ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο δημοφιλής τραγουδιστής της ελαφρολαϊκής μουσικής, των κυπριακών τραγουδιών, και του Νέου Κύματος Μιχάλης Βιολάρης και η Ανδριάνα Κόλλια προετοιμάζονται για  δύο μοναδικές συναυλίες στις ΗΠΑ.

Η πρώτη διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Κυπρίων Μείζονος Φιλαδέλφειας «Μακάριος ΙΙΙ» και έχει ως τίτλο «Εν χορδαίς και οργάνω» και θα λάβει χώρα την Παρασκευή,  4 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7 πμ στο θέατρο «Suzanne Roberts Theatre» στη διεύθυνση 480 S Broad Street, Philadelphia, PA.

Η δεύτερη διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής και αναμένεται να συμμετάσχει και η Χορωδία του Παγκυπρίου υπό τη διεύθυνση του Φύτου  Στράτη. Η συναυλία θα λάβει χώρα τη Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Queens Theater  στη διεύθυνση 14 United Nations Ave S, Corona, NY 11368.

Η αφίσα τηςσυναυλίας του Μιχάλη Βιολάρη με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής.

Τους δύο καλλιτέχνες και τη Χορωδία του Παγκυπρίου θα συνοδεύσουν οι μουσικοί Γιώργος Σαλβάνος πιάνο, Γιώργος Πολίτης (κιθάρα), Μιχάλης Γιατράκης (μπουζούκι) και Μαρία Γιατράκη (επίσης μπουζούκι), οι οποίοι έρχονται από την Κύπρο.

Μιχάλης Βιολάρης

Ο Μιχάλης Βιολάρης γεννήθηκε στην Αγία Βαρβάρα της Κύπρου, ένα μικρό χωριό κοντά στη Λευκωσία. Παίρνοντας το πτυχίο της Φιλοσοφικής στην Αθήνα, υπηρέτησε ως Φιλόλογος σε διάφορα Γυμνάσια της Αττικής, και στο Υπουργειο Παιδειας, με απόσπαση.

Η σχέση του με τη μουσική άρχισε ουσιαστικά από το 1965,όταν άρχισε να γράφει δικά του τραγούδια, όπως το «Ούλα Χαλάλιν σου», «Αρκείς τζιαι πέθανα» και πολλά άλλα, που τραγουδιούνται μέχρι σήμερα.

Από τις αρχές του 1967,αρχιζει και η τραγουδιστική του πορεία. Στην Πλάκα, φιλοξενείται από την Καίτη Χωματά, στην μπουάτ Παράγκα, όπου γίνεται η γνωριμία του με τον Γιάννη Σπανό.

Έτσι, αρχίζει η δισκογραφία με τον συνθέτη, με την Πρώτη και Δεύτερη Ανθολογία, που είναι μελοποιημένη ποίηση δοκίμων ποιητών, όπως: Σωτήρης Σκίπης, Γεώργιος Βιζυηνός, Γεώργιος Ζαλοκώστας, Αιμιλία Δάφνη, και άλλοι. Η γνωριμία του με τον Γιώργο Κριμιζάκη, του δίνει τη δυνατότητα να ερμηνεύσει δεκάδες τραγούδια, που έγιναν μεγάλες επιτυχίες.
Από το 1971 αρχίζει η προετοιμασία για την έκδοση του έργου των Οδυσσέα Ελύτη και Λίνου Κόκοτου με τίτλο, «Το θαλασσινό τριφύλλι».

Ύστερα έρχεται η συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα στην κινηματογραφική ταινία « Το νησί της Αφροδίτης» με το τραγούδι «Αν βουληθώ να σ’ αρνηθώ».

Παράλληλα, από το 1972 και μετά αρχίζουν οι εμφανίσεις σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Αγγλία, σε συναυλιακούς χώρους κοντά στους απόδημους.

Σημαντική συναυλία στο Carnegie Hall της Ν. Υόρκης, πραγματοποιείται το 1976, τα έσοδα της οποίας προσφέρονται στην Κύπρο μετά την εισβολή.

Ερμήνευσε μελοποιημένα ποιήματα και στίχους των: Οδυσσέα Ελύτη, Ιακώβου Καμπανέλλη, Κώστα Μόντη, Κώστα Γεωργουσοπούλου, Μιχάλη Πασιάρδη, Λευτέρη Παπαδοπούλου, Δημήτρη Ιατροπούλου, Γιάννη Κακουλίδη, Σώτιας Τσότου και άλλων.

Ερμήνευσε τραγούδια των : Γιάννη Σπάνου, Μίμη Πλέσσα, Λίνου Κόκοτου, Βασίλη Κουμπή, Γιώργου Κριμιζάκη, Γιώργου Κοντογιώργου, Γιώργου Κατσαρού και άλλων.

Για πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων για την παράσταση της Φιλαδέλφειας οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τη Γεωργία Κουρνέλλα στο (856) 296-6980 είτε μέσω e-mail- στο gkournellas@yahoo.com.

Εισιτήρια για τη συναυλία της Νέας Υόρκης μπορεί να προμηθευτούν μέσω του Box office του Queens Theatre  (718) 760-0064 (www.queenstheatre.org), είτε μέσω του εστιατορίου «Διόνυσος» (718) 932-3231.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.