Σείστηκε η Αστόρια από τους χορούς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου του Αγ. Δημητρίου (βίντεο)

0
Αριστερά οι γονείς, ενώ δεξιά οι μαθητές οι οποίοι ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στον χορό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρς Τσάκας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σείστηκε και πάλι το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου στο Ντίτμαρς και κατ’ επέκταση η Αστόρια από τους λεβέντικους χορούς των μαθητών του. Πρόκειται για το καθιερωμένο φεστιβάλ χορού το οποίο έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής, 18ης Ιουνίου 2021 στον  χώρο στάθμευσης του ναού των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στο Ντίτμαρς και ο οποίος είχε μετατραπεί σε αμφιθέατρο με πρωταγωνιστές τους μαθητές και θεατές τους γονείς.

Οι μαθητές αντί της μαθητικής ενδυμασίας είχαν φορέσει λευκές φανέλες με το έμβλημα του σχολείου του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας και μπλε παντελόνια τα οποία καθιστούσαν ακόμη πιο λαμπερά τα πρόσωπά τους.

Το φεστιβάλ χορού αποτελεί μια από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις της λήξης του σχολικού έτους και η οποία έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους ότι το Σχολείο του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας διδάσκει τον ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις και ότι επιμένει ελληνικά.

Πέρσι, λόγω της πανδημίας και της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας που εφαρμόστηκε στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία του δήμου και της πολιτείας της Νέας Υόρκης το φεστιβάλ αναβλήθηκε.

Στο φεστιβάλ παρέστησαν ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο εφημέριος, π. Νικόλαος Πάρος, ο πρόεδρος της κοινότητας Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος, ο νέος διευθυντής του σχολείου Τζον Αλφιέρη, καθώς επίσης και άλλα στελέχη της Σχολικής Επιτροπής και του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων.

Η υποδιευθύντρια Τσαμπίκα Σιδέρη (Betsy Sideris) παρουσίασε τα χορευτικά, ενώ οι δασκάλες διεύθυναν με έκδηλη την υπερηφάνεια τα χορευτικά.

Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα στο Ντίτμαρς και το εν λόγω φεστιβάλ ήταν άκρως συγκινητικό για τους μαθητές της 3ης Τάξης, καθώς μετά από πέντε και πλέον χρόνια θα αποχαιρετήσουν το εν λόγω συγκρότημα, καθώς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο σχολικό συγκρότημα του Λυκείου το οποίο είναι παρακείμενο με τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ χορού του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρς Τσάκας.
Οι γονείς ενώ αναμενους την έναρξη του φεστιβάλ χορού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρς Τσάκας
Οι γονείς ενώ παρακολουθούν το φεστιβάλ χορού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρς Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.