ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιερός ναός της Αγίας Μαρκέλλας στο Wantagh του Λονγκ Αϊλαντ το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας είχε πλημμυρίσει από πιστούς, οι οποίοι παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη την Ακολουθία του Νυμφίου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος τόσο κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, όσο και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευλάβεια των πιστών και κυρίως των παιδιών, των μαθητών και των νέων, καθώς επίσης και για την προσέλευση των πιστών.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Γεώργιος Κολιός, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και προς τους ιεροψάλτες και εστίασε την προσοχή του στις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διατήρηση και τη μεταλαμπάδευση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας τα παιδιά και οι μαθητές περίμεναν υπομονετικά για τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και φωτογραφήθηκαν μαζί του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» επεσήμανε: «Ήταν μια πολύ ωραία ευκαιρία. Είχαμε μια πολύ θερμή και εγκάρδια υποδοχή από τους πιστούς και κυρίως από τα παιδιά και τους νέους που μας υποδέχτηκαν με λουλούδια. Και δεν απομακρύνθηκαν ως είθισται , αλλά παρέμειναν μέχρι το τέλος της Ακολουθίας». «Βλέπετε εδώ απόψε έχουμε βρέφη, νήπια, τους μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου και των οργανώσεων JOY, GOYA, τα οποία εκπέμπουν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον», συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με ευλάβεια και κατάνυξη την Ακολουθία του Νυμφίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
O ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αγίας Μαρκέλλας στο Wantagh του Λονγκ Αϊλαντ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο αρχιδιάκων Παντελεήμων Παπαδόπουλος και ο διάκων Ελευθέριος Κωνσταντινίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι π. Γεώργιος Κολιός, αρχιδιάκων Παντελεήμων Παπαδόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και ο διάκων Ελευθέριος Κωνσταντινίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά π. Γεώργιος Κολιός, αρχιδιάκων Παντελεήμων Παπαδόποουλος, Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και ο διάκων Ελευθέριος Κωνσταντινίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.