ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με αφορμή την Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας, το «PHOS Council» του Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά, την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 3.00 μ.μ. θα διοργανώσει στο BORO Hotel στη διεύθυνση 38-28 27 Street, L.I.C. N.Y., 11101) μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την Πόντια γυναίκα – μάνα, αδελφή και φίλη.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και η Βασιλική Τσανακτσίδου, σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια της ταινίας: «Genocide A True Story» (Γενοκτονία – αληθινή ιστορία) η οποία θα προλογίσει την ταινία.

Στη σχετική ανακοίνωση τύπου αναφέρεται: Μητέρα, αδερφή, φίλη, σε κάθε ρόλο η γυναίκα αποτελεί αναμφισβήτητα την ψυχή, τον συνδετικό κρίκο του κοινωνικού ιστού. Η γυναίκα είναι η αγάπη, η φροντίδα, η ευλογία, η αφοσίωση, η ανατροφή, η στοργή, η έμπνευση. Η γυναίκα είναι η ζωή.

Ο κ. Βασίλειος Κακουλίδης έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα του Ιερού Ιδρύματος παρουσία των μελών του Δ.Σ., των φίλων και των υποστηριχτών του Ιερού Ιδρύματος. Φωτογραφία: ΕΤΑ / Press

 Στις 15 Μαρτίου τιμούμε τη γυναίκα. Τιμούμε την Παναγιά μας, την Παντάνασσά μας, και όλες τις αγίες και τις οσίες της πίστης μας. 

Και αποτίουμε φόρο τιμής στη συγκλονιστική φιγούρα της γυναίκας του Πόντου. Που επέζησε της καταστροφής, βιώνοτας την ανείπωτη ανθρώπινη βαρβαρότητα. Που παρά την τραγική της μοίρα, πάτησε πάνω στα δεινά της ως ηρωίδα. Και ορθοπόδησε. Και ξαναέστησε το σπιτικό της. Και δίδαξε κουράγιο, αξιοπρέπεια, πίστη, σεβασμό και αγάπη για την χαμένη Πατρίδα.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 3 μμ στο BORO Hotel (38-28 27 Street). Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα του Πόντου φτιαγμένα με μεράκι από τις γυναίκες του συλλόγου μας.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο: (917) 584-9617.

Ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά, Δρ. Χαράλμπος Βασιλειάδης. Φωτογραφία: ΕΤΑ / Press
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.