Τριήμερο Εξετάσεων Ελληνομάθειας στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας (βίντεο)

Η Δρ. Ειρήνη Γράψια και ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέας Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου στο εξεταστικό κέντρο στην Αστόρια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μαθητές ηλικίας 8 έως και 12 ετών το πρωί της Τρίτης, 23 Μαΐου 2023 προσήλθαν στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας προκειμένου να συμμετάσχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας του Επιπέδου Α1 Παιδικό για παιδιά ηλικίας 8 έως και 12 ετών.

Οι εξετάσεις διεξάγονται την ίδια ημέρα σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ και παγκοσμίως και οι μαθητές εξετάζονται στον γραπτό και προφορικό λόγο, ενώ η αξιολόγηση των γραπτών γίνεται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

Τις εξετάσεις στο εν λόγω Κέντρο διηύθυνε η Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Ειρήνη Γράψια.

Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου το μεσημέρι της Τρίτης, 23 Μαΐου 2023 επισκέφθηκε το εξεταστικό κέντρο στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και μίλησε στους μαθητές του Επιπέδου Α1 Παιδικού των Εξετάσεων Ελληνομάθειας, καθώς επίσης και με τους εκπαιδευτικούς, που επιτηρούν τις εξετάσεις.

Ο κ. Κωνσταντίνου συνεχάρη τους μαθητές για το ενδιαφέρον τους για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και τους προέτρεψε να αποφύγουν το άγχος και να προσηλωθούν στο ερωτηματολόγιο τόσο του προφορικής όσο και του γραπτού λόγου.

Παράλληλα τους υπενθύμισε ότι είναι τυχεροί που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα και ότι η εκμάθησή της αποτελεί το θεμέλιο για καλύτερη γνώση της αγγλικής και την εκμάθηση άλλων ξένων γλωσσών.

Στιγμιότυπο από τις Εξετάσεις Ελληνομάθειας στο εξεταστικό κέντρο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Στην ιατρική και στην επιστήμη γενικότερα καθώς επίσης και στην φιλοσοφία, όπως επεσήμανε,  χιλιάδες λέξεις προέρχονται από την ελληνική γλώσσα.

Οι εξετάσεις συνεχίστηκαν σήμερα Τετάρτη, 24 Μαϊου 2023  για τα Επίπεδα  Β2 (καλή γνώση) και Γ1 (πολύ καλή γνώση και θα ολοκληρωθούν αύριο, Πέμπτη το απόγευμα για τα Επίπεδα Β1 (μέτρια γνώση) και Γ2 (άριστη γνώση). Οι προφορικές εξετάσεις διεξάγονται αμέσως μετά τις γραπτές.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας ήταν επί ποδός και πανέτοιμοι να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια και να διευκολύνουν τους επόπτες και τους εξεταζόμενους.

Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η αναπληρώτρια συντονιστρια Δρ. Ειρήνη Γράψια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στιγμιότυπο από τις Εξετάσεις Ελληνομάθειας στο εξεταστικό κέντρο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.