Αυξημένο ενδιαφέρον Παμποντιακής και AHEPA για παρέλαση Νέας Υόρκης

0
Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου της Παμμακεδονικής Ενωσης Δημήτρη Μολοχίδη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι ηγέτες της Παμποντιακή Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και των συλλόγων Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης και «Πόντος» του Κονέκτικατ καθώς επίσης και οι ηγέτες της AHEPA που συμμετείχαν στην πανομογενειακή συγκέντρωση εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξη τους προς την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και την Επιτροπή Παρελάσεως και δεσμεύτηκαν να ευαισθητοποιήσουν τα μέλη για καθολική συμμετοχή στη παρέλαση της 14 Απριλίου 2019 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Αν και η συμμετοχή των ομογενών στη συγκέντρωση που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, 31 Ιανουαρίου 2019, λόγω του πολικού ψύχους ήταν μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες, εν τούτοις η συζήτηση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και ενημερωτική.

Ο πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως, Πέτρος Γαλάτουλας ευχαρίστησε τους παρισταμένους και τόνισε ότι είναι άξιοι συγχαρητηρίων όσοι ταξίδεψαν πολλά μίλια για να εκπληρώσουν το χρέος του.

«Παρατήσατε το τζάκι και τα ζεστά σπιτάκια σας για να εκπληρώσετε το χρέος σας και να στηρίξετε το έργο της επιτροπής παρελάσεως», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου  εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για όσους ήρθαν από τη Νέα Ιερσέη και το Κονέκτικατ.

Η β΄ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νομική Καστανά, η οποία αποτελεί το σύνδεσμο της Ομοσπονδίας με τις δημοτικές και πολιτειακές αρχές, αναφέρθηκε στο έργο της επιτροπής για τη διοργάνωση της τελετής έπαρσης της σημαίας και την εκδήλωση στην Πλατεία Αθηνών επεσήμανε ότι η συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μαντζάρου, του αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, καθώς επίσης και των χορευτικών από την Ελλάδα και την ομογένεια προεξοφλούν την επιτυχία.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Πέτρος Γαλάτουλας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και τόνισε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ότι τα στελέχη και οι σύμβουλοι πρέπει να εργάζονται με αυταπάρνηση και να δίδουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό.

Σε πρώτο πλάνο ο Κώστας Ουρανίτσας.

«Η παρέλαση είναι υπόθεση όλων. Χρειαζόμαστε εθελοντές, υποστηρικτές και δωρητές», επεσήμανε ο κ. Γαλάτουλας υπενθυμίζοντας ότι εφέτος έχουν ανεβάσει ψηλότερα τον πήχη.

Αναφερόμενος στο κόστος της παρέλασης επεσήμανε ότι πέρσι κόστισε πεντακόσιες χιλιάδες δολάρια και προέβλεψε ότι εφέτος θα στοιχίσει $ 570.000.

Βασικές πηγές της παρελάσεως, όπως επεσήμανε, αποτελούν οι πωλήσεις του λαχείου, το λεύκωμα και το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας το βράδυ του Σαββάτου, 13 Απριλίου 2019, στο ξενοδοχείο Χίλτον στο Μανχάταν.

Ο κυβερνήτης της AHEPA για την περιφέρεια της Νέας Υόρκης Δημήτρης Παμπούκης, ο οποίος είχε έρθει με τον πρόεδρο του Τμήματος του Χέμπστεντ Αναστάσιο Σταμπολή  μετέφερε τους χαιρετισμούς του ύπατου προέδρου της οργάνωσης και τόνισε ότι η Παρέλαση της Νέας Υόρκης είναι η κορωνίδα των παρελάσεων της Αμερικής και τόνισε ότι θα καταβάλλουν προσπάθειες ούτως ώστε να συμμετάσχουν όλα τα τμήματα της AHEPA, των Θυγατέρων της Πηνελόπης,  των Θεραπαινίδων της Αθηνάς και των Υιών του Περικλή.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Δημήτρης Μολοχίδης επεσήμανε ότι προ τριών μηνών έχουν υποβάλλει το αίτημα να αφιερωθεί η παρέλαση στην 100ή επέτειο της Γενοκτονίας και ότι οι Σύλλογοι των Ποντίων και το Ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά θα πρωτοστατήσουν στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς.

Τόνισε επίσης ότι προετοιμάζουν ποικίλες εκδηλώσεις μνήμης οι οποίες θα συνεχιστούν και μετά την παρέλαση, έως και την 19η Μαϊου 2019, που ως γνωστόν είναι ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο Κώστας Ουρανίτσας, ο οποίος εκπροσωπούσε τη φοιτητική νεολαία επεσήμανε ότι καταβάλλουν προσπάθειες να συμμετάσχουν όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Ο Στέφανος Αμανατίδης, ο οποίος ηγείται της επιτροπής που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης με τα χορευτικά συγκροτήματα στο Κρητικό Σπίτι στην Αστόρια επεσήμανε έχουν δείξει ενδιαφέρον χορευτικά συγκροτήματα τόσο από την Ελλάδα, όσο και την ομογένεια.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.