Θωμαή Νατσούλη – Thomai Natsoulis (1927 – 2018)

  0

  Η Θωμαή Νατσούλη το γένος Έξαρχου, (Thomai Natsouli) την Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018, άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στην Αστόρια έχοντας στο πλευρό της τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της.

  Η σορός της το απόγευμα της Πέμπτης, 27 Δεκεμβρίου 2018, από τις 4.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο γραφείο τελετών «Antonopoulos Funeral Home» στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd, Astoria, NY, 11105.

  H νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Παρασκευής, 28 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10.30 π.μ. στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στη διεύθυνση 22-30 33 Street, Astoria, NY, 11105.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο St. Michael’s Cemetery, 72-02 Astoria Blvd, East Elmhurst, New York, 11370.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της, Κώστα Βλάχο (σύζυγο της αείμνηστης Ελένης), Αντώνη Νατσούλη, Νίκο Νατσούλη και Αλεξάνδρα το γένος Αντζουλάτου, τα εγγόνια Βάια και Χρήστο Μακρή, Γεώργιο και Θώμη Βλάχου, Θωμαή και Γιάννη Παπαδημητρούλη, Θωμά Νατσούλη, Σωτηρία (Ρία) και Μιχάλη Λυριστή, Θωμαή και Βασίλειο Μπρότσκι, τα δισέγγονα Νικόλαο και Αλεξάνδρα Μπρότσκι,  Αντωνία και Βασίλειο Λυριστή, Αθανάσιο, Γρηγόριο και Κωνσταντίνο Μακρή, Κωνσταντίνο και Αλέξανδρο Βλάχο, Αλέξανδρο και Κωνσταντίνο Παπαδημητρούλη, τα αδέλφια Δημήτρη και Χρυσούλα Έξαρχου, Κώστα και Ελένη Έξαρχου, Ασπασία, Νικόλαο και Ειρήνη Έξαρχου, τα ανίψια, τα ξαδέλφια τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Η Θωμαή Νατσούλη γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1927 στο παλαιό Κωσταράζι της Καστοριάς. Οι αείμνηστοι γονείς της Αθανάσιος Έξαρχος και Ελισάβετ το γένος Νατσούλη  έφεραν στον κόσμο επτά παιδιά και συγκεκριμένα την αείμνηστη Όλγα που ήταν παντρεμένη με τον αείμνηστο Αριστοτέλη Γαλάνη, την αείμνηστη Αγγελίνα που ήταν παντρεμένη με τον αείμνηστο Ηλία Τσότσο, την αείμνηστη Θωμαή που ήταν παντρεμένη με τον αείμνηστο Θωμά Νατσούλη,  τον Δημήτρη που είναι νυμφευμένος με τη Χρυσούλα, τον Κώστα Έξαρχο που είναι νυμφευμένος με την Ελένη, την Ασπασία που ήταν παντρεμένη με τον αείμνηστο Δημήτρη Παπακώστα και το Νικόλαο Έξαρχο που είναι παντρεμένος με την Ειρήνη.

  Η Θωμαή το 1951 χόρεψε τον χορό του Ησαϊα με το συγχωριανό της Θωμά Νατσούλη, τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης και μόνο ο Χάρος κατάφερε να τους χωρίσει προ δύο περίπου  μηνών.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία παιδιά και συγκεκριμένα την αείμνηστη Ελένη, τον Αντώνη και το Νίκο και τα γαλούχησε με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Το 1968 ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη και αγκυροβόλησαν στο Ουάσινγκτον Χάιτς, που την εποχή εκείνη αποτελούσε τη Μέκκα του Ελληνισμού. Το 1975 ακολούθησαν πολλούς συμπατριώτες τους και εγκαταστάθηκαν στην Αστόρια.

  Ο αείμνηστος σύζυγός της τα πρώτα χρόνια εργάστηκε στα εστιατόρια, αρχικά ως πιατάς και όταν έμαθε τη γλώσσα έγινε σερβιτόρος. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στις γούνες.

  Η εκλιπούσα ασχολήθηκε με τις οικιακές δουλειές και προπάντων με την ανατροφή των παιδιών της και αργότερα των εγγονιών και δισεγγονιών της, διότι ήθελε να τους διδάξει τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα και τις παραδόσεις.

  Η Θωμαή ήταν ενάρετη, μεγαλόκαρδη, φιλόξενη και γενναιόδωρη όσο ελάχιστοι. Ήταν ευσεβής και εκκλησιαζόταν τόσο στο ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια, όσο και στον ιστορικό ναό του Αγίου Ελευθερίου στο Μανχάταν.   

  Τόσο η Θωμαή όσο και η οικογένειά της από τις πρώτες μέρες της άφιξής τους στη Νέα Υόρκη έγιναν μέλη του Συλλόγου Κωσταραζινών της Νέας Υόρκης και συνδέθηκαν με την ιστορική κοινότητα του Αγίου Ελευθερίου.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη της στην κοινότητα του Αγίου Ελευθερίου στη διεύθυνση St. Eleftherios Greek Orthodox Church, 359 West 24th Street, New York, NY 10011.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.