Ξεκίνησε το 99ο συνέδριο των AHEPA στην ΑΘήνα

0
117
Στιγμιότυπο από την βράβευση του Γιάννη Χρυσουλάκη.

Με εκπροσώπους από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής το 99ο συνέδριο των AHEPA στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία

Στην έναρξη του συνεδρίου παρέστησαν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Την Κυριακή 25 Ιουλίου ξεκίνησαν στην Αθήνα οι εργασίες του 99ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της AHEPA, με συμμετοχή εκπροσώπων της οργάνωσης από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Την εναρκτήρια εκδήλωση τίμησαν μα την παρουσία τους ο Πρεσβυς των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζεφρεϊ Πάγιατ και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης.

Στο πλαίσιο της αναγνώρισης της συμβολής τους στις κοινές προσπάθειες προστασίας και ανάπτυξης του απόδημου ελληνισμού η AHEPA θα πραγματοποιήσει ειδικές εκδηλώσεις με ομιλίες διακεκριμένων προσώπων, σύμφωνα με τον ακόλουθο προγραμματισμό:

Δευτέρα 26/7, ώρα 19:00, Πολεμικό Μουσείο > Νίκος Παναγιώτοπουλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας και Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Τρίτη 27/7, ώρα 12:30, Grand Bretagne Ballroom > Κώστας Βλάσης, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό και Φώτης Φωτίου Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων.

Τρίτη 27/7, ώρα 19:00 η ΑΕ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχεται την ηγεσία των Ahepans στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τρίτη 27/7, ώρα 20:00, Πνευματικό Κέντρο «Σταύρος Νιάρχος» > Κωνσταντίνος Τασούλας, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών.

Τετάρτη 28/7, ώρα 12:30, Grand Bretagne Ballroom > υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Τετάρτη 28/7, ώρα 19:00, Divani Caravel> τιμητική εκδήλωση για τους κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Νίκο Αναστασιάδη, Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου.

Πέμπτη 29/7, ώρα 09:00, συζήτηση με τους κ.κ. Νίκο Δένδια, υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Χριστοδουλίδη, υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου και Μπενυ Γκαντς, υπουργό Άμυνας του Ισραήλ.

Πέμπτη 29/7, ώρα 17:30, τιμητική εκδήλωση για τους πρέσβεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρεϊ Πάγιατ και της Ελλάδας στις ΗΠΑ κ. Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.

Παρασκευή 30/7, ώρα 20:00, Μουσείο Ακρόπολης, τιμητική εκδήλωση για τους κ.κ. Άδωνη Γεωργιάδη, υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χάρη Θεοχάρη, υπουργό Τουρισμού και Κώστα Μπακογιάννη, Δήμαρχο Αθηναίων.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι μετέχοντες στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Ahepa έχουν εμβολιαστεί και λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας για τη μη μετάδοση του Covid 19.

Παρακαλούνται οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία που θα θελήσουν να καλύψουν τις εκδηλώσεις να τηρούν το πρωτόκολλο υγείας.

Πηγή: https://www.protothema.gr/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.