Υλικές ζημιές και πόνο προκάλεσαν οι βάνδαλοι στην Αγία Βαρβάρα του Τομς Ρίβερ (φωτογραφίες)

0
Η κατεστραμμένη πινακίδα της κοινότητας της Αγίας Βαρβάρας στο Τομς Ρίβερ της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση π. Αποστόλου Παπαποστόλου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Υλικές ζημιές, σοκ, πόνο και θλίψη προκάλεσαν οι βάνδαλοι το Σαββατοκύριακο στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Τομς Ρίβερ της Νέας Ιερσέης. Οι δράστες όπως ανέφερε στις «Αναμνήσεις» ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Απόστολος Παπαποστόλου (Rev. Economos Paul Pappas) επιτέθηκαν δύο φορές στις εγκαταστάσεις της κοινότητας και προκάλεσαν υλικές ζημιές. Τόσο το πρωί της Κυριακής, 20 Ιουνίου 2021, όσο και το πρωί της Δευτέρας, 21 Ιουνίου 2021 ο π. Απόστολος και τα άλλα στελέχη και μέλη βρέθηκαν αντιμέτωποι με την καταστροφή που προκάλεσαν οι βάνδαλοι.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και στις δύο περιπτώσεις και εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και οι δράστες κατέστρεψαν την πινακίδα του ναού. Το βράδυ της Κυριακής επέστρεψαν και πάλι και προκάλεσαν φθορές στα σκαλιά του ναού και επιτέθηκαν με πέτρες στο παράθυρο.

Τα σπασμένα μάρμαρα στα σκαλιά της Αγίας Βαρβάρας στο Τομς Ρίβερ της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση π. Αποστόλου Παπαποστόλου.

Ερωτηθείς εάν τα παράθυρα ήταν αγιογραφημένα ο π. Απόστολος επεσήμανε ότι αυτά που έσπασαν οι δράστες δεν ήταν αγιογραφημένα και τόνισε ότι τα πλαϊνά που ήταν αγιογραφημένα δεν υπέστησαν ούτε την παραμικρή βλάβη.

Η γειτονιά στην οποία εδρεύει η κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας είναι μια φιλήσυχη και ασφαλής γειτονιά και οι εν λόγω βανδαλισμοί προκάλεσαν προβληματισμό όχι μόνο στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, αλλά και τους ενορίτες.

Χρυσό Ιωβηλαίο

Η κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας στο Τομς Ρίβερ έλκει στους κόλπους της τετρακόσιες περίπου οικογένειες και θεωρείται μια από τις δυναμικές κοινότητες της Κομητεία Όσεαν και κατ΄ επέκταση της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης.

Το σπασμένο με πέτρες τζάμι στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Αγίας Βαρβάρας στο Τομς Ρίβερ της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση π. Αποστόλου Παπαποστόλου.

Το 2022, όπως επεσήμανε ο π. Απόστολος είναι μια σημαντική χρονιά καθώς η κοινότητα θα γιορτάσει την 50ή επέτειο της ιδρύσεώς της. Οι εορταστικές εκδηλώσεις συμπίπτουν με τις εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και έχουν προκαλέσει τον ενθουσιασμό των ηγετών και των μελών της κοινότητας.

Ο π. Απόστολος επεσήμανε ότι άρχισαν ήδη να κάνουν όνειρα και σχέδια για το χρυσό ιωβηλαίο και ότι όλες οι εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στο εξής θα φέρουν το άρωμα της 50ετίας.

Η εν λόγω κοινότητα διατηρεί το δικό της Ελληνικό Απογευματινό και το Κατηχητικό Σχολείο και το πιο σημαντικό έχει προγράμματα για όλες τις ηλικίες. Μεταξύ αυτών μπορούμε να αναφέρουμε τα προγράμματα της GOYA και της Καλής Παρέας.

Η Καλή Παρέα συνέρχεται κάθε Τετάρτη και παρέχει την δυνατότητα σε 60 περίπου πρωτοπόρους της κοινότητας και απόμαχους της ζωής να περάσουν αξέχαστες στιγμές.

Ο ιερός ναός της Αγίας Βαρβάρας στο Τομς Ρίβερ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση π. Αποστόλου Παπαποστόλου.

Τα μέλη της κοινότητα προέρχονται τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Κύπρο. Τόσο ο πρόεδρος της κοινότητας, κ. Σάββας Κυριάκου, όσο και η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Θεοδώρα Σεργίου έλκουν την καταγωγή τους από την Κύπρο.

Η πλειοψηφία των νυν ηγετικών στελεχών της Αγίας Βαρβάρας έχουν μεγαλώσει στους κόλπους της κοινότητας και τώρα πλέον έχουν αναλάβει τα ηνία της.

Ερωτηθείς για το μέλλον της κοινότητας ο π. Απόστολος επεσήμανε ότι είναι λαμπρό καθώς τα μυστήρια της βαπτίσεως που τελούνται κάθε χρόνο είναι τριπλάσια από τους θανάτους.  

Η κατεστραμμένη πινακίδα της κοινότητας της Αγίας Βαρβάρας στο Τομς Ρίβερ της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση π. Αποστόλου Παπαποστόλου.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.