Θλίψη και συγκίνηση για τον θάνατο του ευπατρίδη και στοργικού πατέρα και παππού

  0
  241
  Ο Δημήτριος Κιβωτίδης την περίοδο της στρατιωτικής του θητείας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.


  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. O Δημήτριος Κιβωτίδης (Dimitrios Kivotidis) την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του

  Η σορός του το απόγευμα της Παρασκευής, 2 Οκτωβρίου 2020, από τις 4.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home», στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd., Astoria, Ν.Υ. 11105.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί το πρωί του Σαββάτου, 3 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10.15 π. μ. στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας στην διεύθυνση 30-11 30th Drive, Astoria, N.Y., 11105.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «St. Michael’s Cemetery» στη διεύθυνση 72-02 Astoria Boulevard, East Elmhurst, N. Y., 11370, όπου αναπαύεται και η πολυαγαπημένη σύζυγός του Μαρία.

  Ο Δημήτριος Κιβωτίδης με την σύζυγό του Μαρία, το γένος Μυλωνά με τα παιδιά τους Κώστα και Σταύρο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά Κώστα και Μαρία Κιβωτίδη, Σταύρο και Ελένη Κιβωτίδη, τα εγγόνια Dean (Δημήτρη) Κ. Κιβωτίδη και Δημήτρη Σ. Κιβωτίδη, τα αδέλφια Κωνσταντίνο και Ματίνα Κιβωτίδη, Γιώργο και Φιλίτσα Κιβωτίδη, Ελένη και Ανδρέα Μπαλτά, τους κουνιάδους Δημήτρη και Σοφία Μυλωνά, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο αείμνηστος είχε γεννηθεί στις 20 Οκτωβρίου 1936 στο Σοκχούμι της Γεωργίας και μεγάλωσε στον Σταθμό Κατερίνης και στην Αθήνα. Υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό και τον Μάρτιο του 1963 χόρεψε τον Χορό του Ησαΐα με την εκλεκτή της καρδιάς του Μαρία το γένος Μυλωνά, τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης και μόνον ο Χάρος κατάφερε να τους χωρίσει προ δύο ετών.

  Έναν περίπου μήνα μετά το γάμο του ήρθε στη Νέα Υόρκη και εγκαταστάθηκε στο Ουάσινγκτον Χάιτς. Μετά από λίγους μήνες ήρθε και η Μαρία και εργάστηκαν σκληρά. Η αείμνηστη Μαρία ήταν μοδίστρα, ενώ ο Δημήτρης ήταν υποδηματοποιός και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα άνοιξε το δικό του υποδηματοποιείο.  Πρόκειται για το «Jimmys Shoe Repair» επί της 79ης Οδού στο Ανατολικό Μανχάταν το οποίο αποτελούσε τον χώρο όπου συγκεντρώνονταν οι συγγενείς και οι φίλοι και συζητούσαν για τα θέματα που αφορούσαν την ομογένεια και την Ελλάδα.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά τον Κώστα και το Σταύρο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και με την αγάπη για την Ελλάδα. Και τα δύο παιδιά είναι ηλεκτρολόγοι.

  Ο Κώστας είναι παντρεμένος με τη Μαρία το γένος Κοράλες και έχουν έναν γιο, το Dean – James (Δημήτρη). Ο Σταύρος είναι παντρεμένος με την Ελένη το γένος Ντουμάνη και έχουν και αυτή έναν γιο, που φέρει το όνομα του παππού του Δημήτρη.

  Ο αείμνηστος ήταν δραστήριο μέλος του Συλλόγου Ποντίων Κομνηνοί Νέας Υόρκης και συμμετείχε στους αγώνες της ομογένειας για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων και για την διεθνοποίηση και αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

  Οι Αναμνήσεις εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του και προσεύχονται όπως ο Θεός αναπαύει την ψυχή του και όπως χαρίζει δύναμη στους οικείους να ξεπεράσουν τον πόνο και την θλίψη και να διαιωνίσουν τη μνήμη του.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.