ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, αύριο, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 το μεσημέρι, θα συγκαλέσει την 45η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 1.100 αντιπρόσωποι από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη .

Η Συνέλευση όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις είχε προγραμματιστεί για τον Ιούλιο, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και θα λάβει χώρα μέσω του διαδικτύου.

Η Αρχιεπισκοπή στην σχετική ανακοίνωση χαρακτηρίζει την Κληρικολαϊκή ως ιστορικό γεγονός και ως την μεγαλύτερη στην 98ετή ιστορία της Αρχιεπισκοπής.

“Πρόκειται για έναν πρωτοφανή αριθμό συμμετεχόντων. Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν και άλλες Συνελεύσεις, τις οποίες παρακολούθησε ακόμη μεγαλύτερος αριθμός ατόμων, καμία, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν συγκέντρωσε τέτοιο αριθμό αντιπροσώπων, οι οποίοι συμμετέχουν ουσιαστικά και ενεργά στο έργο της Συνέλευσης.

Αμέσως μετά την επιστροφή του από το Φανάρι, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Αν οποιοσδήποτε αμφιβάλλει για τη ζωντάνια της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής, ιδιαίτερα σε τούτη την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, ας αναλογιστεί την άνευ προηγουμένου συμμετοχή στην πρώτη δια τηλεδιάσκεψης κληρικολαϊκή συνέλευση. Είμαι περήφανος για τις ενορίες μας και την ηγεσία τους ανά τη χώρα, καθώς και για το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής μας που εργάστηκε τόσο εντατικά για την πραγματοποίηση της 45ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης. Το θέμα μας «…Μείζων δέ τούτων ἡ ἀγάπη» (Α΄ Κορ. 13, 13), αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην αφοσίωση και την ενέργεια που έχει δαπανηθεί για τη σημαντική αυτή σύναξη της Εκκλησίας μας. Όλοι μαζί, ως το ένα Σώμα του Χριστού, αντιμετωπίζουμε τις πολλές και ποικίλες προκλήσεις και χτίζουμε ένα μέλλον ακόμη πιο λαμπρό για τις επερχόμενες γενιές».

Η 45η δια τηλεδιάσκεψης Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10  Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί με την καθιερωμένη συνεδρίαση της ολομέλειας το απόγευμα της 10ης Σεπτεμβρίου. Όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις έχουν αναβληθεί ως το τέλος της πανδημίας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.