ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απίστευτος ο πόνος και η θλίψη που προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο και στο φιλότεχνο κοινό της ομογένειας ο πρόωρος θάνατος του ντραμίστα της ομογένειας, του Μάνου Παπαγιαννάκη (Manos Papayiannakis). Διάσημοι ομογενείς συνθέτες, ερμηνευτές και τραγουδοποιοί κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξήραν την προσφορά του αειμνήστου στο ελληνικό και αμερικανικό πεντάγραμμο και τόνισαν ότι συμμετείχε σε συναυλίες στα φημισμένα αμφιθέατρα της Νέας Υόρκης και προσέφερε την δική συνεισφορά στον ελληνοαμερικανικό πολιτισμό.

Ο Μάνος Παπαγιαννάκης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022, σε ηλικία 74 ετών.

Οι συνοδοιπόροι, οι συνάδελφοι, οι συγγενείς και οι φίλοι αύριο, Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 το απόγευμα (2.00 – 4.00 μ.μ. και 6.00 – 9.00 μ.μ.) θα συγκεντρωθούν στο Γραφείο Τελετών, «Martin A. Gleason ​Funeral Home», στην διεύθυνση 10-25 150 Street, Whitestone, N.Y. 11357, (718) 359-1122, για να προσκυνήσουν το σκήνωμά του και να παρακολουθήσουν το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Το πρωί της Τετάρτης, 19 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 9.00 π.μ. θα συγκεντρωθούν και πάλι στο εν λόγω γραφείο τελετών για να παρακολουθήσουν την επιμνημόσυνη δέηση και στις 10.00 π.μ. θα ξεκινήσουν για το Κοιμητήριο «St. Michael Cemetery» στην διεύθυνση, 7202 Astoria Blvd S, East Elmhurst, NY 11370, για να παρακολουθήσουν την ταφή του να του απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό.

Ο Μάνος Παπαγιαννάκης με την εγγονή της Έλενα συντρόφου της ζωής του. Μαίρης Γουνούλη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο αείμνηστος, όπως επεσήμανε ο διακεκριμένος πιανίστας και συνθέτης Γλαύκος Κοντεμενιώτης, το βράδυ της Παρασκευής, 14 Ιανουαρίου 2022 έχασε την πολύμηνη μάχη με την ασθένεια σε ηλικία 74 ετών προκαλώντας θλίψη και συγκίνηση στα παιδιά του στην γενέτειρα, στην σύντροφο της ζωής του Μαίρη Γουνούλη, στους συγγενείς και στην μεγάλη καλλιτεχνική οικογένεια της Νέας Υόρκης.

Ο Μάνος, όπως επεσήμανε ο κ. Κοντεμενιώτης, υπήρξε μεγάλος αγωνιστής για την ζωή και τα τρία περίπου τελευταία χρόνια που απουσίαζε από τα πολιτιστικά δρώμενα της ομογένειας έδινε με καρτερία την μία μετά τις άλλες τις μάχες για την ζωή, χωρίς ποτέ του να γογγύξει και χωρίς ποτέ να χάσει την ελπίδα ότι θα βγει νικητής.

«Ο Μάνος υπήρξε ο πιο τολμηρός άνθρωπος που έχω γνωρίσει μέχρι στιγμής και κάθε ώρα και μέρα υπήρξε δάσκαλος για τους συγγενείς και φίλους», επεσήμανε ο κ. Κοντεμενιώτης, ο οποίος επικοινώνησε με τον γιο του Γιώργο και τα αδέλφια του και τους μετέφερε την αγάπη και την συμπαράσταση των καλλιτεχνών της ομογένειας και των φίλων του.

Ερωτηθείς για την καλλιτεχνική του δημιουργία επεσήμανε ότι συμμετείχε σε πολλές συναυλίες και σε ηχογραφήσεις των ομογενών και Ελλήνων δημιουργών και ότι έχει στο ενεργητικό του και έναν δίσκο με διασκευές ελληνικής μουσικής σε ρυθμούς τζαζ και ο οποίος κυκλοφόρησε το 2001 και έχει αποσπάσει τα ευμενή σχόλια του κοινού.

«Αυθόρμητος», «ταλαντούχος», «δημιουργικός», «πληθωρικός», «δοτικός», «συνεργάσιμος» και «μεγαλόψυχος», ήταν τα κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποίησε ο Γρηγόρης Μανινάκης για να περιγράψει τον χαρακτήρα του Μάνου Παπαγιαννάκη, που για μια δεκαετία αποτέλεσε τον ντραμίστα του μουσικού συνόλου «Μικρόκοσμος».

Ο κ. Μανινάκης επωφελούμενος της ευκαιρίας έπλεξε το εγκώμιο του αειμνήστου και τόνισε ότι ήταν και ο ντράμερ του πρώτου δίσκου του «Στην Εποχή του Ίντερνετ».

Οι ώρες που μεσολάβησαν από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και ετούτη την ώρα προκάλεσαν θλίψη και συγκίνηση στους μουσικούς, ερμηνευτές και στιχουργούς που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Παπαγιαννάκη και όλοι τους προσεύχονται ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και το πιο σημαντικό να μας απαλλάξει από τον κορωνοϊό για να βρεθούν και πάλι όλοι μαζί επί σκηνής για ένα μουσικό και φιλολογικό αφιέρωμα στον Μάνο Παπαγιαννάκη.

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/apistefti-i-thlipsi-gia-ton-ntramer-tis-omogenias-mano-papagiannaki/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.