Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Αυξάνεται το ενδιαφέρον για την παρέλαση της Νέας Υόρκης

Αυξάνεται το ενδιαφέρον για την παρέλαση της Νέας Υόρκης

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Γεώργιος Μεϊντάσης, Γιάννης Στρουμπάκης, Γεώργιος Κίτσιος, Ηλίας Κάτσος, Πολ Μακρόπουλος και Έβελιν Μπόατεκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα θέματα που αφορούν την προετοιμασία της εθνικής παρέλασης της 26ης Απριλίου 2026 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης και των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν τις προσεχείς εβδομάδες στην Αστόρια και σε άλλες πόλεις της τριπολιτειακής περιοχής για την παρέλαση, βρεθηκαν στο επίκεντρο της πανομογενειακής συγκέντρωσης που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης. 19ης Μαρτίου 2026 στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Λου Κάτσος παρουσίασε ένα αντίγραφο της φημισμένης σημαίας της Μπέτσι Ρος» (Betsy Ross flag) την οποία θα αναρτήσουν στον ιστό της Ομοσπονδίας στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν, το μεσημέρι της Παρασκευής, 24ης Απριλίου 2026.

Ο Γιώργος ΜεΪντάσης, αριστερά και ο Λου Κάτσος με την σημαία της Μπέτσι Ρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η ίδια σημαία, όπως επεσήμανε ο κ. Κάτσος, θα κυματίσει στον ιστό της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για την 250η επέτειο της αμερικανικής ανεξαρτησίας.

Ο κ. Κάτσος έκανε μια σύντομη αναδρομή στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την 205η επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας και τόνισε ότι στις εκδηλώσεις θα καλέσουν τους πρέσβεις και γενικούς Προξένους των 13 χωρών που αναγνώρισαν πρώτοι τον αγώνα για την ανεξαρτησία και την ελευθερία της Ελλάδος.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής, κ. Γιάννης Στρουμπάκης αναφέρθηκε στις προετοιμασίες για το επίσημο δείπνο, το οποίο θα παρατεθεί το βράδυ του Σαββάτου, 25ης Απριλίου 2026, και τόνισε ότι έχουν ήδη κλειστεί 24 τραπέζια. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι τις προσεχείς εβδομάδες θα κλειστούν και τα 40 τραπέζια.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, Γιάννης Στρουμπάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Λευκώματος, Παναγιώτης Γεραζούνης, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 20.000 δολάρια και ο στόχος είναι οι $100.000.

Η Νομική Καστανά αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Ανεξαρτησίας που θα λάβει χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 22ας Μαρτίου 2026 και ώρα 4.00 μ.μ. στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Ο Δήμος Σιώκης, ο οποίος ηγείται της επιτροπής του Ραδιομαραθωνίου, αναφέρθηκε στον φετινό Μαραθώνιο που θα διοργανώσουν το απόγευμα της Δευτέρας, 23ης Μαρτίου 2026, από τις 5.00 – 9.00 μ.μ. στον ραδιοφωνικό σταθμό «Hellas FM». Παράλληλα τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλίσει χορηγίες $4.500.

Ο κ. Δημήτριος Φίλιος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την προβολή της παρέλασης στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς επίσης και στην κεντρική πολιτιστική εκδήλωση που θα διοργανώσουν την επόμενη Κυριακή στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια με κεντρικούς ομιλητές τον Δρ. Ευάγγελο Αθανασόπουλο και τον Δρ. Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου.

Η Επιτροπή Λαχείου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις εισηγήσεις. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Λου Κάτσος, αριστερά και ο Δήμος Σιώκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Λου Κάτσος και η Νομική Καστανά.
Η πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.