Συνάντηση προέδρου Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής με τον περιφερειάρχη Κρήτης

0
Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, αριστερά και ο πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Ιάκωβος Μπούτζουκας. Φωτογραφία: https://www.ekriti.gr/

ΧΑΝΙΑ. Το πλαίσιο ενδυνάμωσης των σχέσεων της Κρητικής Ομογένειας στις ΗΠΑ με τον τόπο καταγωγής τους την Κρήτη, συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Ιάκωβος Μπούτζουκας, ο οποίος επισκέφθηκε την Τετάρτη την Περιφέρεια.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε εκτενής συζήτηση για στενή και συνεχής συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης με την Παγκρητική Ένωση Αμερικής προκειμένου να υλοποιηθούν πρωτοβουλίες που θα φέρουν εγγύτερα την νεολαία της Κρητικής Ομογένειας στην Αμερική με τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου καταγωγής τους την Κρήτη.Στιγμιότυπο από τη συνάντηση στην Περιφέρεια

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση στην Περιφέρεια

Παράλληλα έγινε αναφορά για τον προγραμματισμό πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ομογένειας στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην δυναμική που παρουσιάζει η Κρητική ομογένεια στην Αμερική, που, όπως τόνισε, εκεί διαπρέπει άλλη μια Κρήτη.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης τέλος ευχαριστώντας τα μέλη της διοίκησης της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής για την επίσκεψη, επεσήμανε ότι πάντα η Περιφέρεια Κρήτης είχε και έχει στενούς δεσμούς με την Κρητική Ομογένεια όπου γης, και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Α΄Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Μαράκης, ο εκπρόσωπος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής στη Δυτική Κρήτη Ιάκωβος Καλοειδάς, και ο εκπρόσωπος της Ένωσης στην Ανατολική Κρήτη Ιπποκράτης Μπελαδάκης.

Πηγή: https://www.ekriti.gr/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.