Τσεκερίδης και Νικόλαος Διαμαντίδης, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιάννης Κουταλής, Νίκος Διαμαντίδης, Βασίλειος Σταθάκος, Ηλίας Τσεκερίδης, Δημήτριος Καλαμαράς, Βασίλειος Πετράτος, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Πέτρος Γαλάτουλας και Δήμος Σιώκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τα πνεύματα εκατέρωθεν ήταν τεταμένα. Βλέποντας ότι το χάσμα ήταν αγεφύρωτο οι «Αναμνήσεις» κάλεσαν τις δύο πλευρές να εισέλθουν στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων και να ξεκινήσουν έναν γόνιμο διάλογο για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η μειοψηφία παραδέχτηκε τον μεσολαβητικό ρόλο των «Αναμνήσεων», ενώ η πλειοψηφία το απέρριψε με το πρόσχημα ότι πρέπει να προχωρήσει η συνεδρίαση που είχαν προαναγγείλει.

Εν τω μεταξύ έφτασαν ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτριος Α. Γωνιάς και το μέλος Γιώργος Χρυσομαλλίδης, καθώς είχαν κληθεί από την πλειοψηφία να τους ενημερώσουν για τις καταγγελίες και τις ενστάσεις που έχουν λάβει από την ανάληψη των καθηκόντων τους μέχρι σήμερα.

Ο κ. Γωνιάς ανταποκρίθηκε ενώ ο κ. Χρυσομαλλίδης παρέμεινε στην μεγάλη αίθουσα με την μειοψηφία και τον γράφοντα.

Αν και μετά το εκλογικό συνέδριο προτρέπαμε τους Πρώην Προέδρους, είτε ομαδικά είτε ατομικά να διοργανώσουν συνεντεύξεις τύπου εν τούτοις μέχρι και το χθες βράδυ ουδείς δεν ανταποκρίθηκε.

Η μειοψηφία είχε ήδη αποφασίσει να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για την Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021, προκειμένου να ενημερώσει τους αντιπροσώπους για τον εκτροχιασμό των σχέσεων των μελών της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων.

Μετά από αρκετή συζήτηση υιοθέτησαν την πρόταση των «Αναμνήσεων» και υλοποίησαν την υπόσχεσή τους. Σήμερα το πρωί λάβαμε την ανακοίνωση για την διοργάνωση της συνέντευξης τύπου προς τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης για το βράδυ της Πέμπτης 29 Ιουλίου 2021 και ώρα 7.00 μ.μ.

Συνεδρίαση πλειοψηφίας των Πρώην Προέδρων

Η συνεδρίαση της Πλειοψηφίας των Πρώην Προέδρων έλαβε χώρα χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου. Συμμετείχαν οι πρώην πρόεδροι Δημήτριος Καλαμαράς, Δήμος Σιώκης, Νίκος Διαμαντίδης και Ηλίας Τσεκερίδης, καθώς επίσης ο επίτιμος πρόεδρος Βασίλειος Σταθάκος (διαδικτυακά), ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτριος Α. Γωνιάς, ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου.  

Ανακοίνωση Πλειοψηφίας

Μετά το πέρας της συνεδρίασης εξέδωσαν ανακοίνωση τύπου η οποία έχει ως εξής:

Η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης συνεδρίασε χθες, Δευτέρα 26 Ιουλίου, στο Σταθάκειο Κέντρο υπό τους νέους συντονιστές Νίκο Διαμαντίδη και Δημήτριο Καλαμαρά.

Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί όλα τα μέλη της Επιτροπής και συμμετείχαν ο επίτιμος Πρόεδρος Βασίλειος Σταθάκος (μέσω τηλεδιάσκεψης), οι πρώην Πρόεδροι Νίκος Διαμαντίδης, Δημήτριος Καλαμαράς, Δήμος Σιώκης και Ηλίας Τσεκερίδης. Υπήρχε απαρτία.

Αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

1) Να υπάρξει πλήρης διαφάνεια σε όλους τους τομείς και να διερευνηθούν εις βάθος όλες οι καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες και κακοδιαχείριση.

2) Να συνεργαστεί η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην Προέδρων με τους συμμετέχοντες στην Εφορευτική Επιτροπή σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των στοιχείων των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας και με όλους όσους συμμετέχουν στην Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή, η οποία θα διευρυνθεί με τη συμμετοχή ειδικών ορκωτών λογιστών, για την διεξοδική και εις βάθος διερεύνηση όλων των καταγγελιών. Επιδιώκουμε πλήρη και ειλικρινή συνεργασία με τις Επιτροπές αυτές, καθώς και με την Επιτροπή Διαφάνειας και Θεσμών υπό τον κ. Χρήστο Βουρνά, ώστε να επιτευχθεί το ταχύτερο δυνατό η ομαλοποίηση της κατάστασης στην Ομοσπονδία και η επιστροφή στη δημοκρατική νομιμότητα.

3) Να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των συλλόγων – μελών και της κοινής γνώμης της Ομογένειας. Προς τούτο, πέραν της περιοδικής έκδοσης ανακοινώσεων Τύπου, θα πραγματοποιηθεί σε εύλογο διάστημα Συνέντευξη Τύπου και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, συνάντηση με τους Προέδρους των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας.

4) Η Διοικητική Επιτροπή απευθύνει κάλεσμα προς τους συλλόγους – μέλη της Ομοσπονδίας να τακτοποιηθούν οικονομικά το ταχύτερο δυνατό ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή τους στις Γενικές Συνελεύσεις και στην εκλογική διαδικασία.

5) Προς διευκόλυνση των διαδικασιών αποφασίστηκε οι συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής αλλά και των άλλων Επιτροπών να μπορούν να γίνονται όχι μόνο με φυσική παρουσία, αλλά και με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, μέσω τηλεδιασκέψεων ή ηλεκτρονικών (virtual) συνεδριάσεων με τη χρήση της πλατφόρμας ZOOM. 

Εκ της Διοικούσας Επιτροπής,

Οι συντονιστές

Νικόλαος Διαμαντίδης

Δημήτριος Καλαμαράς

-Advertisement-


2 COMMENTS

 1. Υπάρχουν ανάμεσά τους Αρχη-τέκτονες
  που θα μπορούσαν να φτιάξουν μια γερή
  γέφυρα , εκτός και εάν οι αρχητέκτονες
  είναι μόνο τέκτονες που δεν επιθυμούν τον
  Ελληνισμό μονιασμένο.

  • Οι τέκτονες και αρχη-τέκτονες παιζουν το δικό τους ρόλο με οτι συμφέροντα αυτό εξυπηρετεί. Πραγματικά ή φαντασιόπληκτα.
   Ο ρόλος των συλλόγων ¨μελών¨ της ομοσπονδίας και των αντιπροσώπων που συμμετέχουν και εκλέγουν τέκτονες, ποιός είναι;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.