Πρωτοβουλία του ομογενή πολιτειακού γερουσιαστή Αντριου Γουνάρδη για Ελεύθερους Επαγγελματίες

Ο πολιτειακός βουλευτής του Μπρούκλιν Ανδρέας Γουνάρδης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια σημαντική και αξιέπαινη πρωτοβουλία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων όσων εργάζονται ως «ελεύθεροι  επαγγελματίες» που ισοδυναμεί με τον όρο «free lancer», που έχει επικρατήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να περιγράψει εκείνους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε βάση προσφοράς και ζήτησης και χωρίς να υπογράφουν κάποιο συμβόλαιο με το οποίο να εξασφαλίζουν ένα θεμιτό ποσό πληρωμής.

Με σύνθημα «ελεύθερος » στον όρο  «Ελεύθεροι Επαγγελματίες» δεν σημαίνει επ´ ουδενί «δωρεάν εκλάβετε», η εκστρατεία του γερουσιαστή υποστηρίζεται τόσο εντός των δυο νομοθετικών σωμάτων της Πολιτείας όσο και από επαγγελματικές ενώσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η αντιμετώπιση των ανθρώπων που ανήκουν στην κατηγορία αυτή είναι υποδεέστερη από ότι αν κάποιος εργάζεται για μια εταιρεία.

Φωτογραφία: Η ανακοίνωση του πολιτειακού γερουσιαστή Αντριου Γουνάρδη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέσα στο 2020 το ένα τρίτο των Αμερικανών, που εργάζονται ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες, πρόσφεραν σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο δολάρια στην εθνική οικονομία.

Ο Ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής κ. Γουνάρδης, μέσω της πρωτοβουλίας αυτής επιδιώκει να εξασφαλίσει ένα σημαντικό κομμάτι επαγγελματιών που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους ακόμα και εν μέσω της Πανδημίας αν και αρκετοί από αυτούς είδαν τα οικονομικά τους να μειώνονται δραστικά τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο γερουσιαστής που είναι πλέον τσέρμαν της επιτροπής Προϋπολογισμού και Εσόδων (Βudget and Revenue Committee) αναζητεί και άτομα που θα του δώσουν στοιχεία σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν εκτελώντας τίμια το επάγγελμα τους.

Ένα ποσοστό 74% βιώνουν καθυστερήσεις στις πληρωμές για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν, ενώ το 59% ζουν με το ελάχιστο ποσό που εξασφαλίζουν από κάθε εργασία.

Τέλος υπολογίζεται ότι πάνω από 6 χιλιάδες δολάρια χάνουν οι επαγγελματίες τον χρόνο

από χρήματα που αρνούνται να τους καταβληθούν.

Για τον σκοπό αυτό το νομοσχέδιο που υποστηρίζεται στην πολιτειακή Βουλή από τον βουλευτή Χάρι Μπρόνσον (Harry Bronson) αλλά και την Ένωση Ελευθέρων Επαγγελματιών που φέρει την επωνυμία «Freelancers Union», προβλέπει μεταξύ άλλων την καθιέρωση συμβολαίων, την πληρωμή τους εντός 30 ημερών από την παράδοση η ολοκλήρωση της εργασίας τους, εκτός εάν έχει υπάρξει διαφορετική πρόβλεψη μέσω συμβολαίου.

Ταυτόχρονα το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο της πολιτείας της Νέας Υόρκης, δηλαδή η αρμόδια Υπηρεσία Εργασίας (Department of Labor) θα αποκτήσει την δυνατότητα ελέγχου και εφαρμογής των κανόνων εργασίας.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.