ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ένα όμορφο ρολόι αποτελεί πάντα μια πολύ καλή ιδέα δώρου, την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ωστόσο αυτό που μας έκανε εντύπωση και αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε αυτό το συγκεκριμένο ρολόι χειρός, ήταν η ονομασία του ρολογιού και το γεγονός ότι οι δημιουργοί του εμπνεύστηκαν από την παράδοση των σφουγγαράδων.

Όχι μόνο παρουσίασαν ένα κομψό ελβετικό ρολόι, αλλά ένα προϊόν που παραπέμπει αυτόματα στην ιστορία των σφουγγαράδων, που για πρώτη φορά στα τέλη του 18ου αιώνα έφεραν το πρώτο σκάφανδρο στην Κάλυμνο.

Η παρουσίαση του νέου ρολογιού που ανήκει στην κατηγορία των divers watches, δηλαδή ρολόγια για δύτες, έγινε από την ιστοσελίδα «wornandwound.com».

Πρόκειται για το ρολόι με την ονομασία «Μηχανικός» που αποτελεί ένα κομψοτέχνημα και φυσικά οι λεπτομέρειες (με τις οποίες δεν θα σας κουράσουμε), είναι αυτές που το κατατάσσουν σε μια ιδιαίτερη κατηγορία, αυτή των εξειδικευμένων ρολογιών.

Το ρολόι: Ιανός – Μηχανικός. Φωτογραφίες: Ianoswatches.com

Το ρολόι της «Ianos» είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, έχει αυτόματο μηχανισμό λειτουργίας (31 jewels) και το εσωτερικό της κάσας έχει βαθύ μπλε χρώμα, (όπως το χρώμα στα Ελληνικά πελάγη που πάνε οι δύτες για καταδύσεις) ενώ το εξωτερικό γυαλί είναι από κρύσταλλο (ζαφείρι) σαφάιρ.

Το ρολόι έρχεται με δυο επιλογές σε λουράκι. Σε δερμάτινο και σε λάστιχο, το τελευταίο με σχεδίαση και αίσθηση σφουγγαριού στο πίσω μέρος.

Η εταιρεία «Ianoswatches» ξεκίνησε την δραστηριότητά της με το ρολόι «Άβυσσος», που και πάλι απευθυνόταν σε δύτες.

Η τιμή του «Μηχανικός» είναι στα 1,455 δολάρια. 

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, η λέξη μηχανικός παραπέμπει στον ρόλο του δύτη και στο χώρο δίπλα από τους δείκτες του ρολογιού είναι χαραγμένες οι φράσεις:

«Η ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΘΑ ΓΙΝΩ Η ΣΤΟΝ ΑΜΜΟ Θ’ ΑΠΟΜΕΙΝΩ». Και λίγο πιο δίπλα η επόμενη φράση:

«ΚΙ ΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΜΗ ΜΕ ΚΛΑΨΕΙΣ ΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΜΜΟ ΝΑ ΜΕ ΘΑΨΕΙΣ».

Ένα ρολόι με το οποίο μπορεί ο αγοραστής να γράψει την δική του ιστορία, έχοντας ωστόσο το ερέθισμα να ξαναζήσει την ιστορία που ξεκίνησε τον 18ο αιώνα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ακόμα και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στις ακτές της Φλόριδα, όπου οι μετανάστες από την Κάλυμνο, ήρθαν έχοντας στο DNA τους το επάγγελμα του σφουγγαρά.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.