Σείστηκε το Άπερ Ντάρμπι Πενιλβάνιας από τους χορούς των Ποντίων

2
Το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων "Ακρίτες" της Φιλαδέλφειας. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σείστηκε με όλη την σημασία της λέξεως η κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσυλβάνιας, από τους λεβέντικους χορούς των Ποντίων και των φίλων τους που το βράδυ του Σαββάτου, 26ης Νοεμβρίου 2022, προσήλθαν για να γιορτάσουν την 83η επέτειο της ιδρύσεως του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίτες», της Φιλαδέλφειας.

Ο Γιώργος Σοφιανίδης, ο οποίος ήρθε αποκλειστικά γι αυτή την εκδήλωση από την γενέτειρα, ο Γιάννης Πολυχρονίδης, ο Ιωάννης Απαζιρίδης και ο Χρήστος Τικταπανίδης με την ποντιακή λύρα κατάφεραν να ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους στον χορό και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Το λαϊκό πρόγραμμα επιμελήθηκε το συγκρότημα «Σεργιάνι».

Την παράσταση όμως έκλεψε ένα δίχρονο αγοράκι, το οποίο ήταν ντυμένο με την παραδοσιακή ενδυμασία εκλιπαρούσε τα μέλη των χορευτικών του συλλόγου να τον πιάσουν από το χέρι.

Ο ετήσιος χορός  επανήλθε δριμύτερος μετά από δύο χρόνια αναβολής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ήταν ο μοναδικός για τα δεδομένα της τελευταίας δεκαετίας χωρίς την παρουσία της προέδρου Έφης Παυλίδου. Η οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής τον Στέφανο Ευαγγελόπουλο και την Ελένη Αγκατσιώτη και τα άλλα ηγετικά στελέχη του Συλλόγου εξέπληξε τους πάντες με τις ηγετικές της ικανότητες.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 83η επέτειο ξεκίνησαν την Παρασκευή με το δείπνο που παρατέθηκε στην Ποντιακή Λέσχη και ολοκληρώθηκαν με το εν λόγω δείπνο, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η Ελένη Αγκατσιώτη κατά την διάρκεια της συνέντευξής της στο «Cosmos Philly TV» ανακοίνωσε ότι το Χορευτικό του Συλλόγου στις 17 και 18 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί τα σπίτια των ομογενών του Άπερ Ντάρμπι και θα ψάλει τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων “Ακρίτες” της Φιλαδέλφειας. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

«Όσοι ενδιαφέρονται να δεχτούν τις ευχές των Παιδιών μας και να ψάλλουν μαζί τους τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς καλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μου στο (484) 574-1618», επεσήμανε η κ. Αγκατσιώτη.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες της Φιλαδέλφειας είναι ένας από τους πιο δυναμικούς φορείς της τριπολιτειακής περιοχής και συνάμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά.   

Το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων “Ακρίτες” της Φιλαδέλφειας. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Τα χορευτικά του Συλλόγου Ποντίων “Ακρίτες” της Φιλαδέλφειας. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα του Συλλόγου Ποντίων της Φιλαδέλφειας. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
-Advertisement / Διαφήμιση-

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.