Παρουσίαση βιβλίου και απονομή Επαίνων στους ομογενείς Εκπαιδευτικούς

0
Οι εκπαιδευτικοί που βραβεύτηκαν από το Υπουργείο Παιδείας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στον Τζέιμς Τζέικομπ Γουίλιαμς και γενικότερα στους φιλέλληνες Αμερικανούς που αγωνίστηκαν στο πλευρό των εξεγερμένων Ελλήνων, καθώς επίσης και στους Έλληνες εκπαιδευτικούς ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργανώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 12 Μαρτίου, στο «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Εκπαιδευτικών «Προμηθεύς» και τον οργανισμό «Ελληνική Παιδεία Αμερικής» και παρέστησαν η αναπληρώτρια συντονιστή εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Ειρήνη Γράψια και η διευθύντρια του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας Μαίρη Βαξεβανίδου.

Ο π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος ανέπεμψε την προσευχή, μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και συνεχάρη του τιμώμενους εκπαιδευτικούς.

Η διευθύντρια του Ελληνικού Κλασσικού Σχολείου Τσάρτερ του Μπρούκλιν Χριστίνα Τεττόνη, αριστερά και η Στέλλα Κοκόλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο συγγραφέας της νουβέλας «The Fantastic Voyage of James Williams ‘to breathe to believe’» Κώστας Ρεθυμνιωτάκης μίλησε στους εκπαιδευτικούς μέσω Zoom για το νέο του βιβλίο, το οποίο, όπως επεσήμανε είναι ένα μίγμα ιστορικού βιβλίου και μυθοπλασίας.

Ο Αφροαμερικανός Τζέιμς Γουίλιαμς ήταν σκλάβος στη Βαλτιμόρη, μετέβη στην Ελλάδα και συμμετείχε στην ναυμαχία της Ναυπάκτου και σε άλλα πεδία των μαχών για την ελευθερίας της Ελλάδας.

«Οι μεγαλύτεροι ήρωες ενός έθνους είναι αυτοί που δεν γράφονται» επεσήμανε ο συγγραφέας υπενθυμίζοντας ότι το εν λόγω βιβλίο αφ ενός μεν προβάλλει τον απαράμιλλο ηρωισμό των φιλελλήνων, αφ ετέρου δε φέρει πιο κοντά τους δύο λαούς.

Η Στέλλα Κοκόλη και ο Δημοσθένης Τριανταφύλλου, ενώ συζητούν μέσω Zoom, με τον συγγραφεά Δρα Κωνσταντίνο Ρεθυμνιωτάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο διευθυντής του Γραφείου Παιδείας της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης Δημοσθένης Τριανταφύλλου διευκρίνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση αυτή καθ’ εαυτή δεν στήριξε τον αγώνα των εξεγερμένων Ελληνών και ότι η στήριξη προήλθε από τους απλούς ανθρώπους.

Ο κ. Ρεθυμνιωτάκης απάντησε: «Αυτό που μου δίνει μεγάλη ελπίδα είναι ότι μπορεί οι κυβερνήσεις να αλλάζουν, αλλά ο λαός παραμένει ο ίδιος. Μπορεί η κάθε κυβέρνηση να ακολουθεί μια στρατηγική σύμφωνα με τα συμφέροντά της, αλλά αυτό που με συγκινεί είναι ότι τα συναισθήματα ενός λαού παραμένουν αναλλοίωτα».

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Στέλλα Κοκόλη, η οποία ανέλαβε και τον συντονισμό της εκδήλωσης αναφέρθηκε στην πρόσφατη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, η οποία έλαβε χώρα διαδικτυακά και στην οποία ανακοινώθηκαν οι «Έπαινοι» του Υπουργείου Παιδείας που φέρουν την υπογραφή της υφυπουργού παιδείας Ζέττας Μακρή.  

Η Στέλλα Κοκόλη, αριστερά, και η Βασιλική Φιλιώτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Πασσάς.

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν οι Έπαινοι του Υπουργείου Παιδείας στους εκπαιδευτικούς από την τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης.

Παραθέτουμε τον πλήρη κατάλογο των εκπαιδευτικών που τιμήθηκαν στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και συγκεκριμένα: Δρ Αναστάσιος Κουλαρμάνης, Γεωργία Αλικάκου, Σεβαστή Βαρυτιμίδου, Πένυ Βολίκα, Ελένη Γαλλίδη, Δημήτριος Γεωργακόπουλος, Μαρία Γουργουλιάτου, Τασία Ελευθεριάδη, Νίκη Καλέ, Αγγελική Καλμούκου, Γιώργος Κανελλόπουλος, Βασιλική Κέκελα, Αικατερίνη Κολλάρου, Ντένις Κουτσούπας, Τίνα Κουφογάζου, Αθηνά Κρομμύδα, Μιχάλης Κυριακούλης, Μαρία Λίτσα, Φωφώ Μανσίνη, Δρ Γεώργιος Μελικόκης, Άννα Μέγαρη, Ασπασία Μελή, Κυριακούλα Μίχα, Σταυρούλα Μουτάφη, Ελένη Πυλαρινού, Εύα Παναγή, Αν Πέτροπ, Σταυρούλα Παναγιωτοπούλου, Ελένη Παπαπέτρου, Βασιλική Ρουσάκη, Φρειδερίκη Σαγιάννη, Εμμανουέλα Σακέλλη, Πέγκυ Σιμάκου, Δρ Ιωάννης Σιόλας, Ρίτα Συντήλα, Χριστίνα Τεττόνη, Βάια Τζιώνα, Δημοσθένης Τριανταφύλλου, Καλλιόπη Τσαγανού, Δήμητρα Τσάφου, Αθανασία Φίλιου, Αντριάννα Φιλιώτη, Βασιλική Φιλιώτη και Γεωργία Φιλιώτη.

Η Δρ. Ειρήνη Γράψια και ο Δρ. Γεώργιος Μελικόκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθύν την τελετή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Στέλλα Κοκόλη και ο Δρ. Ιωάννης Σιόλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.