416 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο του Κύπριου εφοπλιστή Πόλυς Χατζηιωάννου

0
Ο Κύπριος εφοπλιστής Πόλυς Χατζηιωάννου.

ΑΘΗΝΑ. (www.mononews.gr) Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας κατάσχεσε 416 κιλά κοκαΐνης, συνολικής αξίας πάνω από 166 εκατομμύρια δολάρια, στο πλοίο Kypros Bravery της κυπριακής εταιρείας Safe Bulkers Inc., ιδιοκτησίας του Κύπριου δισεκατομμυριούχου Πόλυς Χατζηιωάννου.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας (AFP) – που ηγείται της προσπάθειας των Αυστραλιανών αρχών για την καταπολέμηση του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος – συνέλαβε στις, 31 Μαρτίου 2022, τέσσερα μέλη του πληρώματος του MV KYPROS BRAVERY, πολίτες Φιλιππίνων, με την κατηγορία της εισαγωγής στην Αυστραλία απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών.

Το πλοίο βρισκόταν στην Αδελαΐδα. Το φορτίο κατασχέθηκε και για την υπόθεση κατηγορήθηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις πολίτες των Φιλιππινών, ηλικίας από 29 έως 44 ετών.

Οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με την ισόβια κάθειρξη.

Η αυστραλιανή αστυνομία, σε δηλώσεις της ανέφερε πως η αξία της κοκαΐνης στην αγορά ξεπερνούσε τα 250 εκατομμυρίων δολαρίων και πρόκειται για το «μεγαλύτερο φορτίο παράνομων ναρκωτικών που έχει κατασχεθεί στην Νότια Αυστραλία».

Η απάντηση της εταιρείας

Η Safe Bulkers Inc., Ιδιοκτήτρια-εταιρεία του Πλοίου, ”αντιμετωπίζει την υπόθεση πολύ σοβαρά και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία, το Υπουργείο Εσωτερικών και τις άλλες Αρχές και υπηρεσίες της Αυστραλίας, που εντόπισαν και επελήφθησαν της κατάχρησης των μεταφορικών υπηρεσιών της. Η Εταιρεία συνεργάστηκε με τις Αρχές στην έρευνα, επιτρέποντας την πρόσβαση στο πλοίο και το πλήρωμά του και παρέχοντας όσες πληροφορίες ζητήθηκαν από τις Αρχές”.

Οι Αυστραλιανές Αρχές έδωσαν άδεια στο πλοίο να συνεχίσει κανονικά το δρομολόγιό του μετά τη σύλληψη των τεσσάρων ναυτικών. Το Πλοίο απέπλευσε στις 31/3 από την Αδελαϊδα, μεταφέροντας φορτίο ζωοτροφών για τον επόμενο προορισμό του.

Η Safe Bulkers Inc. ”εκφράζει τη δέσμευσή της να συνεργάζεται με τις Αρχές σε όλον τον κόσμο, προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας και να διασφαλισθεί η εξάλειψη παράνομων πρακτικών από τις αντίστοιχες Αρχές”.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.