Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών υπέρ της διάσωσης του Δημόσιου Κήπου της Πάφου

Η αφίσσα της Ομάδας Πρωτοβουλίας. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Η «Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση του Δημόσιου Κήπου» παράλληλα με το διαδικτυακό δημοψήφισμα που διεξάγει, συνεχίζει τη συλλογή υπογραφών για το ψήφισμα που εξέδωσε κατά της ανέγερσης ναού εντός του δημόσιου κήπου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα υπέγραψαν μέχρι στιγμής 1623 άτομα.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το ψήφισμα της Ομάδας Πρωτοβουλίας υπέγραψαν τελευταίως άλλα 100 πρόσωπα.

Με το παρόν ψήφισμα η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Διάσωση του Δημόσιου κήπου υποστηρίζει ότι ο  Δημόσιος Κήπος της Πάφου αποτελεί ιστορικό αστικό πάρκο και είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της πόλης και των ανθρώπων της. 

Θα πρέπει να αποδοθεί στο Δήμο Πάφου για να τον αναζωογονήσει, ώστε να παραδοθεί στις επόμενες γενεές στη μορφή που παραδοσιακά είχε και προβλέπεται στο Τοπικό Σχέδιο Πάφου. Οποιοδήποτε μεγάλο κτήριο εντός του κήπου θα αλλοιώσει ανεπανόρθωτα το ιστορικό τρίγωνο του κέντρου της Πάφου που είναι το πιο χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς της. 

Επισημαίνει ακόμη πως οι  ενέργειες για επίλυση του θέματος ανέγερσης νέου Μητροπολιτικού Ναού θα πρέπει να επικεντρωθούν στην εξεύρεσης εναλλακτικής χωροθέτησης, που θα ικανοποιεί τα κριτήρια της Μητρόπολης και της κοινωνίας της Πάφου και θα είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη από περιβαλλοντικής, πολεοδομικής και αρχιτεκτονικής άποψης. 

Σύμφωνα με το ψήφισμα , η σημερινή θλιβερή κατάσταση του κήπου δεν αποτελεί δικαιολογία για προώθηση επιλογών που επιστημονικά έχουν κριθεί ακατάλληλες και με τις οποίες διαφωνούμε. 

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Διάσωση του Δημόσιου Κήπου καλεί τέλος  τον Δήμαρχο και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να απορρίψουν ξανά οποιεσδήποτε εισηγήσεις για ανέγερση Μητροπολιτικού Ναού εντός του κήπου και να συνεργαστούν με τη Μητρόπολη για εξεύρεση εναλλακτικού χώρου,καταλήγει η ανακοίνωση. 

Πηγή(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.