Kλειστό «μέχρι νεωτέρας» το ιστορικό Boathouse στο Σέντραλ Παρκ, του Ελληνοαμερικανού Ντιν Πολ

Το ιστορικό εστιατόριο «The Loeb Boathouse». Φωτογραφία: ETA / Press

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μια λιτή, αλλά γεμάτη σημασία για τις συνέπειες στις επιχειρήσεις από την Πανδημία του κορωνοϊού το ιστορικό εστιατόριο «The Loeb Boathouse» ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2020 στην ιστοσελίδα του ότι θα παραμείνει κλειστό «μέχρι νεωτέρας».

Η είδηση δεν αναφέρει πόσες οικογένειες επηρεάζει η συνεχιζόμενη διακοπή των εργασιών στην επιχείρηση αυτή, αλλά σύμφωνα με έγκυρες πηγές με τις οποίες ήρθαν σε επαφή οι «Αναμνήσεις» η επιχείρηση αυτή απασχολούσε πάνω από 150 άτομα ως προσωπικό στην διάρκεια του χρόνου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αίθουσες που διέθετε για εκδηλώσεις το Boathouse, φιλοξενούνταν μεταξύ άλλων η Βασιλόπιτα του προσωπικού της Αρχιεπισκοπής, το ανοιξιάτικο γεύμα της Φιλοπτώχου του Καθεδρικού και πολλών άλλων οργανισμών, όπως η AHEPA.

Η λιμνούλα του ιστορικού εστιατορίου «The Loeb Boathouse» στο Σέντραλ Παρκ. Φωτογραφία: ETA / Press

Ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο, λειτουργούσε εξωτερικό μπαρ, εστιατόριο με σερβιτόρους και εστιατόριο για “φαστ φουντ” ή «τέικ άουτ». 

Ας σημειωθεί,  ότι μαζί με το «Boathouse» ανεστάλη και η λειτουργία της ενοικίασης σκαφών για ρομαντικές βαρκάδες εντός της μικρής λίμνης του Σεντραλ Παρκ. Υπήρχε μάλιστα για τον σκοπό αυτό και γόνδολα σαν αυτές στα κανάλια της Βενετίας.

Γίνεται αντιληπτό ότι η εικόνα της μη λειτουργίας του Boathouse, δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις και στους λιγοστούς κατοίκους που πηγαίνουν στο Σεντραλ Παρκ. Είναι, δυστυχώς, μια αποκαρδιωτική εικόνα, για την πόλη και το πάρκο.

Ο δραστήριος επιχειρηματίας Ντιν Πολ διαθέτει άλλη μια επιχείρηση στο Μανχάταν, που βέβαια απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό, το εστιατόριο «Gallagher’s», στην 52η οδό, μεταξύ της λεωφόρου Μπρόντγουεϊ και της Ογδόης λεωφόρου. Το εστιατόριο αυτό παρέμενε κλειστό μέχρι και την 29η Σεπτεμβρίου και επαναλειτούργησε την 30η Σεπτεμβρίου για μόλις το 25% της χωρητικότητας του.

Η ανακοίνωση του «The Loeb Boathouse.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.