Εγκαίνια εστιατορίου «Symi» στον Νόρθπορτ, Λονγκ Αϊλαντ (βίντεο)

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την οικογένεια Αγγελιάδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεκάδες συγγενείς και φίλοι των οικογενειών της Ειρήνης Αγγελιάδη και του Μάικ Γουαϊζούρικ το βράδυ της Τρίτης, 7ης Μαΐου 2024, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και παρέστησαν στην τελετή των εγκαινίων του Ελληνικού Εστιατορίου «Σύμη» στο Νόρθπορτ του Λογκ Άϊλαντ και οι εκπλήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Ειρήνη Αγγελιάδη και Μάικ Γουαϊζούρικ, καθώς επίσης και οι διάσημοι σεφ Χρήστος Κλετσίδης και Γιώργος Λαμπράκος είχαν μεριμνήσει για τις λεπτομέρειες και προετοίμασαν ένα ειδικό μενού, το οποίο παρείχε την δυνατότητα στους συνδαιτυμόνες να κατανοήσουν καλύτερα το σλόγκαν του εστιατορίου «Symi Greek Redefined» (Ελληνικό Επαναπροδιορισμένο).

Οι αμφορείς και οι ελιές στο προαύλιο και στην είσοδο του εστιατορίου, σε συνδυασμό με τα εκμαγεία και τα πήλινα δοχεία που έφεραν αποκλειστικά από την Ελλάδα καθιστούσαν ακόμη πιο επιβλητικό τον διάκοσμο του εστιατορίου. Αυτά σε συνδυασμό με τον φωτισμό καθιστούσαν ακόμη πιο ελκυστικό το εστιατόριο.

Το εστιατόριο βρίσκεται στην διεύθυνση 843 Fort Salonga Rd,  Northport, N.Y. 11768 και είναι το μοναδικό ελληνικό στην περιοχή και, όπως επεσήμανε η κ. Ειρήνη Αγγελιάδη (Irena Angeliades) ήρθε να καλύψει ένα κενό.

Στον ίδιο χώρο μέχρι και τα μέσα του 2023 λειτουργούσε το Ιταλικό Εστιατόριο «Vespa» και οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να το δώσουν στην Ειρήνη και στον Μάικ, διότι πίστευαν και οι ίδιοι ότι είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα υψηλών προδιαγραφών ελληνικό εστιατόριο.

Οι διάσημοι σεφ Χρήστος Κλετσίδης και Γιώργος Λαμπράκος μιλώντας στις «Αναμνήσεις» και στην «Greeknews USA» επεσήμαναν ότι συνεργάζονται για πρώτη φορά και ότι ευελπιστούν ότι οι ομογενείς και γενικότερα οι λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας θα νομίσουν ότι βρίσκονται στην Σύμη ή σε κάποιο άλλο νησί του Αιγαίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την οικογένεια Αγγελιάδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Ειρήνη Αγγελιάδη, επεσήμανε ότι χρειάστηκαν επτά περίπου μήνες σκληρής και επίπονης εργασίας για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Το εστιατόριο χωρητικότητας 220 καθισμάτων έχει τρία δωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσουν και ιδιωτικά πάρτι. Την καλοκαιρινή περίοδο θα λειτουργήσει και εξωτερικός χώρος 30 καθισμάτων.

Ερωτηθείσα για την επωνυμία του εστιατορίου, η κ. Αγγελιάδη επεσήμανε ότι ήταν προσωπική της επιλογή και ήθελε να τιμήσει την Σύμη, το νησί στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας της, Μερκούριος Αγγελιάδης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την οικογένεια του Μερκουρίου Αγγελιάδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Ο πατέρας μου ήρθε στην Αμερική σε νεαρή ηλικία και κατάφερε να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές οικοδομικές εταιρείες της Νέας Υόρκης, την M.A. Angeliades Inc. με έδρα το Λονγκ Άϊλαντ Σίτι. Επιλέξαμε την «Σύμη» για να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η πολυσχιδής προσφορά και η φιλανθρωπική δράση των γονέων μας Μερκουρίου και Ελευθερίας Αγγελιάδη, αποτελεί σήμα κατατεθέν. Χρέος μας είναι να τιμήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε αυτή την κληρονομιά», επεσήμανε η κ. Αγγελιάδη.  

Αγιασμός

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν πολλοί φίλοι του Μερκουρίου Αγγελιάδη μεταξύ των οποίων και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αγίας Παρασκευής στο Γκρίνλοαν του Λονγκ Άϊλαντ, π. Ιωάννης Βλάχος.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος βοηθούμενος υπό του αρχιδιακόνου, Διονυσίου Παπίρη.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την τελετή του αγιασμού του εστιατορίου “Symi” στο Νορθπόρτ του Λογνκ Άϊλαντ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Ελπιδοφόρος συνεχάρη τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου και τους επέδωσε την εικόνα «Παραβολή του καλού Σπορέα» που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή με την ευκαιρία της 100ετηρίδας της ιδρύσεώς της.  

Μετά τον αγιασμό οι ομογενείς απόλαυσαν τα εύγευστα εδέσματα που προετοίμασαν με μεράκι οι διάσημοι σεφ, Χρήστος Κλετσίδης και Γιώργος Λαμπράκος.

Χθες, Πέμπτη, το εστιατόριο άνοιξε τις πύλες της για το ευρύτερο κοινό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και ο αρχιδιάκονος Διονύσιος Παπίρης ενώ τελούν τον αγιασμό του εστιατορίου “Symi” στο Νορθπόρτ του Λογνκ Άϊλαντ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου “Symi” στο Νορθπόρτ του Λογνκ Άϊλαντ Ειρήνη Αγγελιάδη και Μάικ Γουαϊζούρικ και οι σεφ Χρήστος Κλετσίδης και Γιώργος Λαμπράκος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το ψηφιδωτό και οι αμφορείς που ήρθαν από την Ελλάδα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα ελληνικά εκμαγεία και πύλινα δοχεία στην είσοδο του εστιατορίου “Symi” στο Νορθπόρτ του Λογνκ Άϊλαντ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Γιώργος Λαμπράκος, αριστερά και ο Χρήστος Κλετσίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το χαβιάρι και τα είδη αλιείας αποτελούν σήμα κατατεθέν του εστιατορίου “Symi” στο Νορθπόρτ του Λογνκ Άϊλαντ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η μαρκίζα του εστιατορίου “Symi” στο Νορθπόρτ του Λογνκ Άϊλαντ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το μπαρ του εστιατορίου “Symi” στο Νορθπόρτ του Λογνκ Άϊλαντ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.