420.000 δολάρια από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής για το πυρόπληκτο Βαλουκλή

0
Η πυρκαγιά στο Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή.

Την δωρεά που συγκεντρώθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής προκειμένου να διατεθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο έτσι ώστε αυτή να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση του Νοσοκομείου – Γηροκομείο του Βαλουκλή, το οποίο επλήγη από πυρκαγιά τον περασμένο Αύγουστο, παρουσίασε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος. 

Η δωρεά της Αρχιεπισκοπής ανέρχεται σε πάνω από 370.000 δολάρια, ενώ το συνολικό ποσό ένεκα της δωρεάς των $50.000 της Εθνικής Φιλοπτώχου ξεπερνά τις 420.000. Σε δήλωσή του στις 4 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ελληνοαμερικανική «Ομογένεια» και τους πιστούς της Εκκλησίας για την υποστήριξή τους στην εκπλήρωση της υπόσχεσης για βοήθεια.

«Είμαι βαθιά συγκινημένος από την αγάπη και υποστήριξη που δείχνει η κοινότητά μας και συγκεκριμένα τη γενναιοδωρία της Μητρόπολης του Σαν Φρανσίσκο, του Leadership 100 και του Τάγματος Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου “Άγιος Ανδρέας”. Μέσα από τη γενναιοδωρία των πιστών μας και των οργανώσεών μας μπορούμε να ξαναχτίσουμε αυτό το ζωτικό ίδρυμα, που έχει χρησιμεύσει ως φάρος ελπίδας για πολλούς που έχουν ανάγκη», δήλωσε.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την Εθνική Φιλόπτωχο για τα επιπλέον $50.000.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι το Νοσοκομείο – Γηροκομείο Βαλουκλή θα αποκατασταθεί πλήρως: «Ελπίζουμε το Νοσοκομείο να αποκατασταθεί και να λάβει ξανά την αρχική του μορφή για να συνεχίσει να λειτουργεί ως στέγη για όσους έχουν ανάγκη».

Ο Σεβασμιώτατος είχε επισκεφθεί λίγες ημέρες μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4 Αυγούστου στο ιστορικό ίδρυμα της ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη και είχε δεσμευθεί πως η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή θα συνδράμει και θα βοηθήσει στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.