Ελπιδοφόρος: «Έρχομαι ως πνευματικός φίλος, αδελφός και ως υπηρέτης σας»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Έρχομαι στην Αμερική όχι μόνον για να είμαι ο Αρχιεπίσκοπός σας, αλλά ο πνευματικός φίλος και αδελφός σας, ο υπηρέτης σας εν Κυρίω, ο συνεργάτης σας εν Κυρίω και ο συν-οικονόμος σας όλων των δωρεών του Θεού επί των Πιστών της Ελληνικής Αρχιεπισκοπής Αμερικής», επισημαίνει στην ανοικτή επιστολή του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Αμερικής ο νέος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ελπιδοφόρος επικοινωνεί απ’ ευθείας με τους πιστούς και τους καλεί να παραστούν στην ενθρόνισή του, η οποία θα λάβει χώρα το πρωί της 22ης Ιουνίου 2019 στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Αγίας Τριάδας και να ξεκινήσουν από κοινού τον αγώνα «για να φέρουμε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής στην υπέροχη συνειδητοποίηση ότι είμεθα Σώμα Χριστού και καθένας από μας πολύτιμο μέλος».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής «Προσφιλείς μου πιστοί της Ελληνορθοδόξου Αρχιεπισκοπής της Αμερικής, Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπίδοφόρος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος.

Μπορεί να είμαι «απών τω σώματι», όπως είπε κάποτε ο Απόστολος Παύλος, είμαι όμως ιδιαιτέρως παρών τη καρδία, τη διανοία και τω πνεύματι (Κορ. Α΄, 5:3). Ήθελα να αδράξω αυτή την ευκαιρία για να επικοινωνήσω μαζί σας μέσα από το υπέροχο εργαλείο της κοινωνικής δικτυώσεως και να σας μεταφέρω την μεγάλη επιθυμία μου να σας αγκαλιάσω όλους ως πνευματικά τέκνα και να σας εκδηλώσω την αγάπη με την οποίαν ο Θεός πλήρωσε την καρδιά μου για το πολύτιμο ποίμνιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Μέσα στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα γνωριστούμε μεταξύ μας καλύτερα. Έχω ήδη λάβει και συνεχίζω να λαμβάνω θερμές ευχές και συγχαρητηρίους λόγους απ’ ολόκληρη την επικράτεια της Αμερικής οι οποίοι με ενθαρρύνουν. Θα γνωρίσετε πράγματα για μένα, αλλά εκείνο που πρωτίστως επιθυμώ να γνωρίζετε είναι ότι έρχομαι στην Αμερική όχι μόνον για να είμαι ο Αρχιεπίσκοπός σας, αλλά ο πνευματικός φίλος και αδελφός σας, ο υπηρέτης σας εν Κυρίω, ο συνεργάτης σας εν Κυρίω και ο συν-οικονόμος σας όλων των δωρεών του Θεού επί των Πιστών της Ελληνικής Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Μαζί θα φέρουμε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής στην υπέροχη συνειδητοποίηση ότι είμεθα Σώμα Χριστού και καθένας από μας πολύτιμο μέλος.

Σε σας και σε όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς Αδελφούς και Αδελφές ανά την Αμερική, κομίζω την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Έρχομαι κοντά σας ως αδελφός σας εν Χριστώ. Και στις 22 Ιουνίου, στην Ενθρόνισή μου, προσδοκώ να αγκαλιάσω και τους οικουμενικούς και διαθρησκειακούς φίλους μας καθώς και ολόκληρη την πλουραλιστική Αμερικανική κοινωνία η οποία υπηρετεί την ελευθερία της συνειδήσεως και την θρησκευτική ελευθερία με πάθος.
Ας είναι η περίοδος αυτή περίοδος ελπίδος και θετικής προσμονής για όλους μας. Έχουμε πολλά να επιτύχουμε μαζί, και με την χάρη του Θεού και τη δύναμή Του, θα είμεθα βέβαιοι νικητές.

Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη! Mετά πολλής αγάπης εν Χριστώ Αναστάντι, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος”, καταλήγει η επιστολή.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.