Απεβίωσε πρόωρα ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας Βασίλειος Γκόνης

0
Ο αείμνηστος Βασίλειος Γκόνης. Φωτογραφία: Νέος Κόσμος.

Και οι δυο γονείς του μετανάστευσαν από την πατρίδα και, συγκεκριμένα, την Πελοπόννησο το 1956. Ως οικογένεια αναμειχθήκαν με την ελληνική κοινότητα και όπως ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξη του στον «Νέο Κόσμο» η Ελλάδα είχε ανέκαθεν μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του ίδιου και της οικογένειας του

Tην τελευταία του πνοή άφησε σήμερα στην Αδελαΐδα ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας Βασίλειος Γκόνης.

Ο Βασίλειος Γκόνης είχε στο παρελθόν νοσηλευθεί στο νοσοκομείο όπου είχε υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς και τα ξημερώματα της Κυριακής έπαθε εγκεφαλικό και απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών.

Το 2006 βραβευθήκε για τις κοινωνικές του υπηρεσίες με τη διάκριση ΟΑΜ που δίνεται από την κυβέρνηση της Αυστραλίας ως απώτερος τιμητικός τίτλος.

“Ξεκίνησα να εργάζομαι ως εθελοντής τη δεκαετία του ’80 γιατί θεωρούσα και θεωρώ πως είναι σημαντικό να ερχόμαστε σε ουσιαστική επαφή με τους ανθρώπους εκείνους που μας έχουν πραγματικά ανάγκη και να δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στους ομογενείς μας. Όπως είναι φυσικό, ένιωσα εξαιρετική τιμή και περηφάνια για τον τιμητικό αυτό τίτλο και ήταν μια πολύ συγκινητική και ευχάριστη έκπληξη που επιβεβαίωσε κατά κάποιο τρόπο το έργο μου την περίοδο εκείνη” μας ειχε πει

Ο Βασίλειος Γκόνης ανέλαβε την προεδρία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας στις αρχές του 2015.

Και οι δυο γονείς του μετανάστευσαν από την πατρίδα και, συγκεκριμένα, την Πελοπόννησο το 1956. Ως οικογένεια αναμειχθήκαν με την ελληνική κοινότητα και όπως ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξη του στον «Νέο Κόσμο» η Ελλάδα είχε ανέκαθεν μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του ίδιου και της οικογένειας του.

Ο Βασίλειος Γκόνης αφήνει πίσω του την σύζυγο του Χριστίνα, τον γιο του Peter, και την κόρη του Betty.

Οι λεπτομέρειες της κηδείας του Βασίλειου Γκόνη δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Πηγή: Νέος Κόσμος

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.