ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι προσπάθειες της Επιτροπής Παρελάσεως για την διοργάνωση της Παρελάσεως στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν στις 15 είτε στις 22 Μαϊου 2022 δεν καρποφόρησαν καθώς όλες οι ημερομηνίες του Μαϊου έχουν ήδη κλειστεί για άλλες παρελάσεις και η Αστυνομία και οι άλλες υπηρεσίες του Δήμου της Νέας Υόρκης αδυνατούν να αναλάβουν και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Από τις ερευνητικές επαφές των στελεχών της Επιτροπής Παρελάσεως με τις δημοτικές αρχές προέκυψε ότι η 5η Ιουνίου 2022 είναι η πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής της παρελάσεως και μάλιστα υπέβαλλαν και το σχετικό αίτημα.

Ωστόσο μέχρι και ετούτη την ώρα δεν έχει εκδοθεί η άδεια και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην συνάντηση που θα έχει ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς στο Gracie Mansion την ερχόμενη Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο, τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρελάσεως Τζον Κατσιματίδη και άλλους ηγέτες της ομογένειας.

Η Επιτροπή Παρελάσεως το βράδυ της Πέμπτης, 10 Φεβρουαρίου 2022, συγκάλεσε στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια την πρώτη πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση στην οποία συζητήθηκαν διαδικαστικά κυρίως θέματα, καθώς τα πάντα θα εξαρτηθούν από την έκδοση της άδειας από τον Δήμο της Νέας Υόρκης.

Τα μέλη της επιτροπής παρελάσεως και οι εθελοντές ενώ παρακολουθούν τις ομιλίες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Την συγκέντρωση διηύθυναν ο Λου Κάτσος, ο οποίος εκπροσωπούσε τον πρόεδρο της Επιτροπής Τζον Κατσιματίδη και οι συμπρόεδροι Νίκος Μπάρδης και Δημήτρης Καλαμαράς, οι οποίοι απέδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στις πανομογενειακές συγκεντρώσεις και στις επικείμενες εκδηλώσεις στους ηγέτες των δύο αντιμαχόμενων πλευρών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης να παρεκτρέψουν την προσοχή στην δικαστική διαμάχη στην οποία έχουν καθηλώσει την οργάνωση του τελευταίους έξι μήνες.

Παρέστη επίσης και ο διευθυντής επικοινωνιών της Ιεράς Αρχιεπισκόπής, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή και μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Ο Λου Κάτσος επεσήμανε ότι η πανομογειακή συγκέντρωση της ερχόμενης Πέμπτης, 17 Φεβρουαρίου 2022, θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς αναμένεται να παραστούν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Τζον Κατσιματίδης και θα αναβιώσουν το έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας.

Παράλληλα τόνισε ότι η επιτροπή είναι αποφασισμένη να αναβαθμίσει τις πανομογενειακές συγκεντρώσεις και κάθε Πέμπτη από τις 7.30 μέχρι τις 8.00 μ.μ. θα γίνονται παρουσιάσεις από διάφορους ομιλητές για τα ιστορικά γεγονότα πριν και μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Κάλεσε τους προέδρους των Ομοσπονδιών να προτείνουν στην Επιτροπή Παρελάσεως τα θέματα που θέλουν να παρουσιάσουν και τα οποία αφορούν διάφορες περιφέρειες και γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας, της Κύπρου και όχι μόνο.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Νίκος Μάρδης, ο οποίος εκπροσωπεί το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο επεσήμανε ότι υπάρχει αποφασιστικότητα από όλες τις πλευρές για να παραμερίσουν τις διαφορές και να ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με τα θέματα που αφορούν την παρέλαση.

Παράλληλα τόνισε ότι ο χρόνος που έχουν στην διάθεσή τους ειδικά για το λεύκωμα είναι λιγότερος από άλλες χρονιές και ότι οι εστιάτορες και οι εταιρείες των Παν Γκριγκόριαν, οι οποίοι ήταν οι βασικοί χορηγοί του λευκώματος και των άλλων εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας δεν θα μπορέσουν θα προσφέρουν όσα τα προηγούμενα χρόνια και ότι η επιτροπή λευκώματος θα στρέψει το βλέμμα της και θα προσεγγίσει άλλες επιχειρηματικές και επαγγελματικές ομάδες.

Ο έτερος συμπρόεδρος Δημήτριος Καλαμαράς, ο οποίος εκπροσωπεί την άλλη πλευρά και συγκεκριμένα την Πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων στον σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε ότι όλες οι πλευρές είναι αποφασισμένες να συνεργαστούν και να προσφέρουν την συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση της παρελάσεως και των εκδηλώσεων για την 201η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

Η φετινή παρέλαση συμπίπτει με την 200ή επέτειο της Σφαγής της Χίου από τους Τούρκους, την 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής και θα παράσχει την δυνατότητα στην ομογένεια να υπενθυμίσει στην διεθνή κοινότητα ότι η Γενοκτονία των Ποντίων, των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των άλλων χριστιανικών πληθυσμών, την αναγνώριση της οποίας διεκδικούμε δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά συνέχεια του ολοκαυτώματος που έχει την αφετηρία στην Σφαγή της Χίου και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με την εισβολή και κατοχή του Βορείου Τμήματος της Κύπρου για 48 συναπτά έτη από τους Τούρκους εισβολείς.

Εφέτος όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» θα τιμηθούν τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, τα 2500 χρόνια της Μάχης των Θερμοπυλών και της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, τα οποία επρόκειτο να εορταστούν πέρσι και αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου.

Παράλληλα θα εορταστούν η 100ή επέτειο της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της AHEPA.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Επιτροπής Παρελάσεως Γιάννης Στρουμπάκης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σύμπνοια που επικράτησε στην εν λόγω πανομογενειακή συγκέντρωση και τόνισε ότι η επιτροπή δημοσίων σχέσεων θα αποδώσει ιδιαίτερη σημασία στην ενημέρωση των ομογενών για τα θέματα που άπτονται της οργάνωσης και της διεξαγωγής της παρελάσεως.

Παράλληλα τόνισε ότι μόλις λάβουν την έγκριση από τις αρχές για την διεξαγωγή της παρελάσεως θα προβούν στον τελικό προγραμματισμό των πανομογενειακών συγκεντρώσεων και των βασικών εκδηλώσεων.

Η Επιτροπή Παρελάσεως αποφάσισε να προσλάβει γραμματέα για την περίοδο της παρελάσεως και ο κ. Στρουμπάκης επεσήμανε ότι θα δώσουν στην δημοσιότητα τα προσόντα και τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι και ότι η εν λόγω διαδικασία πρόσληψης θα αποτελέσει το πρότυπο και για όλα τα αξιώματα, ακόμη και για τους υποψήφιους στις εκλογές της Ομοσπονδίας.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.