ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Το 285ο Τμήμα της AHEPA «The Bergen Knights» το βράδυ του Σαββάτου, 16 Οκτωβρίου 2021 παρέθεσε δείπνο στην κοινοτική αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Τεναφλάϊ το οποίο είχε διττό χαρακτήρα. Ο πρώτος σχετίζονταν με τον εορτασμό της 90ής επετείου της ιδρύσεως του Τμήματος και ο δεύτερος να γιορτάσουν από κοινού τα επιτεύγματα της 5ης Περιφέρειας της Νέας Ιερσέης.

Το δεύτερο σκέλος αφορούσε το επίσημο δείπνο που παραθέτει κάθε χρόνο την άνοιξη η περιφέρεια της AHEPA, μετά την λήξη της συνδιάσκεψης. Το δείπνο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αναβλήθηκε και το τοπικό τμήμα αποφάσισε να συνδυάσει την δική του γιορτή με εκείνη της περιφέρειας και τα οφέλη ήταν μεγάλα, διότι οι συνδαιτυμόνες είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα επιτεύγματα της 5ης Περιφέρειας της AHEPA που περιλαμβάνει τμήματα από τη Νέα Ιερσέη και την κοιλάδα του Ντελαγουέαρ.

Ένα από τα μνημειώδη έργα της Περιφέρειας αναμφίβολα ήταν και παραμένει η ίδρυση του Ελληνικού Σχολείου Τσάρτερ «Οδύσσεια» στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέαρ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο τέως ήπατος πρόεδρος της AHEPA, κ. Γιώργος Χωριάτης, ο ύπατος γραμματέας, κ. Σάββας Τσίβικος, η πρόεδρος των Θυγατέρων της Πηνελόπης, κ.Κάθυ Μπιζούκα, η πρόεδρος των Θεραπαινίδων της Αθηνάς, κ. Μαριάννα Παντέλους, ο κυβερνήτης των Υιών του Περικλή, κ. Λουκάς Κλεντζέρης (Loukas Klentzeris) και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Η πρόεδρος των Θυγατέρων της Πηνελόπης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ηγέτες των Θεραπαινίδων της Αθηνάς και των Υιών του Περικλή.

Αν και οι ομιλίες των επισήμων διέφεραν ως προς το περιεχόμενό τους εν τούτοις είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων και τον ενθουσιασμό που επικρατεί στους κόλπους της AHEPA και λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της οργάνωσης.

Οι εκδηλώσεις για την 100ετηρίδα ξεκίνησαν αμέσως μετά το 99ο Συνέδριο της οργάνωσης το οποίο έλαβε χώρα τον Ιούλιο στην Αθήνα, διαδέχονται η μία την άλλη και θα κορυφωθούν με το 100ό συνέδριο τον ερχόμενο Ιούλιο στο Ορλάντο της Φλόριδας.

Ο πρόεδρος του 285ου τμήματος, Δρ. Δημήτριος Μπαγιόκος καλωσόρισε τους παρισταμένους και τους προσκεκλημένους και παραχώρησε το βήμα στον συντονιστή της εκδήλωσης Κωνσταντίνο Μικέλη.

Ο κ. Μικέλης, ο οποίος διευθύνει τον ιστότοπο «Ahepa History» αναφέρθηκε εκτενώς στην προσφορά του εν λόγω Τμήματος. Ο κ. Μικέλης επικαλέστηκε τα δεδομένα από την πρόσφατη απογραφή του πληθυσμού των ΗΠΑ και τόνισε ότι η κομητεία Μπέργκεν έχει μακράν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Ελληνοαμερικανών στην Πολιτεία της Νέας Ιερσέης.

Ο ύπατος γραμματέας της AHEPA, Σάββας Τσίβικος.

Ο Tom Sulich, πρόεδρος του «AHEPA Fifth District Cancer Research Foundation», ανακοίνωσε ότι θα προσφέρουν $50.000 επικείμενο δείπνο στις 6 Νοεμβρίου στο Pines Manor στο Edison, NJ. Τα χρήματα από το δείπνο θα διατεθούν για την ενίσχυση των ερευνητικών προγραμμάτων στα:  Fox Chase – Philadelphia, Rutgers Cancer Institute στο Robert Wood Johnson στο New Brunswick καθώς και στο Memorial Sloan Kettering στη Νέα Υόρκη.

Ο κυβερνήτης Μπομπ Φουρνιάδης μίλησε για το εντυπωσιακό σχολείο Odyssey Charter που υποστηρίζεται από το AHEPA στο Wilmington, DE, το οποίο έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα κορυφαία σχολεία της πολιτείας.

Ο Γιώργος Καρατζιάς μίλησε για το έργο του προγράμματος «AHEPA Canines for Wounded Warriors» που θεσπίστηκε από αυτήν την περιοχή και έχει αναδειχθεί σε εθνικό έργο με μεγάλη επιτυχία.

Η κυβερνήτης των Θυγατέρων της Πηνελόπης Ντίνα Φανίκου και ο διοικητής του Υιών του Περικλή, κ.  Λούκας Κλεντζέρης μίλησαν επίσης για το έργο των οργανώσεών τους.

Ο κυβερνήτης Μπομπ Φουρνιώτης, αριστερά και ο Κωνσταντίνος Μικέλης.

Ακολούθησαν οι αναφορές της ύπατης προέδρου των Θεραπαινίδων της Αθηνάς Μαριάνα Παντέλους, του ύπατου κυβερνήτη της AHEPA Βάσος Χρυσάνθου και του τέως ύπατου προέδρου Γιώργου Χωριάτη.

Ο ύπατος γραμματέας Σάββας Τσίβικος μετέφερε τους χαιρετισμούς του ύπατου προέδρου Δημήτρη Κόκοτα και κάλεσε τους εκπροσώπους των τμημάτων και της περιφέρειας να καταγράψουν την ιστορία των τμημάτων τους και να την παρουσιάσουν στις εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο της AHEPA.    

Η ύπατη πρόεδρος των Θυγατέρων της Πηνελόπης Κάθι Μπιζούκα, η οποία ήρθε από την Ιντιάνα αναφέρθηκε στην προσφορά των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» και τόνισε ότι ήταν μια αέναη και ανιδιοτελής προσφορά στην ομογένεια.

Η παροχή υποτροφιών, η υποστήριξη των γυναικών και η καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, οι δωρεάν μαστογραφίες και άλλες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες κατέχουν εξέχουσα θέση στον μακρύ κατάλογο της πολυσχιδούς προσφοράς των Θυγατέρων της Πηνελόπης, στην οικογένεια και κατ΄ επέκταση στην Εκκλησία και στην ομογένεια.  

Η κ. Μπιζούκα επεσήμανε ότι την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού τα τμήματα των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» ανέλαβαν πρωτοβουλίες σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ και του Καναδά και έκαναν την διαφορά.

Ο Κωνσταντίνος Μικέλης,.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.