Θλίψη και συγκίνηση στις δύο πλευρές του Ατλαντικού για τον θάνατο της 45χρονης μητέρας

  1
  2689

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απίστευτη είναι η θλίψη, ο πόνος και η συγκίνηση που προκάλεσε στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ο πρόωρος θάνατος της πολυαγαπημένης συζύγου, μητέρας, αδελφής και θείας, Όλγας Νάτση του Παναγιώτη (Olga Natsis).

  Η αείμνηστη υπήρξε το σύμβολο της αγωνίστριας κατά του καρκίνου και με την αγάπη της για την ζωή, για την οικογένεια και για πατρίδα, δίδαξε την οικογένειά της, τους συγγενείς και φίλους, καθώς επίσης και όλους όσους είχαν την τύχη και το προνόμιο να την γνωρίζουν.

  Προ τεσσάρων και πλέον ετών διαγνώστηκε με μια επιθετική μορφή του καρκίνο του πνεύμονα και με τον αγώνα της κατάφερε να διαψεύσει τα προγνωστικά και έζησε διπλάσιο χρόνο από ό,τι προέβλεπαν οι θεράποντες ιατροί.

  Η Όλγα και ο Μιχάλης Νάτσης με τα τρία τους παιδιά.

  Η αγάπη της για τον σύζυγό της Μιχάλη Νάτση του Θανάση και τα τρία της αγόρια, τον Θανάση, τον Παναγιώτη και τον μικρό Ευάγγελο και οι προσευχές των αδελφών και των λοιπών συγγενών αποτέλεσαν τον μεγαλύτερο σύμμαχό της στην άνιση μάχη.

  Την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020, η Όλγα άφησε την τελευταία της πνοή έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

  Η σορός της το απόγευμα της Δευτέρας, 14 Σεπτεμβρίου 2020 από τις 4.00 – 7.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Thompson Memorial Home» στην διεύθυνση, 310 Broad St. Red Bank, New Jersey.

  Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Τρίτης, 15 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 10.00 π.μ. στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην διεύθυνση 1033 West Park Ave. Ocean Twp. N.J. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός της στο Ελληνορθόδοξο Κοιμητήριο «St. George Greek Orthodox Cemetery» στην διεύθυνση 2342 West Bangs Ave, Neptune Township, Monmouth County, New Jersey.

  Τα παιδιά της (από αριστερά) Παναγιώτης, Ευάγγελος και Θανάσης

  Η Όλγα Νάτση γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1975 στην Πέπελη, νομού Αργυροκάστρου της Βορείου Ηπείρου, όπου πέρασε και τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια.  Οι αείμνηστοι γονείς της Παναγιώτης Νάτσης και Αλεξάνδρα , το γένος Σίσκα έφεραν στον κόσμο οκτώ παιδιά και συγκεκριμένα τους Στέφανο, Κωνσταντίνο, Βασιλική, Βιολέτα, Θανάση, Αντώνη, Όλγα και Αγγελική και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Η οικογένειά της, όπως και χιλιάδες οικογένειας Βορειοηπειρωτών, υπέστησαν τα πάνδεινα από το δικτατορικό καθεστώς των Εμβέρ Χότζα και Ραμίζ Αλία και ήταν από τις πρώτες που πριν ακόμη καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα με κίνδυνο της ζωής τους πέρασαν τα σύνορα και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα.

  Η Όγα Νατση σε μια από τις κοινωνικές εκδηλώσεις με την οικογένειά της

  Μετά από δύο περίπου χρόνια και συγκεκριμένα στις; 22 Αυγούστου 1992 η Όλγα επέστρεψε στην Πέπελη και χόρεψε στην ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδας τον Χορό του Ησαΐα με τον Μιχάλη Νάτση και επέστρεψαν στην Ελλάδα όπου έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους αγόρι, τον Θανάση.

  Στις 5 Αυγούστου 1998 ο Μιχάλης και η Όλγα ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική και εγκαταστάθηκαν αρχικά στην Μασαχουσέτη και μετέπειτα στη Νέα Ιερσέη.

  Ο Νικόλαος Νάτσης, παππούς του Μιχάλη, ανήκει στους πρωτοπόρους Βορειοηπειρώτες που ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική στα μέσα της τρίτης δεκαετίας του 20ού αιώνα και ο οποίος ακολούθησε πιστά την παράδοση. Η σύζυγό του έμεινε στην Πέπελη με τα πεθερικά και ο Νικόλαος έφυγε στα ξένα. Το 1937 επέστρεψε και πριν ακόμη γεννηθεί ο Θανάσης έφυγε με την υπόσχεση να επιστρέψει για να πάρει την οικογένεια του στην Αμερική.

  Η αείμνηστη Όλγα Νάτση με τους γονείς της.

  Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και η εγκαθίδρυση του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία άλλαξαν τα δεδομένα και ο Νικόλαος άφησε την τελευταία του πνοή στην Μασαχουσέτη.

  Ο Νικόλαος ήταν Αμερικανός πολίτης και ο Θανάσης Νάτσης στις αρχές της δεκαετίας του ’90 κέρδισε την αμερικανική υπηκοότητα και άνοιξε τον δρόμο για τα παιδιά του Μιχάλη, Όλγα, Βασιλική και Παύλο να έρθουν στην Αμερική.

  Ο Μιχάλης εργάστηκε στις οικοδομές και με την πάροδο του χρόνου δημιούργησε την δική του εταιρεία με ειδίκευση στις μπογιές, ενώ η Όλγα ήταν κομμώτρια.

  Η Όλγα και ο Μιχάλης Νάτσης με ένα από τα παιδιά τον Θανάση.

  Αμφότεροι εργάστηκαν σκληρά διότι ήθελαν τα τρία τους αγόρια να μεγαλώσουν χωρίς στερήσεις και το πιο σημαντικό να σπουδάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια.

  Ο Θανάσης είναι 25 ετών σπούδασε πληροφορική και εργάζεται στην Amazon στα κεντρικά της γραφεία στο Σιάτλ, ο Παναγιώτης είναι 19 ετών και σπουδάζει στο Τμήμα Οικονομικών του «University of Delaware» ενώ ο Ευάγγελος είναι 11 ετών.

  Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στον σύζυγό της, στα παιδιά, στα αδέλφια και στα ανίψια και προσεύχονται όπως ο πανάγαθος Θεός αναπαύσει την ψυχή της Όλγας και όπως τους χαρίζει υγεία και δύναμη να ξεπεράσουν τον πόνο και την θλίψη και όπως διαιωνίσουν την μνήμη της.  

  Αιωνία της η μνήμη.

  Η αείμνηστη σε μια κοινωνική εκδήλωση με την οικογένειά της.

  1 COMMENT

  1. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της
   Ο θεός να την ανάπαυση
   Καλό παράδεισο
   Αιώνια της η μνήμη .

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.