ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ελληνικό Τμήμα του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ  τιμά την πολυετή προσφορά και την πολυσχιδή δράση δύο ηγετών της ομογένειας. Πρόκειται για τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο της ανερχόμενης φαρμακοβιομηχανίας «Sigmapharm Laboratories», Δρ. Σπύρο Σπυρέα και την εκτελεστική διευθύντρια της «Ηγεσίας των 100», κ. Πολέτ Πούλου.

Η βράβευσή τους θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της 24ης Χριστουγεννιάτικης  Γιορτής που θα λάβει χώρα το βράδυ της Τρίτης, 10ης Δεκεμβρίου 2019, στο φημισμένο «New York Athletic Club» στη διεύθυνση 180 Central Park South, New York City, ΝΥ, 10019.

Η εν λόγω εκδήλωση είναι μια από τις μεγαλύτερες ερανικές εκδηλώσεις, καθώς τα έσοδα από τους ευεργέτες, τους χορηγούς και τους δωρητές διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για την ενίσχυση του Ταμείου του Ελληνικού Τμήματος.

Ο Δρ. Σπύρος Σπυρέας, πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο της ανερχόμενης φαρμακοβιομηχανίας «SigmaPharm Laboratories» με έδρα το Μπενσάλεμ της Πενσιλβάνιας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος οι εκπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, καθώς επίσης και οι ηγέτες πολλών ομογενειακών οργανώσεων.

Ο Δρ. Σπύρος Σπυρέας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την ηγεσία του Ελληνικού Τμήματος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ για την απόφασή τους να τον τιμήσουν μαζί με την κ. Πολέτ Πούλου που, όπως επεσήμανε, εργάστηκε με πάθος και αφοσίωση τόσο ως γραμματέας του Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής μακαριστού Ιακώβου και τα τελευταία χρόνια ως εκτελεστική διευθύντρια της «Ηγεσίας των 100»

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Τμήματος του Ρόναλντ Μακ Ντόναλντ Χάουζ, κ. Σπύρος Μαλιαγρός στην επιστολή προς τους φίλους και τους υποστηρικτές του Τμήματος αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για τη βράβευση του Δρ. Σπύρου Σπυρέα και της Πολέτ Πούλου και, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «τιμούμε δύο ηγέτες της ομογένειας οι οποίοι αν και διαπρέπουν ο κάθε ένας στον δικό τομέα, εν τούτοις διακατέχονται από τα ίδια αισθήματα φιλαλληλίας, φιλανθρωπίας και πάνω από όλα από το φιλότιμο και την αγάπη για την ομογένεια και την Ελλάδα».

Στο βήμα ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ Σπύρος Μαλιαγρός. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι «η βράβευση του Δρ. Σπύρου Σπυρέα και της Πολέτ Πούλου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και ευελπιστούμε ότι η φετινή γιορτή θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Η έκπληξη της βραδιάς

Η φετινή γιορτή θα έχει και μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς ο ιστορικός Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» θα παραδώσει την επιταγή των $10.000 που συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια της «Βραδιάς Ταβέρνας» που είχαν διοργανώσει το βράδυ του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου 2019, στον μεγάλο ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης του Πνευματικού Κέντρου Καστοριέων στο Γουάιτστόουν.

Ο υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής Πάνος Πολιτίδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση ήταν. Κι αυτό διότι το μεγαλύτερο μέρος της προεργασίας γίνεται τον Αύγουστο και στις αρχές Σεπτεμβρίου που τα περισσότερα στελέχη και μέλη βρίσκονται με διακοπές στην Καστοριά.

Η οργανωτική επιτροπή της ελληνικής ταβέρνας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.

«Η εν λόγω εκδήλωση ήταν η πρώτη μαζική εκδήλωση της νέας σεζόν, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Επωφελούμενος της ευκαιρίας οφείλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη για όλα τα στελέχη που εργάστηκαν με αυταπάρνηση, για τους χορηγούς, καθώς επίσης και για τους τριακόσιους και πλέον Καστοριανούς και τους φίλους τους που προσήλθαν στην εκδήλωση και έκαναν τη διαφορά», επεσήμανε ο κ. Πολιτίδης υπενθυμίζοντας ότι η «Βραδιά Ταβέρνας» είναι η πιο μαζική εκδήλωση του έτους, η οποία θεσπίστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι και λίγες ημέρες μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι και στις άλλες περιοχές της Ανατολική Αττικής.

Η πρώτη «Βραδιά Ταβέρνας» όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλαβε χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου 2018 και συγκεντρώθηκαν $ 38.160 τα οποία τα παρέδωσαν στις 18 Ιουλίου 2019 στη διευθύντρια του Λύρειου Ιδρύματος για την ανοικοδόμηση του κτιρίου που είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός.  

Δρ. Σπύρος Σπυρέας

Ο Δρ. Σπύρος Σπυρέας, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι μια από τις πιο προβεβλημένες και βραβευμένες προσωπικότητες της ομογένειας της τριπολιτειακής της περιοχής της Φιλαδέλφειας.

Μία από τις πιο αξιόλογες διακρίσεις ήταν η προ έξι μηνών αναγόρευσή του ως επιτίμου Διδάκτωρα της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου «Long Island University» στο Μπρούκλιν.

Πρόκειται για τη σχολή στην οποία είχε αποκτήσει τη μονιμότητά του ως καθηγητού και στην οποία συνέχισε την λαμπρή σταδιοδρομία και την οποία παράτησε στις αρχές  της προηγούμενης δεκαετίας για ασχοληθεί με την έρευνα και τη φαρμακοβιομηχανία.

Ο Δρ. Σπύρος Σπυρέας μετά την αναγόρευσή του ως επιτίμου Διδάκτορα Επιστημών του Long Island University. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αρχικά προσελήφθη ως αντιπρόεδρος την φαρμακοβιομηχανίας «URL Pharmacy, Inc.» με έδρα την Φιλαδέλφεια και ηγήθηκε του Τμήματος Ερευνών και Ανάπτυξης όπου εφηύρε αρκετά γενόσημα φάρμακα μεταξύ των οποίων και το “Felodipine extented release (ER) Tablets) το οποίο για τέσσερα χρόνια παρέμεινε το μοναδικό στην αγορά γενόσημο αντίστοιχο του Plendil της Astra-Zeneca.

Το 2005 ίδρυσε τη δική του φαρμακοβιομηχανία, την «Sigmapharm Laboratories» με έδρα το Μπενσάλεμ της Πενσιλβάνιας και με την πάροδο του χρόνου την κατέστησε μια από τις ανερχόμενες, καθώς αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι άδειες που παρέχει το FDA για την παραγωγή γενόσημων φαρμάκων.

Έχει διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Τρέντον και με τη δική του υποστήριξη και γενναιοδωρία τέθηκαν τα θεμέλια για τη δημιουργία του πρώτου Ελληνικού Σχολείου στη Νέα Ιερσέη.

Είναι μέλος του συμβουλίου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, καθώς επίσης και του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Δρ. Σπυρέας έχει υπηρετήσει πολλούς ομογενειακούς οργανισμούς μεταξύ των οποίων και το Ίδρυμα του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου τόσο με την ιδιότητα του συμβούλου, όσο και του Προέδρου.

Η ομογένεια, η Εκκλησία και άλλοι ομογενειακοί και όχι μόνο φορείς τον έχουν αναγνωρίσει τον ηγετικό του ρόλο και τον έχουν τιμήσει για τη γενναιοδωρία του. Εξ άλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είχε διατελέσει Μέγας Τελετάρχης της παρέλασης της ομογένειας στη Νέα Υόρκη και στη Φιλαδέλφεια.

Ο Δρ. Σπύρος Σπυρέας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα και μετά την αποφοίτησή του από τη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών ήρθε στην Αμερική για μεταπτυχιακές σπουδές. Έγινε δεκτός στη Φαρμακευτική Σχολή του St. John’s University της Νέας Υόρκης όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές καθώς επίσης και τη διδακτορική διατριβή.

Είναι νυμφευμένος με την παιδίατρο Δρ. Αμαλία, το γένος Κασαπίδη, με την οποία έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά, τον Σωτήρη και τη Μαρία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.