28 μαθητές από 12 σχολεία της Νέας Υόρκης στον διαγωνισμό Ορθογραφίας στα Ελληνικά

Στιγμιότυπο από τον πρώτο διαγωνισμό ελληνικής ορθογραφίας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Είκοσι οκτώ μαθητές από δώδεκα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία της Νέας Υόρκης το Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ. θα συμμετάσχουν στον δεύτερο Διαγωνισμό Ορθογραφίας στην Ελληνική Γλώσσα που θα λάβει χώρα στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια στη διεύθυνση 22-51 29th Street Astoria NY 11105.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά με πρωτοβουλία του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Αστόριας, σε συνεργασία και σε συνδιοργάνωση με το Γραφείο Παιδείας Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Η διευθύντρια του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, κ. Αγγελική Αγκά μιλώντας στις Αναμνήσεις διευκρίνισε ότι ο διαγωνισμός διοργανώνεται στα πρότυπα του διαγωνισμού Spelling Bee στα αγγλικά.

Στιγμιότυπο από την ομιλία της διευθύντριας του Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας Αγγελικής Αγκά στην τελετή απονομής υποτροφιών του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο φάσεις στην πρώτη συμμετέχουν όλοι οι μαθητές των σχολείων και οι νικητές συμμετέχουν στον τελικό διαγωνισμό, ο οποίος όπως επεσήμανε η κ. Αγκά παρέχει την ευκαιρία στους μαθητές να διαγωνιστούν στην Ορθογραφία λέξεων στα Ελληνικά και να κερδίσουν σημαντικά βραβεία.

«Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας. Συμμετέχοντας στο διαγωνισμό, οι μαθητές μαθαίνουν την ορθογραφία και σημασία λέξεων που χρησιμοποιούνται ευρέως, ενώ παράλληλα γνωρίζουν τον πλούτο της γλώσσας της χώρας καταγωγής τους. Συνειδητοποιούν το εύρος των ελληνικών λέξεων που έχει δανειστεί η αγγλική γλώσσα και κατανοούν τη σπουδαιότητα και σημασία του ελληνικού πολιτισμού», επεσήμανε η κ. Αγκά εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη προς τον μέγα χορηγό του διαγωνισμού, τον διακεκριμένο ογκολόγο – χειρουργό, Δρ. Γεώργιο Τσιούλιας.

Από αριστερά διακρίνονται οι Βασιλική Φιλιώτη, π. Ιωάννης Αντωνόπουλος, Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας και Σταύρος Χαβιάρας, ο οποίοι τιμήθηκαν από την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών. Φωτογραφία: Αρχείο Αναμνήσεων / Δημήτρης Τσάκας

Η κ. Αγκά εξήρε το πάθος του Δρα Τσιούλια για την ελληνική παιδεία και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο κ. Τσούλιας αγαπάει με πάθος τα Ελληνικά Γράμματα και στηρίζει έμπρακτα τους Έλληνες δασκάλους με κάθε τρόπο. Φέτος έχει αναλάβει Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου και προσφέρει τις υπηρεσίες του με συνέπεια και υπευθυνότητα θυσιάζοντας μέρος του πολύτιμου ελεύθερου χρόνου του».  

Ερωτηθείσα για τα έπαθλα αυτού του διαγωνισμού επεσήμανε ότι το πρώτο βραβείο συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 2000 δολαρίων, το δεύτερο με το ποσό των 1000 δολαρίων, το τρίτο στο ποσό  500 δολαρίων, ενώ κάθε μαθητής που θα φτάσει στην τελική φάση θα πάρει βραβείο 100 δολαρίων.

Η κ. Αγκά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και για την πολιτιστική επιτροπή και την ίδια την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, οι οποίες παραχωρούν αφιλοκερδώς την αίθουσα.

Στιγμιότυπο από τον περσινό διαγωνισμό.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.