ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (ΚΥΠΕ) Στο Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, στην Παλώδια, βρέθηκαν σήμερα δεκάδες απόδημοι μας, στην πλειοψηφία τους νέοι, οι οποίοι συμμετείχαν στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς.
 
Στην παρουσία του Επιτρόπου Προεδρίας, Φώτη Φωτίου, ο Πρόεδρος του Μελάθρου, Θεοφάνης Παναγιώτου, παρουσίασε το έργο που επιτελεί το Μέλαθρον και κυρίως στον τομέα της αποκατάστασης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην νέα πτέρυγα που προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί περί το τέλος του 2019 και η οποία θα ονομαστεί “Πτέρυγα Απόδημου Ελληνισμού”.
 
Μιλώντας κατά το γεύμα που παρέθεσε το ΔΣ του Μελάθρου, ο Επίτροπος Προεδρίας εξήρε το έργο που επιτελείται και σημείωσε πως αυτό δεν είναι μόνο κοινωνικό, αλλά και εθνικό, προσθέτοντας πως “το Μέλαθρον είναι το στολίδι της Κύπρου στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να προσφερθούν συγκεκριμένες, εξειδικευμένες υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας, που δεν μπορούν να βρουν αυτές τις υπηρεσίες αλλού”.
 
Μετέφερε, επίσης, τους θερμούς χαιρετισμούς του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος, όπως ανέφερε, βρίσκεται πάντα δίπλα στο έργο που επιτελεί το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, ενώ διαμήνυσε πως “θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η διασπορά μας να στηρίξει οικονομικά το έργο που επιτελεί το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ και θα το πετύχουμε”.
 
Την ίδια ώρα, είπε, οι νέοι της διασποράς μας έχουν την Κύπρο στην καρδιά τους και πως, “μπορεί να έχουν γεννηθεί στις χώρες που ζουν τώρα, όμως μεταφέρουν με τον πιο έντονο τρόπο το ελληνικό κύτταρο και είμαστε περήφανοι γι αυτά τα παιδιά, γιατί αγωνίζονται μαζί μας”.
 
“Είναι ευαισθητοποιημένα και πολιτικοποιημένα, αγωνίζονται για την ιδιαίτερη τους πατρίδα και θέλουν να ξέρουν τη σύγχρονη ιστορία του Ελληνισμού, θέλουν να προσφέρουν και να βοηθήσουν και αξίζουν συγχαρητήρια”, συμπλήρωσε.
 
 Ο κ.Φωτίου, υπέδειξε ότι, κανένας δεν παραγνωρίζει τη διαχρονική προσφορά όλων των αποδήμων μας, οι οποίοι “έχουν σταθεί δίπλα στην Κύπρο, των αγώνων που διεξάγουμε, στο εθνικό μας θέμα αλλά και σε δύσκολους καιρούς, όταν είχαμε προβλήματα με την οικονομία”.
 
Η διασπορά μας, κατέληξε, ήταν πάντοτε παρούσα και έδινε τον καλύτερο της εαυτό για να βοηθήσει την Κύπρο.
 
Εξάλλου, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ, Ανδρέας Παπαευριπίδης, είπε πως το Μέλαθρον αποτελεί ένα στολίδι για την Κύπρο, αφού δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη ένα τέτοιο κέντρο με τέτοιες εξειδικευμένες υπηρεσίες.
 
Αποτελεί, πρόσθεσε, ένα σύμβολο για τον αγώνα της ΕΟΚΑ και διαβεβαίωσε πως οι απόδημοι πάντα θα στηρίζουν το έργο που επιτελεί.
 
Τη χαρά του για την παρουσία του στο Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ Χρίστος Τούτον, ενώ τους απόδημους μας καλωσόρισε ο Πρόεδρος Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, Θάσος Σοφοκλέους.
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΜΙ)

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.