Ο Σύλλογος Ελευθέριανης Ναυπακτίας απένειμε υποτροφίες στην 105η επέτειο  (βίντεο)

0
Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ελευθέριανης Ναυπακτίας σε μια αναμνηστική με τους μαθητές και φοιτητές που βραβεύτηκαν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεν έπεφτε καρφίτσα στον 105ο ετήσιο χορό του Συλλόγου Ελευθέριανης Ναυπακτίας που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 26 Νοεμβρίου 2022, στο Leonard’s Palazzo στο Γκρέιτ Νέκ του Λογκ Άϊλαντ.

Η συμμετοχή της νεότερης γενιάς του Συλλόγου και ειδικά των παιδιών, των εφήβων και των νέων ήρθε να υπενθυμίσει σε όλους ότι ο ιστορικός Σύλλογος δεν έχει μόνο ένα ένδοξο παρελθόν, αλλά και ένα ευοίωνο και λαμπρό μέλλον.

Στον χορό παρέστη ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι όλων των συλλόγων των Ναυπακτίων από την τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης.

Η οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής τον Πολύκαρπο Κοτρώνη έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα ούτως ώστε η τελετή των χαιρετισμών και της απονομής των υποτροφιών να είναι σύντομη και τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου να ξεφαντώσουν με την ορχήστρα του Νίκου Πίττα, τον Βασίλη Κωστούλα στο τραγούδι και τον Νίκο Κοτρότσο στο κλαρίνο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Πάνος Σερέτης καλωσόρισε τον Γενικό Πρόξενο, Δημήτριο Παπαγεωργίου και τους λοιπούς προσκεκλημένους και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την οργανωτική επιτροπή, καθώς επίσης και την επιτροπή υποτροφιών.

Ο υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής, Πολ Κοτρώνης καλωσόρισε τους ομογενείς και παρουσίασε τον Πρόξενο Δημήτριο Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι κατάγεται από την Ναυπακτία και συνεχάρη τους ηγέτες και τα μέλη του Συλλόγου για την αφοσίωσή τους στην διατήρηση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ελευθέριανης Ναυπακτίας σε μια αναμνηστική με τους πρώην προέδρους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Προέτρεψε τους εκπροσώπους όλων των Συλλόγων να διοργανώνουν από κοινού εκδηλώσεις υπενθυμίζοντάς τους το «εν τη ενώσει η ισχύς». Παράλληλα τους προέτρεψε να τακτοποιήσουν τις ληξιαρχικές τους εκκρεμότητες και να υποβάλλουν εγκαίρως τα δικαιολογητικά για την έκδοση διαβατηρίων.

Αμέσως μετά η επιτροπή υποτροφιών η οποία απαρτίζονταν από τις κ.κ. Λίντα Πετρόν, Μάρω Κουρμούση και Τούλα Παπά απένειμε τις υποτροφίες σε τελειόφοιτους λυκείου και στους φοιτητές.

Βραβεύτηκαν 7 μαθητές λυκείου και 12 φοιτητές, ενώ το συνολικό χρηματικό ποσό ανήλθε στις $19.000  

Ο πρόεδρος Πάνος Σερέτης, αριστερά και ο Πολύκαρπος Κοτρώνης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το ξεφάντωμα ξεκίνησε με τον χορό του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι νεανικό.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις»  εκλέχτηκε στις αρχές του έτους και απαρτίζεται από τους Παναγιώτη Σερέτη, πρόεδρο, Ντίνο Σιάμα, αντιπρόεδρο, Τζίμυ Αρβανίτη, ταμία, Μάρω Κουρμούση, γενική γραμματέα, Τούλα Πάππα, γραμματέα αλληλογραφίας και μέλη τους Πολύκαρπο Κοτρώνη, Λάμπρο Μπαρμπαγιάννη, Λίντα Πετρόν, Έφη Κατέχη και Λίνα Κουρμούση. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι Κόρι Κατέχη και Γιώτα Γκίζα.

Ο πρόεδρος Πάνος Σερέτης και τα άλλα στελέχη ενώ ξεδιπλώνουν τις χορευτικές τους ικανότητες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Μερική άποψη της; μεγάλης αίθουσας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.