1300 ομογενείς και άλλοι Αστοριείς απόλαυσαν το Γεύμα των Ευχαριστών (βίντεο)

0
Ο Αρχιεπίσκοπος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εθελοντές και τους πρωτεργάτες του 32ου Γεύματος των Ευχαριστιών. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. 1300 ομογενείς και άλλοι Αστοριείς απόλαυσαν το πλουσιοπάροχο γεύμα που προσέφεραν ανήμερα της Εορτής των Ευχαριστιών για 32η συνεχόμενη χρονιά οι εθελοντές και τα στελέχη του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας.

Πρόκειται για το Γεύμα των Ευχαριστιών που προετοίμασαν τρεις γενιές ομογενών από την ηλικία των οκτώ ετών μέχρι και των 93 ετών και στο οποίο παρέστησαν μεταξύ άλλων και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και ο πολιτειακός γερουσιαστής της Αστόριας, Μιχάλης Γιάνναρης, οι οποίοι τους συγχάρηκαν.

Το ηλιόλουστο πρωινό της Πέμπτης, 23ης Νοεμβρίου 2023 στην Αστόρια και στις άλλες περιοχές της Νέας Υόρκης η κίνηση θύμιζε Πρωτοχρονιά και Χριστούγεννα. Στην Αστόρια όμως, στην γωνία της 23ης Παρόδου και της 31ης Οδού υπήρχε το αδιαχώρητο. Οι εθελοντές όλων των ηλικιών ετοίμαζαν τα πακέτα φαγητού, τα φόρτωναν στα αυτοκίνητά τους και τα διένεμαν στα Κέντρα Ηλικιωμένων και σε άλλα ευαγή ιδρύματα.

Τα Ιδιόκτητα Γραφεία του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων είχαν μετατραπεί με μια τεράστια κουζίνα. Άλλοι μαγείρευαν, άλλοι σερβίριζαν και άλλοι ετοίμασαν τα πακέτα με την γαλοπούλα, το πιλάφι, τον αρακά, την γλυκοπατάτα, την σαλάτα, τις πίτες και τις ευχετήριες κάρτες και τα συσκεύαζαν στα κιβώτια.

Ανάμεσά τους ήταν και οι δωρητές και ευεργέτες του γεύματος, ο επίτιμος και ο νυν πρόεδρος του Συλλόγου, κ.κ. Γεώργιος Αλεξίου και Γεώργιος Κίτσιος, αντίστοιχα, οι οποίοι επέβλεπαν τα πάντα.

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους και οι κιθαρωδοί της ομογένειας, Τάσος Παπαϊωάννου και Σεραφείμ Λάζος, οι οποίοι με τις μελωδικές τους φωνές προκάλεσαν την ευαρέσκεια τόσο των ομογενών, όσο και των Αμερικανών που προσήλθαν για να παραλάβουν τα πακέτα και να τα μεταφέρουν στους ελάχιστα τυχερούς ή ανήμπορους συμπολίτες μας.

Και αυτό που κατέγραψαν οι φωτορεπόρτερ και οι δημοσιογράφοι ήταν το τελευταίο κεφάλαιο μιας προσπάθειας που ξεκίνησε προ δύο περίπου μηνών με τον έρανο και ολοκληρώθηκε την τελευταία εβδομάδα με την αγορά των γαλοπούλων, το ψήσιμό τους και των υπολοίπων εδεσμάτων στις κουζίνες του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας και του Συλλόγου Κεφαλλονιτών «Κέφαλος».   Πρόκειται για μια ολόκληρη επιχείρηση όπου εθελοντές, ηγέτες και ευεργέτες διδάσκουν τους νεότερους τι εστί φιλανθρωπία, φιλαλληλία, αγάπη και συμπόνοια για τους ελάχιστα τυχερούς.

Οι πρωταγωνιστές του 32ου Γεύματος των Ευχαριστιών σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον πολιτειακό γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι εθελοντές, ενώ ετοιμάζουν τα πακέτα φαγητού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο Πρωτοσύγκελος π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο Γεώργιος Αλεξίου, ο Γεώργιος Κίτσιος και ο Νίκος Γαβαλάς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εθελοντές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος, Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε ρόλο εθελοντή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Ευάγγελος Γαβαλάς, Νίκος Γαβαλάς, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Γεώργιος Αλεξίου, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, Γεώργιος Κίτσιος, Σεραφείμ Λάζος, Τάσος Παπαϊωάννου και Νίκος Αλυσανδράτος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι εθλοντές ενώ ετοιμάζονται για την διανομή των πακέτων φαγητών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.