Οι ευχές των «Αναμνήσεων» για το 2021 και για τις προκλήσεις της πανδημίας

0

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες, Χρόνια πολλά! Καλή Πρωτοχρονιά! Υγεία, χαρά, ευτυχία, επιτυχίες και επί γης ειρήνη το 2021!

Τα φετινά Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά την οποία γιορτάζουμε σήμερα είναι ιστορικά, διότι για πρώτη φορά δεν μπορέσαμε να βρεθούμε ο ένας δίπλα του άλλου να ανοίξουμε τις σαμπάνιες και να ξεφαντώσουμε στα ρεβεγιόν, είτε να υποδεχτούμε το νέο έτος στην φημισμένη πλατεία «Times Square» του Μανχάταν.

Ωστόσο ο Θεός μας αξίωσε να γιορτάσουμε με τις οικογένειές μας και να ανταλλάξουμε ευχές για το νέο έτος, υπέρ υγείας, ειρήνης και ευημερίας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι διάφορες εφαρμογές των έξυπνων τηλεφώνων ήρθαν να μετριάσουν την θλίψη που προκαλεί η μοναξιά την οποία βιώνουμε τους τελευταίους εννέα μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το 2021 είναι ένα ιστορικό έτος τουλάχιστον για την Ελλάδα και τον απανταχού ελληνισμό, διότι εορτάζουμε την 200ή επέτειο της έναρξης της ελληνικής επανάστασης για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.

Αν και βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων θεωρείται αβέβαιη η διοργάνωση των εθνικών παρελάσεων ανά την Αμερική, εν τούτοις μπορούμε να γιορτάσουμε έστω και διαδικτυακά και όταν περάσει η πανδημία να διοργανώσουμε δια ζώσης εκδηλώσεις γιατί όχι και τις παρελάσεις.

Η εορταστική περίοδος που διανύουμε μας παρέχει την δυνατότητα να κάνουμε τον απολογισμό του απερχόμενου έτους και να θέσουμε τους στόχους για τη νέα χρονιά, τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Αναμφίβολα ο απολογισμός του 2020 είναι αρνητικός, διότι τους τελευταίους εννέα μήνες άλλαξαν άρδην οι ζωές μας. Ο εγκλεισμός για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού άλλαξε τα δεδομένα. Εκατομμύρια συμπολίτες μας παρέμεινα άνεργοι, χιλιάδες επιχειρήσεις ανέστειλαν την λειτουργία τους και εκατοντάδες άλλες έκλεισαν για πάντα.

Πάνω από 330 χιλιάδες Αμερικανοί συμπολίτες έχασαν την ζωή τους από την πανδημία, ενώ εκατομμύρια άλλοι βίωσαν τον δικό τους Γολγοθά.

Η ομογένεια πλήρωσε το δικό της τίμημα. Δεκάδες παιδιά έχασαν και τους δύο γονείς ή και τους παππούδες σε διάστημα μίας περίπου εβδομάδες, ενώ χιλιάδες οικογένειες θρήνησαν και συνεχίζουν να θρηνούν τους πολυαγαπημένους τους που έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό.

Βαρύ ήταν το τίμημα της ομογένειας και στον οικονομικό τομέα, διότι χιλιάδες ομογενείς δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης.

Οι «Αναμνήσεις» βρέθηκαν για μια ακόμη χρονιά στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Συμπαραστάθηκαν στον ανθρώπινο πόνο και κατέγραψαν εκατοντάδες ιστορίες ομογενών που ηττήθηκαν από τον κορωνοϊο.

Παράλληλα προέβαλαν δεκάδες ιστορίες ομογενών που βγήκαν νικητές στην μάχη με τον κορωνοϊό, καθώς επίσης και εκατοντάδες ιστορίες αλληλεγγύης και αγάπης και εξέπεμψαν μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Η συλλογική δράση της ομογένειας πλήρωσε το δικό της τίμημα. Οι δια ζώσης εκδηλώσεις από τον περασμένο Μάρτιο λόγω των περιοριστικών μέτρων για τις συναθροίσεις αναβλήθηκαν, ενώ άλλες διοργανώθηκαν διαδικτυακά.

Δεκάδες οργανωμένοι φορείς κατάφεραν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία και εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που μας παρέχουν οι διάφορες πλατφόρμες να διοργανώσουν διαδικτυακές εκδηλώσεις που διαφέρουν και ενδιαφέρουν.

Οι «Αναμνήσεις» κάλυψαν πιστά την διαδικτυακή ομογενειακή δράση και έδωσαν το έναυσμα σε άλλους φορείς να αποτινάξουν την αδράνεια και να ακολουθήσουν τα φωτεινά παραδείγματα.

Το Ημερολόγιο των «Αναμνήσεων» το οποίο είναι συμβατό με τα ημερολόγια της «Google» έχει παγώσει και ευελπιστούμε ότι δεν θα αργήσει η ημέρα που θα επανέλθει η συλλογική δράση στους κανονικούς της ρυθμούς και το Ημερολόγιο θα αποκτήσει την δυναμική που είχε στην προ κορωνοϊού εποχή.

Επιτρέψτε μου φίλοι αναγνώστες να εκφράσω την ευγνωμοσύνη για τους συνεργάτες των “Αναμνήσεων” που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στην ιστοσελίδα και κατ΄ επέκταση της ομογένειας,καθώς επίσης και στους χορηγούς που παρά τις όποιες δυσκολίες προσέφεραν τον οβολό τους και μας παρείχαν την δυνατότητα να καλύψουμε τα καλύψουμε τα λειτουργικά έξοδα για την εύρυθμη λειτουργία της ιστοσελίδας.

Οι «Αναμνήσεις» διαφέρουν από πολλές άλλες ομογενειακές και αμερικανικές διαδικτυακές εφημερίδες διότι τόσο η ενημέρωση, όσο και οι υπηρεσίες της παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ. 

Η πανδημία έχει τις δικές της επιπτώσεις και στους οικονομικούς πόρους των «Αναμνήσεων», διότι ως γνωστόν είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα ενημέρωσης που δεν έχει ευεργετηθεί ούτε ένα ευρώ από τα κρατικά κονδύλια της Ελλάδας και της Κύπρου.

Πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή, διότι πιστεύουμε ότι η ομογένεια μπορεί και πρέπει να στηρίξει τα δικά της μέσα ενημέρωσης και να τους δώσει την δυνατότητα να μεγαλουργήσουν διατηρώντας ως κόρη οφθαλμού την ανεξαρτησία τους, καθώς επίσης να συμβάλλουν στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση της ομογένειας και του απανταχού ελληνισμού.  

Ενισχύστε τις «Αναμνήσεις»

Η εορταστική περίοδος που διανύουμε μας παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να εκφράσουμε την αγάπη, τη συμπαράσταση και το πιο σημαντικό το έναυσμα να προσφέρουμε τον οβολό μας για τη στήριξη των ευαγών ιδρυμάτων, των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών φορέων συμπεριλαμβανομένων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Όσοι  λοιπόν πιστεύετε στην χρησιμότητα και την αναγκαιότητα των «Αναμνήσεων» και θέλετε να συμβάλλετε στην οικονομική μας εκστρατεία κάνετε κλικ στον κόμβο «Donate» που υπάρχει στην ιστοσελίδα (https://www.anamniseis.net/donate/).

Ο κόμβος αυτός είναι συνδεδεμένος με την τράπεζα «Pay Pal», είναι απόλυτα ασφαλής και γίνονται δεκτές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Όσοι προτιμάτε τον παραδοσιακό τρόπο αναγράψτε στις επιταγές σας: “Anamniseis Media Group” και ταχυδρομήστε τες στη διεύθυνση: Anamniseis Media Group, P.O.Box 690032, East Elmhurst, NY, 11369 – 0032.

Καλές γιορτές, υγεία, χαρά, ευτυχία, ειρήνη και δικαιοσύνη σε όλον τον κόσμο. 

Με σεβασμό και εκτίμηση, Δημήτρης Τσάκας, Ιδρυτής – αρχισυντάκης

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.