Το συνταξιοδοτικό στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επαρχιακής Συνόδου – Έκτακτος δίσκος για την Βηρυττό

0
93
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το συνταξιοδοτικό των ιερέων και άλλα τρέχοντα ζητήματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου που συγκάλεσε την Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Στην σχετική ανακοίνωση τύπου αναφέρεται: Για την ακριβέστερη ενημέρωση του κλήρου και του λαού της Αρχιεπισκοπής, διευκρινίστηκε ότι, όπως αποφασίστηκε το έτος 1994, το ποσόν της συντάξεως των Αρχιερέων προέρχεται από τους πόρους της Αρχιεπισκοπής, και κατόπιν αφαιρέσεως του ποσού που προέρχεται από το ταμείο συνταξιοδοτήσεως των κληρικών. Την σύνταξη αυτή λαμβάνουν οι Αρχιερείς μόνον εφόσον αποχωρήσουν εκ της ενεργού υπηρεσίας και όχι σε συγκεκριμένη ηλικία, όπως συμβαίνει με τους ιερείς. Οι Αρχιερείς συμβάλλουν στο ταμείο συντάξεως των κληρικών, από το οποίο λαμβάνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό, όσο ακριβώς και όλοι οι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής.

Τέλος, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος αποφάσισε το Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020, εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, να περιέλθει σε όλες τις ενορίες και τα μοναστήρια έκτακτος δίσκος προς ενίσχυση των καταστραφέντων από την πρόσφατη έκρηξη Ορθόδοξων ιερών ναών της Βηρυττού. Ήδη, ως γνωστόν, ο διορθόδοξος οργανισμός IOCC αποφάσισε τη διάθεση $150.000, ενώ η Φιλόπτωχος Αδελφότης της Ι. Αρχιεπισκοπής $25.000 για τους αδελφούς μας στο Λίβανο. 

Ο Αρχιεπίσκοπος και οι Αρχιερείς αντάλλαξαν ευχές για την επικείμενη εορτή του Δεκαπενταυγούστου προσευχόμενοι για την υγεία, προστασία και σωτηρία του Χριστεπώνυμου πληρώματος της Αρχιεπισκοπής.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.