ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αλαλούμ χωρίς τέλος στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, καθώς μετά από μια ανάπαυλα δύο περίπου εβδομάδων – λόγω των διακοπών των πρώην προέδρων – αναζωπυρώθηκαν οι εντάσεις και τα κονταροκτυπήματα μεταξύ της μειοψηφίας και της πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, που προ έξι μηνών ανέλαβε την ευθύνη για την έξοδο της Ομοσπονδίας από την άνευ προηγουμένου κρίση.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η ανάπαυλα θα κρατούσε μέχρι και το Labor Day, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην καθώς η Εφορευτική Επιτροπή την Παρασκευή ανακοίνωσε την διενέργεια των εκλογών στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 και την ανακοίνωση των καταλόγων των υποψηφίων και των ψηφοφόρων, αύριο, Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021.

Η εν λόγω ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση της πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων η οποία χαρακτήρισε άκυρη και αντικαταστατική την απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής και διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές εάν δεν ολοκληρωθούν οι εν εξελίξει έλεγχοι.

Η ανακοίνωση της Πλειοψηφίας προκάλεσε την οργή του γραμματέα της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, κ. Απόστολου Τομόπουλου, ο οποίος έστειλε ανοικτή επιστολή στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης την οποία την δημοσιεύουμε ατόφια στην στήλη των απόψεων.

Στιγμιότυπο από την έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων: «Η Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με αφορμή το Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε χθες με ημερομηνία Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 η Εφορευτική Επιτροπή ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την 19η Σεπτεμβρίου 2021, επαναλαμβάνουμε ότι η «απόφαση» αυτή είναι ΑΚΥΡΗ και ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ!

Οι εκλογές ΔΕΝ πρόκειται να διεξαχθούν την 19η Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους, εφόσον μέχρι τότε είναι ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να έχει ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος και επίσης δεν πληρούνται και οι άλλες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί: Ολοκλήρωση του ελέγχου των οργανισμών – μελών της Ομοσπονδίας από την Επιτροπή Διαφάνειας και Θεσμών, αποκλεισμός των συλλόγων- σφραγίδων και επανεγγραφή των συλλόγων που για διάφορους λόγους έχουν αδρανοποιηθεί ή αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, διατελούμε,

Για την Διοικούσα Επιτροπή, Νικόλαος Διαμαντίδης, Συντονιστής Δημήτριος Καλαμαράς, Συντονιστής Βασίλειος Σταθάκος, Επίτιμος Πρόεδρος, Δήμος Σιώκης, πρώην Πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης, πρώην Πρόεδρος

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.