ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τον αγιασμό που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Γεώργιος Αναστασίου ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, 9 Ιουνίου 2022, το τετραήμερο Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού του Γουάιτστόουν.

Αν και το φεστιβάλ επρόκειτο να ανοίξει στις 6.00 μ.μ., εν τούτοις οι εθελοντές είχαν έρθει από πολύ νωρίς και προσπαθούσαν να τακτοποιήσουν τα διάφορα είδη ζαχαροπλαστικής στα ράφια του Ζαχαροπλαστείου και μια ομάδα παιδιών ηλικίας οκτώ έως και 14 ετών έτρεχαν για να προλάβουν διότι αμέσως μετά τον αγιασμό έπρεπε να υποδεχτούν τους επισκέπτες. Ο χώρος στάθμευσης και η κοινοτική αίθουσα έμοιαζαν με μια κυψέλη όπου κάθε ένας και κάθε μία ήξερε τον ρόλο του.

Τα περίπτερα είχαν εγκαίρως προετοιμαστεί και ήταν καλυμμένα με φωτογραφικό υλικό από διάφορους τουριστικούς προορισμούς της γενέτειρας και οι εθελοντές παράλληλα με τα εύγευστα φαγητά και γλυκά προωθούσαν και τους τουριστικούς προορισμούς της γενέτειρας.

Το φεστιβάλ, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις, θα διαρκέσει μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, 12 Ιουνίου 2022 και θα παράσχει την δυνατότητα σε χιλιάδες επισκέπτες από το Κουίνς και τις άλλες περιοχές του Λονγκ Αϊλαντ  να απολαύσουν τα ελληνικά εδέσματα και να περάσουν ευχάριστες στιγμές με τις οικογένειές τους.

Το φεστιβάλ ως γνωστόν αποτελεί προορισμό όχι μόνο για τους λάτρες της ελληνικής γαστρονομίας και γενικότερα της κουλτούρας, αλλά και έναν χώρο συνάντησης για τις οικογένειες, καθώς όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα λειτουργήσει και το λούνα πάρκ.  

Το φεστιβάλ έχει πολλές καινοτομίες, μεταξύ των οποίων μπορούμε να αναφέρουμε και το διαφημιστικό φυλλάδιο το οποίο είναι καλαίσθητο και το πιο σημαντικό εμπεριέχει και QR κώδικα σάρωσης (QR Code) για την λαχειοφόρο αγορά. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν και αυτοκίνητα στην λαχειοφόρο, ενώ εφέτος έχουν μόνο χρηματικά βραβεία.

Η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού βρίσκεται στην διεύθυνση 11-05 150th Street, Whitestone, NY 11357. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο (718) 767-2955 είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο info@holycrossgreekchurch.com.

Η νεότερη γενιά των εθελοντών στο ελληνικό φεστιβάλ του Γουάιτστόουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ελληνικό φεστιβάλ του Γουάιτστόουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ελληνικό φεστιβάλ του Γουάιτστόουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το αφιέρωμα στην μνήμη του Γιώργου (Κόκου) Ανδρέου στο περίπτερο της κυπριακής ταβέρνας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ελληνικό φεστιβάλ του Γουάιτστόουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ελληνικό φεστιβάλ του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο κέντρο ο ιερατικός προϊστάμενος. π. Γεώργιος Αναστασίου ενώ τελεί τον αγιασμό για την έναρξη του Ελληνικού Φεστιβάλ της κοινότητας του Τιμίου Σταυρούσ στο Γουάιτστόουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας. .
Στιγμιότυπο από το ελληνικό φεστιβάλ του Γουάιτστόουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.