$100.000 από το Ταμείο Κυπριοπαίδων στην Κύπρο

1
Ο πρόεδρος του Ταμείου Κυπριοπαίδων Νίκος Ζίττης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ταμείο Κυπριοπαίδων (Cyprus Children’s Fund) το 2023 προσέφερε εκατό χιλιάδες δολάρια σε δέκα μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Κύπρο. Πρόκειται για τις καθιερωμένες ετήσιες δωρεές μην υπολογίζοντας σ΄αυτές τις δωρεές των Ταμείων Υποτροφιών και τις προσωπικές δωρεές των αναδόχων στα ορφανά παιδιά της Κύπρου.

Το Ταμείο Κυπριοπαίδων με αφορμή την ολοκλήρωση των δωρεών εξέδωσε ανακοίνωση τύπου στην οποία αναφέρεται:

Ο κ. Νίκος Ζίττης, Πρόεδρος του Ταμείου Κυπριοπαίδων (Cyprus Children’s Fund) και το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού, ανακοινώνουν την υποστήριξη δέκα μη κερδοσκοπικών οργανισμών στην Κύπρο με δωρεές συνολικού ύψους $100.000!

Ο οργανισμός ανανεώνει την αφοσίωσή του στην αποστολή του, με τη συνέχιση των ετήσιων επιχορηγήσεων σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και προγράμματα στην Κύπρο, που υποστηρίζουν παιδιά και νέους.

Το μεγάλο ποσό των $100,000 που διανέμει ο οργανισμός, είναι έσοδα από την ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση και δωρεές που έγιναν στο Ταμείο από ιδιώτες και οργανισμούς κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους (2023).

Ο κ. Ζίττης δηλώνει: «Χρόνο με το χρόνο στηρίζουμε οικονομικά το υπέροχο και πολύ ουσιαστικό έργο μιας σειράς μη κερδοσκοπικών οργανισμών στην Κύπρο. Αυτοί οι οργανισμοί παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρίες και σοβαρές ασθένειες, και στις οικογένειές τους.

Έχοντας το δικό μας Πρόγραμμα Υποτροφιών, πιστεύουμε ακράδαντα στην αξία της εκπαίδευσης και στηρίζουμε τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης που παρέχει οικονομική βοήθεια σε φοιτητές που φοιτούν σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο. Είμαστε σε θέση να παρέχουμε αυτή την πολύτιμη βοήθεια, χάρη στους χορηγούς και τους υποστηρικτές του οργανισμού μας και είμαστε πολύ ευγνώμονες για την ανιδιοτελή γενναιοδωρία τους».

Οι δωρεές του 2023 διανέμονται στους ακόλουθους οργανισμούς:

1. Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης (ISSB) που βοηθά οικονομικά φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Κύπρου, οι οποίοι διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικών δυσκολιών. Επικεφαλής του οργανισμού είναι η νυν Πρώτη Κυρία της Κύπρου, κα Φίλιππα Καρσερά – Χριστοδουλίδη.

2. Ίδρυμα Θεοτόκου, με σκοπό να προσφέρει διαμονή, υγειονομική και ιατρική περίθαλψη σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρία.

3. Ronald McDonald House Charities Cyprus. Ο οργανισμός υποστηρίξει προγράμματα που βελτιώνουν άμεσα την ευημερία των νοσηλευόμενων παιδιών και των οικογενειών τους.

4. Σύλλογος Γονέων Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, με αποστολή την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρία και οι οικογένειές τους.

5. Ιδρυμα Αυτισμού – Παράρτημα Πάφου, με κύριο σκοπό την διασφάλιση των δικαιωμάτων των Αυτιστικών ατόμων με σκοπό τη διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής τους.

6. Ίδρυμα Μαργαρίτα Λιασίδου, που φροντίζει παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομενής διανυκτέρευσης.

7. Κοινότητα Αγίου Λουκά, που παρέχει υπηρεσίες σε παιδιά και ενήλικες με σύνθετες αναπηρίες.

8. Ιδρυμα Αρχάγγελου Μιχαήλ, το οποίο παρέχει φροντίδα σε παιδιά με ανίατες ασθένειες.

9. Παγκύπριος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Καρκίνο (Ογκολογική Μονάδα), που υποστηρίζει τις οικογένειες των παιδιών με καρκίνο στην παιδοογκολογική μονάδα του Αρχ. Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας.

10. Μικροί Ήρωες, που υποστηρίζει παιδιά που καταπολεμούν κάθε τύπο και στάδιο καρκίνου.

Για να υποστηρίξετε και να μάθετε περισσότερα για το Ταμείο Παιδιών Κύπρου, επισκεφθείτε τη ιστοσελίδα: www.cyprus-childrensfund.org.

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

  1. Καυμένα παιδιά …..μήπως θα ήταν
    καλύτερα να τα μοιράσετε σε φτωχά
    παιδιά παρά στις αμαρτωλές ΜΚΟ;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.