Χτίζουμε γέφυρες πολιτισμού, λέει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής (βίντεο)

1
283
Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής Στέλλα Κοκόλη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Χτίζουμε Γέφυρες Πολιτισμού – Γέφυρες Ελληνισμού», ήταν το κεντρικό μοτίβο του μαγνητοσκοπημένου μηνύματος της προέδρου της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, κ. Στέλλας Κοκόλη με την ευκαιρία της 200ή επετείου της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης.

Το μήνυμα της κ. Κοκόλη προβλήθηκε κατά την διάρκεια της εκπομπής «Οι Έλληνες του Κόσμου τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από τη έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821»  που προβλήθηκε ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής από την «ERT World» και η οποία αναμεταδόθηκε από πολλά ομογενειακά μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο μεταξύ των οποίων και από την «Greek Voice TV» του Άγγελου Αγγελάτου.

Η κ. Κοκόλη αναφέρθηκε στον συμβολισμό της ημέρας και εστίασε την προσοχή της στην αποστολή των Αποδήμων Ελλήνων, οι οποίοι σμιλεύουν τις ψυχές των παιδιών και των εγγονιών τους και συνάμα προετοιμάζουν τη νεότερη γενιά των φιλελλήνων.

Αναφερόμενη στους δεσμούς των αποδήμων με την γενέτειρα επεσήμανε ότι «κρατούν στην καρδιά και στην ψυχή τους την Ελλάδα, διότι, όπως επεσήμανε, ο ομφάλιος λώρος δεν κόπηκε ποτέ».

«Ας χτίσουμε γέφυρες πολιτισμού, γέφυρες ελληνισμού για να συνεχίσουμε να μεταλαμπαδεύουμε τις απαράμιλλες και αιώνιες ελληνικές αξίες. Τις αξίες που οργάνωσαν τους πολιτισμούς του κόσμου και συνεχίζουν να είναι το παράδειγμα των ανθρωπιστικών αξιών για όλη την οικουμένη», επεσήμανε μεταξύ άλλων η κ. Κοκόλη.

- Advertisement -

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.